NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 5 ianuarie 2023

ŞI JURNALIŞTII RUŞI MOR, NU-I AŞA? SAU NU AU VOIE CĂ SÎNT PUTINIŞTI...

 

A decedat Kirill Romanovski, corespondent de război al Agenţiei de presă RIA FAN. Potrivit unei anumite părţi a presei de la Moscova, acesta ar putea fi implicat în asasinarea jurnaliştilor ruşi care au plecat în Republica Centrafricană pentru a realiza un film despre Grupul Wagner.

Corespondentul de război al Agenţiei de presă RIA FAN, Kirill Romanovski, a murit, a anunţat pe canalul său de Telegram, prietenul acestuia, Abbas Juma. De asemenea, acesta a publicat un videoclip în care proprietarul Agenţiei de presă RIA FAN şi al Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, vorbeşte despre decesul lui Romanovski. ''Acum m-am întîlnit cu Abbas Juma, care mi-a spus că Kirill Romanovski a murit astăzi'', a susţinut omul de afaceri în videoclip. Prigojin l-a numit pe Romanovski drept tovarăşul său şi cel mai bun corespondent militar.

Juma şi Prigojin nu au menţionat cauzele care au provocat decesul lui Romanovski. Corespondentul de război Aleksandr Koţ a anunţat că Romanovski avea o tumoare pe creier. Potrivit angajatei Agenţiei de presă RIA FAN Anna Dolgareva, tumora i-a apărut în urma unei răni. Juma a scris, pe la sfîrşitul lunii decembrie, referindu-se la declaraţiile făcute de soţia lui Romanovski, că acesta se reface greu, după o nouă intervenţie pe creier.

Numele lui Kirill Romanovski a devenit cunoscut după uciderea, în 2018, a realizatorilor de filme documentare ruşi Aleksandr Rastorguev, Kirill Radcenko şi Orhan Jemal, care au mers în Republica Centrafricană pentru a filma un documentar despre Grupul Wagner. Potrivit Dossier Center, Romanovski le-a oferit jurnaliştilor contactele unui însoţitor pe nume Martin, care ar fi trebuit să-i ajute să înregistreze filmările în Republica Centrafricană. Atunci cînd jurnaliştii se îndreptau către acesta, au fost ucişi. Dossier Center a concluzionat că deplasările jurnaliştilor erau monitorizate de persoane asociate cu Prigojin şi că Martin ar fi fost un personaj fictiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu