joi, 26 noiembrie 2009
AFGANISTAN – ROMÂNIA... CAM TOT AIA!
Pe 7 decembrie, NATO va evalua contribuţia membrilor săi la „gestionarea”securităţii Afganistanului şi va trasa perspectiva anului 2010. Aşa se face că noul, sau vechiul preşedinte român va trebui să percuteze cazon la provocările externe şi să fructifice diplomaţia militară, altfel decît s-a întîmplat în Iraq.
Şi asta, mai ales că România începe să semene tot mai bine cu Afganistanul! Potrivit agenţilor imobiliari, preţurile caselor din Kabul au crscut în ultimul an, cu circa 75%, informează Agenţia FRONTLINE-BANAT.Această creştere se datorează, în mare parte, sumelor foarte mari pe care agenţiile internaţionale sînt dispuse să le plătească, pentru a achiziţiona imobile în cele mai bune locaţii.
Majoritatea afganilor îşi cîştigă existenţa din contractele cu armata şi din proiecte de construcţii, deşi unii se întreţin şi din traficul cu droguri. Richard Scarth, militar trecut în rezervă, care trăieşte la Londra, proprietar al companiei Property Consulting, declară pentru BBC că nu se teme de faptul că deţine cunoştiinţe legate de averile afganilor.El a mai spus că nu simte că este în pericol şi că toate incidentele care se petrec sînt explicate prin... nenoroc. „Eşti la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit"!, a adăugat Scarth. Proprietarul companiei de imobiliare spune că în pofida crizei, viaţa în Afganistan este neschimbată. „Acest lucru se întâmplă deoarece economia ţării este condusă de ONU", spune Richard Scarth, completînd că "banii vin încontinuu, indiferent de situaţia economică mondială". Totuşi, cetăţeanul de rînd din Afganistan vede o parte foarte mică din banii care rulează în ţara sa, opinează Scarth.
Majoritatea afganilor care trăiesc în Kabul, vin din împrejurimi. Populaţia Kabulului este de 3 milioane de locuitori, acesta fiind încă un motiv care contribuie la creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară, nefiind suficiente locuinţe disponibilie pentru populaţie. Chiria unei case cu 4 dormitoare depăşeşte 10.000 de dolari pe lună, preţul de cumpărare fiind în jurul sumei de 500.000 de dolari!
Poporul afgan are o expresie care trebuie învăţată şi exersată şi de poporul român: „Noi nu trăim, noi supravieţuim"!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu