Căldurile astea par să bulverseze raţiunea pe Dîmboviţa! Cică cel mai mare duşman al poporului român a rămas poporul frate maghiar! Băi, tovarăşi, că "pretini" nu pot să vă spun!, băgaţi de seamă: eu m-am născut, am crescut şi trăiesc alături de unguri! Ei sînt prietenii mei! Bunicile lor au avut grijă de mine cînd ai mei erau la servici. Mama mea ungea 3,4,5 felii de pită cu untură, cu sare şi cu boia de ardei, iute, şi le împărţeam cu toţii: un român, un maghiar, un neamş şi un italian! Nu ne-am certat niciodată! Nu ne-am duşmănit, nici măcar atunci cînd Loţiko mi-a spart mingea roşie cu Mişka, adusă de la Moscova de tata, şi "ungurii" nu m-au luat la omor cînd eu era să-i scot ochiul, cu sabia de lemn, lui Loţi! Clar? Atunci, chestii din astea, că ministrul Laszlo Borbely, care a primit el cadou o văruială de douăjdemii de euroi de la o firmă care s-ar fi făcut cu contracte din fondul de mediu, nu ţine! Nu ţine nici cu cuscra, nici cu cererea TVR prin legea liberului acces la informaţiile publice ale DNA care zice, hopa, stai să-ţi dau un ungur fript care a băgat mîna în euroii bietei noastre ţărişoare... Vedeţi, stimaţi tovarăşi, că "pretini" nu pot să vă spun, de aia "cutărică" s-a ales cu şpaga mică!, de vreo jdemilioane fără douăjdemii..., că vărui unguru în apartament...În loc să recunoască bărbăteşte că problema refuzului de a regionaliza rahatul se lasă cu dat la gioale, băieţii ăştia de la comanda DNA umblă cu lucruri slabe, mai slabe decît maimuţa cu pistol din mijlocul zăpezii. De program estival!
Adevărata surpriză vine din sondajul Institutului Român de Studii Sociale. Nu, nu era o surpriză că ne merge rău şi că tendinţa e aceeaşi. Nici că Mugur Isărescu, guvernatorul cel mai longeviv şi, poate, cel mai ocupat din istorie, sau Preafericitul conduc în topul încrederii personalităţilor publice (Sînt curios cînd se va dezlănţui TB asupra lui Daniel!!!, aşa cum s-au dezlănţuit asupra pompierilor de i-au decimat în aceste zile, şi continuă...). Nu e o surpriză nici că UNPR este a treia forţă politică, deşi nu sînt sigur total de asta pentru că în sondaj USL e măsurat la grămadă!, nici că senatorul Cristian Diaconescu are 17% încredere.
Adevărul e că adevărata surpriză o reprezintă prezenţa în acest sondaj a Directorului Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, creditat cu 22% încredere, din prima apariţie, imediat sub Traian Băsescu, creditat cu 24% încredere... Prezenţa unei astfel de personalităţi marcante în acest sondaj, mie îmi atrage atenţia în mod deosebit. Prin natura funcţiei pe care o ocupă, George Maior are o prezenţă discretă în public şi extrem de puternică în mediul profesional. La catedră rămîne, însă, un profesor eminent şi spectaculos, dar căruia nu-i place să facă paradă de munca sa. Cum nu i-a plăcut să facă paradă nici de activitatea briliantă de la Ministerul Apărării. Ce să înţeleg eu de aici? Păi, eu înţeleg că "cineva" se gîndeşte serios că acest om poate avea un cuvînt important şi bun în viitorul acestei ţări, dintr-o funcţie politică! Mă gîndesc la ŞEF DE STAT!? Ar fi un real cîştig. Părerea mea...
George-Cristian Maior s-a născut la data de 16 noiembrie 1967, şi este fiul istoricului Liviu Maior. A urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (1988-1991), apoi studii de masterat în drept internaţional şi comparat al Universităţii George Washington din Washington D.C. (1991-1992), unde a obţinut titlul de Master of Arts în Drept Internaţional şi Comparat. În anul 1998 a obţinut titlul de doctor în drept internaţional al Universităţii Babeş-Bolyai, cu teza de disertaţie "Naţional şi european în jurisprudenţa Curţii Europene de la Strasbourg", nominalizată pentru Premiul Most acordat de UNESCO. În anul 2001 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti. După absolvirea masteratului, începând din anul 1992, lucrează ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, în perioada 1997 - 1999 fiind Însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Irlanda. După cîştigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat (PSD), George Maior a fost numit în decembrie 2000 în funcţia de Secretar de Stat şi Şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din Ministerul Apărării Naţionale. În această calitate, a condus negocierile de aderare la NATO, soldate cu o integrare reuşită şi activă a României în alianţă şi a semnat mai multe contracte de achiziţie de tehnică militară. A primit la data de 24 august 2004 gradul diplomatic de ambasador.
Pe 4 octombrie 2006, după scandalul răpirii ziariştilor români în Iraq, George Maior a fost validat în plenul Parlamentului ca director al Serviciului Român de Informaţii, funcţie pe care o ocupă şi în prezent. Sub conducerea sa, SRI a devenit apreciat prin calitatea operaţională şi este temut în lumea intereselor ostile. Serviciul este foarte credibil şi a fost acceptat în toate formatele multilaterale, dincolo de Europa şi Statele Unite ale Americii. Astăzi, SRI are o activitate de mare rezonanţă în lumea serviciilor de informaţii şi a fost evaluat pentru admitere în clubul de la Berna, cel mai important forum de servicii europene, pe nişte criterii profesionale extrem de riguroase şi de înalte. Practic, SRI a devenit o instituţie aşezată bine în societatea românească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu