"După 20 de ani, a sosit vremea decontului", îmi spunea cineva, ieri, în centrul Reşiţai, la mitingul destul de anemic care a adunat 200 de oameni. Dracu ştie de ce noi, românii, ne găsim să facem mitinguri numai pe frig! De frig? De foame? De plictiseală? Din nevoia de economie la electricitate? Habar nu am! Cert este că, vara sîntem ocupaţi cu vacanţele, unii, cu culesul şteviei şi păpădiei pentru salate, alţii!
Am văzut tone de comentarii şi analize care mai de care mai interesante sau enervante! Opiniile emise de TVR mi se par, de departe, cele mai portocalii şi mai tendenţioase. Nu ader nici la scenariul, vehiculat pe FB, că actualele mişcări de protest sînt opera... ruşilor care l-ar vrea mort pe Traian Băsescu! De ce draku nimeni nu ia în considerare marea masă de cetăţeni nemulţumiţi? De ce nimeni nu crede că românii chiar au probleme? Evident, acestea sînt mai mult de natură psihică, pentru că presiunea psihologică a devenit de nesuportat! Nemulţumirile românilor aveau nevoie de un chip. Acesta, s-a nimerit să fie al lui Raed Arafat. Nemulţumirile românilor NU sînt legate de măsurile de austeritate, precum în Grecia, Spania sau Italia! Nemulţumirile românilor de rînd sînt legate de aroganţa şi dispreţul cu care actuala clasă politică conduce această ţară ca pe propria moşie fără să dea socoteală la nimeni, într-un dispreţ total al legilor! Românii sînt furioşi pe PERSONAJE nu pe AUSTERITATE! Pe MINCIUNĂ nu pe REFORMĂ! Pe MOARTEA GARANTATĂ nu pe VIAŢA DE KKT pe care o duc! Pe Wall Street protestatarii denunţau influenţa banilor în politica americană şi excesele clasei bogate, care reprezintă 1% din populaţia SUA. "Noi sîntem cei 99%. La fel eşti şi tu", au strigat demonstzranţii! Situaţia din România nu este departe.
S-a vorbit ieri despre huligani, despre "galerii", despre agenturile ruseşti, despre interese eterogene şi oameni manipulaţi, despre lipsa revendicărilor. Vă propun, aşadar, o listă de revendicări pentru zilele următoare, pe care vă invit să o votaţi, şi să o completaţi!
Lista de revendicări:
1) Demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc
2) Organizarea de alegeri anticipate în această primăvară
3) Reforma educaţiei care să prevadă şi alocarea a 6% din PIB
4) Reforma sistemului de sănătate care să prevadă autonomia colectării fondurilor de către CNAS
5) Reintroducerea pedepsei cu moartea
6) Judecarea celor ce se fac vinovaţi de atentat la siguranţa naţională prin privatizări frauduloase gen Romtelecom, Petrom, BCR sau Roşia Montană
7) Naţionalizarea companiilor care sînt în culpă
8) Profesionalizarea administraţiei şi corpului de funcţionari publici prin depolitizare
9) Parlament unicameral
10) Răspunderea ministerială
11) Referendum în vederea consultării faţă de rămînerea României în UE
12) Depolitizarea TVR şi a Radioului public şi comasarea celor două instituţii
13) Reforma radicală a clasei politice
14) Agricultura - prioritate naţională
P.S.: Raed Arafat avea doar trei ani, în 1967, atunci cînd Nablus, oraşul copilăriei sale, a fost ocupat de armata israeliană în Războiul de şase zile. Orăşelul palestinian din Cisiordania se aflase aproape patru decenii sub autoritate iordaniană, statul a cărui cetăţenie avea s-o poarte Raed. Pe seama familiei Arafat din Nablus au circulat multe zvonuri în România. Că ar fi proprietarii unui puţ de petrol, al unei fabrici de ulei sau chiar că ar fi rude cu Yaser Arafat. În realitate, capul familiei, Dawoud, era inginer şi proprietar al unui magazin de electronice în timp ce mama, Tharwat, fiica unei familii de farmacişti din Damasc. Pînă la 17 ani, cînd Raed a plecat din Nablus, oraşul s-a aflat sub ocupaţie israeliană. Cartierele mărginaşe erau cunoscute pentru militantismul lor palestinian, unul dintre ele, Balata, fiind chiar bastionul grupării al-Aqsa. Din copilărie s-a dedicat salvării vieţilor colegilor săi de şcoală, răniţi de tirurile israeliene. Cît despre Traian Băsescu...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu