miercuri, 4 noiembrie 2015

ATENŢIE LA CE PUNEM ÎN LOC! DEMNITATE ŞI ONOARE



Premierul Victor Ponta a confirmat că începînd cu ziua de azi "îmi depun mandatul de prim-ministru, împreună cu tot guvernul". Într-o declarație audio transmisă în direct la RRA, el a spus că "speră să satisfacă aștepările celor ce au protestat și să revenim la un parcurs normal în țară". „Rezist la orice bătălie politică, dar nu mă bat cu oamenii”, a declarat acum Ponta.
Gestul premierului survine în urma protestului de aseară din Capitală şi mai multe oraşe din ţară, protest generat de tragedia din clubul bucureştean, de vineri.
Acum, preşedintele Iohannis are obligaţia de a numi un alt premier, un alt govern. Dacă rezervorul de cadre se va regăsi în actuala coaliţie la putere, protestele, probabil NU se vor opri! Dacă, Iohannis apelează la Opoziţia de dreapta, protestele probabil NU se vor opri!
Iohannis trebuie să înţeleagă că actuala generaţie de protestatari A IEŞIT ÎN STRADĂ ÎMPOTRIVA ÎNTREGII CLASE POLITICE! Cel mai înţelept gest pe care ar putea să-l facă ar fi: un govern de tehnocraţi care să pregătească alegeri anticipate!
Cine să participle la alegeri? Actuala clasă politică? Exclus! Aşa că, STRADA ar trebui să se organizeze rapid înainte ca grupuri de interese parazite, cu programe şi obiective clare, să confişte mişcările de stradă în propriul folos. Oricum, în 48-72 de ore astfel de grupuri încep procesul de parazitare a mişcării de protest care va continua atîta timp cît încă răniţii grav în incendiul de vinery vor părăsi această lume!
Există însă un moment cînd apare saturaţia. În acel moment, oamenii încep să respingă clişeele. Acesta este semnalul că manipularea un mai merge! Este momentul în care, oamenii iau decizii de schimbare a atitudinii, îşi unesc forţele, se organizează, caută alternative pozitive şi selectează lideri! Aceste gesturi simple sînt, după unii analişti, primul pas spre ANARHIE!
Ceream demnitate şi onoare. Fără să ştiu ce se va întîmpla! Europa se revoltă şi se radicalizează pentru mult mai puţin! Ce este greu de suportat în România?: UMILINŢA, LIPSA DE PERSPECTIVĂ şi NEÎNCREDEREA FAŢĂ DE CLASA POLITICĂ!  Desigur, prin prisma eşecului aspiraţiilor noastre, cu toţii am observat şi condamnat prezenţa din ce în ce mai scăzută a românilor în viaţa politică, confiscate de nişte troglodiţi, plagă a naţiunii, care ne tot conduce. Motivul? Greaţa de politic, faptul că aceleaşi figuri triste se tot perindă la putere, de 25 de ani, după un algoritm al “ schimbării “, în fapt, o nesimţită rotaţie a lor la guvernare! Iar omul simplu o duce din ce în ce mai rău, în timp ce ei, o duc din ce în ce mai bine.
Toate aceste "întîmplări de muzică şi poezie" ne definesc ca un popor veşnic pastoral şi uşor imbecil! Temele seriose şi fundamentale lipsesc din dezbaterile politice şi, evident, publice. Ţara noastră, se confruntă cu probleme uriaşe, cum ar fi cele ale instabilităţii crescînde, ale manifestării unei concurenţe tot mai acerbe şi neprietenoase pentru acapararea totală a României de către companiile private, o concurenţă europeană între ţările foste comuniste de afirmare la nivel european, ale redefinirii stetelor care aspiră la un statut de putere în Europa şi chiar ale nostalgiilor, tot mai evidente, pentru harta Europei dinainte de 1918! O întrebare de bun simţ: este sistemul nostru politic pregătit să facă faţă acestor probleme?
Ideea de DREAPTA  a fost compromisă de şleahta de impostori furăcioşi ai lui Boc şi Băsescu!
Anarhie înseamnă cooperare şi lipsa autorităţii. Cooperarea nu cere de la oameni un altruism deosebit, ci doar înţelegerea faptului că aceasta este o strategie mai bună, mai eficientă decît competiţia permanentă, de a-ţi atinge propriile scopuri. Societatea anarhică, căci despre ea vorbesc!, este descentralizată şi non-ierarhică, dar nu dezorganizată! Indivizii şi grupurile se organizează de jos în sus, spontan, liber, dinamic, în funcţie de interesele lor. Nu există o autoritate plasată deasupra, care să-i organizeze. “Alternative la formele prezente de ierarhie, dominare, putere privată şi control social există cu siguranţă, în principiu… ”, spunea Noam Chomsky în “Turning the Tide”. Spiritul anarhiei propune o societate în care indivizii şi grupurile se auto-guvernează conform propriilor interese, nu conform unor directive prestabilite de nişte "profeţi". Teoreticianul rus Bakunin susţine că instituţiile politice ale unei societăţi libere derivă din asociaţii formate la locul de muncă: “Pămîntul aparţine numai celor care îl muncesc cu mîinile lor, respectiv comunelor agricole. Capitalul şi mijloacele de producţie aparţin lucrătorilor, respectiv asociaţiilor acestora. Viitoarea organizaţie politică ar trebui să fie o federaţie liberă a lucrătorilor"! Este exact ceea ce "propăvăduiesc" gînditorii celei de-a Treia Căi economice! Ca regulă generală, anarhismul înlocuieşte relaţiile sociale şi economice bazate pe concurenţă cu cele bazate pe cooperare.
România este o zonă destructurată, cu o societate anomică, dar în curs de reformare, o adevărată ZONĂ ROŞIE, în care haosul şi anarhia sînt anti-productive. De ce s-a ajuns aici? În primul rînd din re-construcţia pe baze greşite a statului în 1989. Lumea se schimbă şi vremurile se schimbă. Poate reuşim să schimbăm şi noi ceva! De ce să nu ne construim o ţară liberă de hoţie, minciună, impostură, laşitate, ticăloşie? O ţară cu DEMNITATE ŞI ONOARE!

2 comentarii:

  1. Din pacate in vocabularul general, in inytelesul majoritatii, anarhie = haos. Intr-adevar aceasta a treia cale economica, cea bazata pe cooperare care inlocuieste competitia neproductiva, este si in opinia mea singura alternativa. Doar daca privim holistic, integrativ si constientizam ca toti ne aflam in conexiune unii cu altii vom putea sa reconstruim. O societate baza pe RESPECT fata de propriul sistem de valori (munca, competenta, umanism, altruism, iubire neconditionata), respect unii fata de altii, fata de institutii si reglementari poate sa genereze normalitate. Desi s-a acumulat multa frustrare colectiva, nu stiu daca s-a creat si masa critica de oameni care au invatat ceva din nedreptatile acestor ani si care sa mearga pe calea celor ce invata, nu pe calea celor care doar judeca. Este un mare pericol de manipulare a situatiei, de catre grupuri de interese, care nu doresc decat sa ajunga la putere, cu orice pret. Demnitatea, respectul si colaborarea sunt singura solutie!

    RăspundețiȘtergere
  2. in momentul de fata eu nu vad ce putem pune in loc

    RăspundețiȘtergere