marți, 24 ianuarie 2012

VĂDUVA NEAGRĂ

Scriam ieri că Traian Băsescu NU a dispus de informaţiile referitoare la "ruperea" pieţei, sau le-a ignorat. AM GREŞIT! După evenimentele de ieri, cred că TRAIAN BĂSESCU A AVUT ACESTE INFORMAŢII ŞI SE FOLOSEŞTE DE EVENIMENTELE ÎN CURS PENTRU PROPRIA SUPRAVIEŢUIRE POLITICĂ. Şeful statului s-a comportat exact ca în şcoala generală, atunci cînd l-a enervat rău şi l-a pocnit în bot pe "blîndul" clasei, după care a fugit şi s-a ascuns în wc-ul de la etajul 1. În locul lui, o încasează altcineva, ŞI de această dată, Emil Boc, pe post de încasator de serviciu. Strada ar forţa demisia lui Emil BOc, iar Traian Băsescu ar re-deveni salvatorul naţiunii, după "N" zile în care strada doreşte ÎN PRMUL RÎND DEMISIA PREŞEDINTELUI! Demiterea prin telefon a lui Baconschi care, fie vorba între noi, trebuia demis înainte de a fi numit! - mă face să cred că ieri s-a produs o discuţie contondentă între Emil Boc şi Traian Băsescu. Baconschi este primul dintre pionii otrăviţi ai Preşedintelui în actualul executiv. Elena Udrea fiind cea de-a doua, şi considerată "pupila" Chiorului. Demiterea lui Baconschi este un avertisment dat şefului statului şi "politicilor sale", cum surprinzător au grăit colegii mei la un jurnal de ştiri. Este ştiut că Băsescu sacrifică pe oricine şi orice pentru binele personal. Amintiţi-vă comportamentul său de "văduvă neagră" din trecutul recent!

Pînă şeful statului, principalul artizan al ieşirii oamenilor în stradă, va catadixi să glăsuiască ceva, măcar o rîgîitură bahică, dar să fie ceva, Emil Boc aruncă disperat în luptă tot arsenalul populist pe care l-a condamnat în ultimii ani: dă înapoi indemnizaţiile revoluţionarilor, amînă taxa auto uriaşă şi parcă ar decreta şi amnistie fiscală. Cumpărarea revoluţionarilor are darul de a diminua intensitatea protestelor de stradă şi a le stinge, treptat. Numai că, în Piaţa Universităţii s-a aflat, luni seara, în a 11-a zi de proteste, şi un ofiţer din cadrul Flotilei 71 Aeriene Cîmpia Turzii, locotenentul Alexandru Gheorghe, care a declarat că îşi asumă orice risc prin prezenţa sa în mijlocul protestatarilor. “Eu am jurat credinţă ţării, nu unui guvern“, a declarat tînărul ofiţer, care a mai spus că este nemulţumit de politizarea excesivă a armatei române: "Art. 181, alin.1 din Constituţia României spune că armata se supune voinţei poporului, iar poporul îşi exprimă în stradă voinţa, de 11 zile". Nutresc speranţa că, deşi e un act de indisciplină, mai există ofiţeri patrioţi care să spună NU actualului sistem de bătaie de joc, la fel cum au făcut predecesorii lor, Pompiliu Preotesoiu şi Eugen Bucur, în şedinţă de partid a PCR, cu cîteva zile înainte de Congresul al 14-lea!!!

Nu cred că toate măsurile luate în aceşti ani de către actuala clasă politică sînt rele. Însă, binele făcut cu dispreţ este înjositor şi scandalos! Numai aroganţii utilizează o astfel de metodă. Şi ei trebuie să plece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu