Informaţiile pe care le primeşti zilnic prin mass-media, şi reuşeşti să le pui cap la cap, au darul de a te bulversa interior. Îţi creează o stare de disconfort pentru că încet, încet simţi că îţi pierzi identitatea. Cel mai periculos lucru care, pe unii, îi face să recurgă la acte de terorism, credeţi-mă pe cuvînt!
România a abandonat economia în uraganul pieţelor internaţionale liberale care, aşa cum spune Buzan: "... încearcă să recreeze acel coşmar al subordonării totale a valorilor sociale de către valorile pieţei"! Şi, cel puţin în România, a reuşit deplin! Avem de-a face cu UN CAZ UNIC ÎN ISTORIE, cînd, din punctul de vedere al analizei de securitate, O ÎNTREAGĂ CLASĂ POLITICĂ SE ÎNTOARCE ÎMPOTRIVA PROPRIEI SALE ECONOMII! Exact invers faţă de ceea ce ar fi trebuit să facă! Societăţile în care proiectul modernizării a eşuat devin surse de riscuri la nivel regional. Dilentantismul şi impostura au invadat întreaga viaţă publică, de la Deconcentrate, la Parlament, Preşedinţie, instituţii de forţă. Din fericire, cunoscînd destul de mulţi români patrioţi, ştiu că marile acte de subminare economică a resurselor de subzistenţă a naţiunii sînt cuantificate şi documentate. Din nefericire, DECIDENTUL POLITIC este DUŞMANUL NAŢIUNII! Numai caracteristicile transpartinice şi transnaţionale ale vinovaţiilor fac ca dosarele să fie blocate. "O mînă spală pe alta şi amîndouă obrazul", mi-a spus cîndva, dezamăgitor de sincer, un lider marcant al PNŢCD!
Forţînd ştirile, vreau să vă amintesc că astăzi se împlinesc 26 de ani de la catastrofa de la Cernobîl! 26 aprilie 1986. Ora 1:23, s-a produs cel mai grav accident nuclear din lume. Explozia reactorului 4, din cadrul Centralei Atomoelectrice Cernobîl, din Ukraina, a devenit sinonim cu o contaminare a trei continente: Europa, Asia şi America de Nord. Costurile acestui accident s-au ridicat la 13 miliarde de dolari. În acest moment, nu doar ruinele din zona reactorului sînt periculoase. Peste 350.000 de persoane au fost evacuate, însă 7 milioane de persoane, dintre care jumătate copii, au fost expuse norului radioactiv. Imediat după explozie, pe un perimetru de 30 de kilometri, regiunea a fost puternic contamitată cu Cesiu - 137, un izotop al cărui perioadă de înjumătăţire este de 30 de ani. Incendiul la reactor a fost stins abia după 10 zile, timp în care a fost eliberată în atmosferă o cantitate foarte mare de material radioactiv: izotopi radioactivi de iod, Cesiu-134 şi Cesiu-137, Stronţiu-90 şi Plutoniu-239. Dacă, izotopii de iod au un timp de înjumătăţire de maxim opt zile, iar cel de Cesiu-137 - de 30 de ani, Plutoniu-239 are un timp de înjumătăţire de pînă la... 24.000 de ani!
După 20 de ani, vorba lui Duma, o altă catastrofă ameninţă România: PDL! Prezervativul portocaliu a început războiul cu propriul popor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu