miercuri, 24 martie 2010
MIG-21(51 ANI) – F-16(25 ANI)
Forţele Aeriene Române vor primi GRATUIT 24 de avioane F-16 aflate de 25 de ani în serviciul US Air Force. Jumătate din necesarul României! Ele vor înlocui bătrînele Mig-21 Lancer, pentru modernizarea cărora armata română a mai cheltuit aproximativ un miliard de dolari. Cam 1,5 miliarde va costa şi reabilitarea celor 24 de aeronave.
Nu e treaba mea să comentez hotărîrea CSAT. Pot să-mi amintesc doar că anul trecut, Generalul Costică Croitoru, fostul şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, declara că piloţii militari îşi doresc un avion multirol nou. Apoi, a venit Ciorogîrla, pentru mulţi o înscenare ridicolă, care l-a costat funcţia pe Croitoru!
Numărul de avioane de care avem nevoie rezultă din sarcinile pe care FAR le are pentru apărarea teritoriului naţional şi a graniţei estice a NATO şi UE: serviciul non stop de Poliţie Aeriană şi fortele puse la dispoziţia NATO. Din acest motiv a fost avansată cifra de 48 de aparate.
Potrivit unui comunicat transmis de Agenţia pentru Cooperare în domeniul Securităţii şi Apărării (Defense Security Cooperation Agency), care supraveghează vînzările de armament în străinătate, „livrarea acestor sisteme de armament va spori semnificativ interoperabilitatea României cu SUA şi alte naţiuni NATO, transformînd statul român într-un partener mai valoros într-o regiune importantă a lumii".
Documentul amintit precizează că, pe lîngă aparatele de zbor, contractul va include radare, motoare de rezervă, sisteme radio, echipamente electronice şi staţii terestre. Printre acestea, este vorba despre 4 motoare de rezervă F100-PW-229 sau F110-GE-129 IPE; 5 motoare de rezervă F100-PW-220 IPE; 4 radare de rezervă APG-68(V)9; 60 de lansatoare LAU-129/A; 30 de lansatoare LAU-117; 6 căşti pentru navigaţie „Joint Helmet Mounted Cueing Systems"; 4 sisteme radio AN/ARC-238 SINCGARS (Single Channel Ground and Airborne Radio System); 24 de perechi de rezervoare suplimentare; 4 Link-16 Multifunctional Information Distribution System-Low Volume Terminals; 2 staţii terestre Link-16 etc. Oferta mai include softuri pentru integrare, documentaţie tehnică, piese de schimb, echipament şi personal pentru antrenament, sprijin logistic etc.
N-am zis nimic, de bani, pînă acum. Potrivit documentelor de la Foreign Agents Registration Act, WMS, intermediarul contractului, ar primi la vînzări intermediate pentru Ministerul Economiei un comision care se calculează astfel: 12% din primele 25 de milioane USD, 10% din următoarele 25 de milioane de USD şi 10% din tot ce depăşeşte 50 de milioane de USD. La cumpărare (de avioane militare, de exemplu), tariful practicat este aşa: 6% din primele 25 de milioane USD, 5% din următoarele 25 de milioane USD, 4% din următoarele 50 şi 3% din tot ce depăşeşte 100 de milioane de dolari.
După ce în războiul din Vietnam forţele aeriene americane (US Air Force) au descoperit că aparatele lor scumpe, sofisticate şi grele (F-4 Phantom II sau F-105 Thunderchief) nu dădeau randamentul aşteptat în faţa mult mai ieftinelor şi mai agilelor MiGuri de provenienţă sovietică, s-a luat decizia producerii unui avion uşor, cu accentul pe costuri reduse şi agilitate sporită, destinat obţinerii superiorităţii în luptele aeriene.
Primul prototip al viitorului F-16, YF-16, construit de General Dynamics, a zburat pe 2 februarie 1974. Primul aparat de serie, un F-16A, a zburat patru ani mai tîrziu.
F-16 este un aparat monomotor, supersonic, destinat iniţial exclusiv ca interceptor, dar reprofilat ulterior ca avion multirol. A fost primul avion intenţionat conceput ca instabil din punct de vedere aerodinamic, ceea ce a dus la o manevrabilitate extraordinară. De altfel, escadrila de demonstraţii a USAF, Thunderbirds (ce a putut fi văzută şi în România), este dotată cu F-16! Ca armament, F-16 dispune de un tun intern model M61 Vulcan, calibrul 20 mm, cu o rezervă de 511 proiectile, precum şi de 11 puncte de acroşaj sub fuselaj, sub aripi şi la capetele lor. Poate transporta o întreagă gamă de rachete aer-aer sau aer-sol (ghidate prin infraroşu sau radar), bombe (ghidate şi neghidate), rezervoare externe de combustibil sau echipamente electronice. Dispune de aparatură radar şi electronică modernă, iar unele variante şi de sisteme de vedere pe timp de noapte. Propulsat de un motor turbofan cu postcombustie Pratt & Whitney F100-PW-200, este capabil să atingă viteze de peste Mach 2.
Produs în peste 4.400 de exemplare, F-16 se află în dotarea a 25 de state din întreaga lume, România urmînd a fi cel de-al 26-lea utilizator al „Fighting Falcon“.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
DESCONSPIRAREA MAFIEI DE ARME ROMANESTI !
RăspundețiȘtergereCOMPANIA LUI BASESESCU - DEGERATU INVINUITA DE SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ZIARISTUL ROBERT HORVATH ATENTIONEAZA DEPARTAMENTUL DE STAT SI PENTAGONUL !
MIC & Associates va asista companile americane in vanzarea echipamentului pentru avioanele de tip F-16 pe care Romania le va achizitiona in vederea modernizarii fortei sale aviatice in calitate de membru NATO.
DESCHIDETI:
http://www.mic-associates.com/
PENALTY NOTICE
Dear Mr. Minovici:
A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for prohibited transactions relating to Sudan, in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R. Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $110,000 and advised Company of the right to make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed, or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
Adam Szubin Director Office of Foreign Assets Control
LA CONDUCEREA MIC
Gen. Constantin Degeratu
Managing Director and CEO pentru Aparare si Securitate Nationala
Constantin Degeratu, General de Armata (General, cu patru stele) Rez., si-a incheiat activitatea de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale in data de 31 decembrie 2009.
Genelalul Degeratu supravegheaza, administra si implementa toate aspectele legate de munca in Aparare si Securitate Nationala de la MIC & Associates pentru Europa Est-Centrala si alte zone, in special pentru proiectele din Statele Unite.
ZILELE MAFIEI ROMANE DE ARME BASESCU IN SUA SUNT NUMARATE !
Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/