vineri, 27 ianuarie 2012
SOLUŢIA KENAN EVREN
Amicul Doru Dragomir, un jurnalist cu extrem de multă experienţă şi seriozitate în materie de securitate, aruncă "bomba" în mass-media. "Ştirea cu insert" scrisă de Doru, în "ZiuaVEche" o consider, de departe, ştirea zilei, dincolo de ninsori, proteste şi sictir guvernamental şi reia o mai veche temă, abordată de mine pe 22 ianuarie 2011 (pentru cei care ar dori să găsească o asemănare între texte). "Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat,joi, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancţionat deocamdată de către conducerea unităţii din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluţia pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori. Locotenentul Alexandru Gheorghe vrea ca Armata să preia puterea: „Am propus ca Armatei să-i fie încredinţată pe durata de o lună administrarea acestei ţări. Armata să-şi ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere şi democratice, supravegheate de presa română liberă“, a declarat ofiţerul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democraţia. „Superiorii m-au întrebat: bun, şi ce invocăm? Le-am spus că situaţia de urgenţă. Dacă acum, cînd oamenii sînt în stradă, nu se poate invoca asta, nu ştiu ce să mai spun“, a mai declarat locotenentul. Pe buletinele de vot, Alexandru Gheorghe a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lîngă partide, am propus să fie trecută şi monarhia constituţională, cu armata alături, ca garant al democraţiei, cum scrie şi în Constituţie“, a explicat Alexandru Gheorghe. În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social. Potrivit informaţiilor ziuaveche.ro, Alexandru Gheorghe este încadrat pe funcţie de maior şi este şeful compartimentului de securitate internă şi documente secrete în cadrul Flotilei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii".
Scriam pe acest blog, pe 22 IANUARIE 2011, că soluţia “rezolvării” multiplelor probleme generate de situaţia din ţară şi incoerenţa conducerii politice din România, pare a fi cea aplicată la 12 septembrie 1980, în Turcia, de către Generalul Kenan Evren: după o guvernare de dreapta, anti-socială şi coruptă, care a decimat pătura mică şi mijlocie de comercianţi şi a scăpat inflaţia de sub control, Evren a dat o lovitură de stat, a desfiinţat partidele politice şi Constituţia din 1961, a luat măsuri radicale de reformă economică şi în justiţie şi a redresat situaţia ţării care astăzi este cea mai puternică economie de la Marea Neagră! Este aproape ce propune locotenentul Gheorghe şi, fiţi convinşi, ARMATA are capacitatea şi CAPACITĂŢILE de a gestiona mult mai bine situaţia din ţară, fără imixtiunea politicului! Protejarea suveranităţii statului, a integrităţii sale teritoriale şi a independenţei nu poate fi realizată fără protecţia individului, a cetăţeanului şi a drepturilor sale. Pentru că securitatea naţională poate fi ameninţată în cazul în care instituţiile statului nu reuşesc să asigure protecţia cetăţeanului. Ne explicăm în acest caz de ce probleme precum şomajul, sărăcia sau lipsa unor resurse devin de o importanţă majoră pentru securitatea unui stat.
Futangiul şef al FMI, Dominique Strauss-Khan, spunea, anul trecut, la France2, că "România se află într-o situaţie mult mai dificilă decît credea FMI şi decît credea chiar ea"! Am văzut multe "analize" pe marginea acestei declaraţii, unele indignate, altele aprobatoare. Din punctul meu de vedere, declaraţia fostului Khan FMI este "cronica unei morţi anunţate", adică ne spunea clar că Guvernul Boc nu este capabil de impunerea unor măsuri de reformă, cu atît mai puţin să asigure SECURITATEA propriului popor! Khan intuia revolte violente şi dorea să se spele pe mîini. Securitatea, de care vorbeam, este un drept fundamental al fiinţei umane. Ea reprezintă o stare în care pericolele şi condiţiile care ar putea provoca daune fizice, psihice sau materiale sînt controlate într-o manieră care permite apărarea sănătăţii şi bunăstării indivizilor şi ale comunităţii umane. În concluzie, securitatea individului presupune controlul adecvat al pericolelor nu absenţa lor totală, ea antrenînd cu sine o senzaţie de bunăstare, de linişte şi fără teama zilei de mâine. Scrie şi în Constituţie că GUVERNUL ESTE OBLIGAT să asigure această SECURITATE poporului! Securitatea economică reprezintă un concept complex şi dinamic, dar total necunoscut actualei puteri, sau ignorat cu bună ştiinţă. Securitatea economică ar trebui înţeleasă ca fiind: un factor esenţial al securităţii naţionale şi anume acela care asigură resursele şi echilibrul dinamic al celorlalte componente ale acestui sistem (securitatea naţională); una dintre dimensiunile securităţii naţionale, regionale, deziderat al fiecărui individ, comunitate umană, stat naţional, obiectiv prioritar al guvernelor, al organizaţiilor regionale şi internaţionale care au ca menire asigurarea şi garantarea securităţii umane. Securitatea economică este stare a economiei naţionale văzută ca sursă şi fundament al eradicării sărăciei, foametei, inegalităţilor sociale şi economice atît între indivizi, cît şi diferite regiuni ale unor ţări. Asta e... teoria! Dar, teoria ca teoria, dar praftica ne omoară!
În rezumat, România nu mai are de nici unele (resurse) are un guvern corupt şi incompetent (în plan politic), o destructurare economică (în plan economic) şi o anomie socială pronunţată şi o lipsă de coeziune revoltătoare (în plan social). În aceste condiţii nu putem pune problema SUVERANITĂŢII. Securitatea individului a fost încălcată, iar Boc&Co. guvernează în dispreţul total al Constituţiei. Deci, STATUL DE DREPT NU MAI EXISTĂ! Se induce ideea că o revoltă ar fi dăunătoare României. Exclus! Orice curăţenie generală, fie ea de primăvară sau de toamnă, primeneşte atmosfera şi aduce ordinea, chiar dacă după aceea vei constata că ai mai puţine pahare, farfurii etc. Nu mai vorbesc de tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi de aceste lucruri, sau de desfiinţarea partidelor şi o guvernare militară 6 luni, că şi aşa mi-am aprins destule paie în cap. Buuuun, şi cînd ziceam eu că e momentul 12 septembrie 1980! Nu, nu împlinea sor-mea 5 ani, ci Kenan Evren punea mîna pe putere în Turcia, e drept, DESFIINŢA PARTIDELE POLITICE şi scotea ţara din haos!!! Deşteaptă-te române...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu