NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 12 octombrie 2021

SE APROPIE 1 NOIEMBRIE. ZIUA MORŢILOR!

 

Serviciile publice de radio şi televiziune se află în colaps. Mai ceva decît ţara! Haite de decidenți politici, de toate culorile, au avut grijă ca în decursul anilor să destabilizeze și să fragilizeze aceste două instituții, în propriul beneficiu și în detrimentul românilor în serviciul cărora clamau că se află, cu consecințe grave la siguranța națională.

De ce s-a ajuns aici? Sînt cîteva răspunsuri pe care foarte mulţi le ocolesc. În primul rînd, pentru că s-a instituit OMERTA pentru oamenii din interiorul instituţiilor. A vorbi despre radio şi televiziunea publice era considerat un atac asupra locului de muncă, muşcai mîna care te hrăneşte, chiar dacă la adăpostul instituţional diverşi indivizi sau diverse grupări practicau abuzuri de neimaginat. În această atmosferă, puterea a fost preluată de cîţiva manageri (puşi pe viaţă în funcţie de un fost PDG!) şi un sindicat cu comportament de grup infracţional organizat (din care fac parte şi… unii manageri!!!).

În al doilea rînd, niciodată media private nu au iubit deloc media publice! Poate şi pentru că opacitatea celor din urmă a fost consfinţită în regulamente de ordine interioară, iar reforma acestor instituţii, dincolo de vendete personale, au rămas doar la cheremul unor politicieni, din an în an mai lipsiţi de inteligenţă, voinţă şi caracter.

În 28 octombrie a.c., mandatele celor doi interimari din fruntea instituţiilor publice, prelungite mereu pe lîngă lege a… ‘şpea oară, expiră, lăsînd radioul public, de exemplu, fără conducere chiar înainte de Ziua instituţiei, 1 noiembrie, dată recunoscută – mai abitir în acest an! - ca Ziua Morţilor! Este clar că această criză politică în care ne aflăm pînă în gît nu va permite rezolvarea corectă a problemelor legate de conducerea celor două instituţii: nu Consiliu de Administraţie, nu preşedinte, nu Director General plin, nu reformă instituţională, nu modernizare, nu evoluţie, nu grija pentru cheltuirea banului public!Probleme sistemice... duium!

O prelungire a unei astfel de situaţii are consecinţe extrem de grave, inclusiv asupra siguranţei naţionale! Dar, pentru decidetul politic de astăzi, siguranţa naţională nu înseamnă nimic! Din potrivă! Sigur, cînd se discută despre funcţiile de conducere în cele două instituţii se spune că Xulescu este omul Cuiva! Partidul K l-a instalat în frunte pe Xulescu, adus de nicăieri. De la Agenţia Domeniilor Statului, de exemplu! Oamenii din interiorul instituţiilor, profesioniştii, nu sînt luaţi în considerare. Pentru că, dihonia este la ea acasă. Şi pe Betrhelot şi pe Dorobanţilor.

Oricît de neplăcut ar fi, situaţia trebuie desţelenită, reforma trebuie făcută, iar cele două instituţii ar trebui să intre URGENT într-o zodie a liniştii şi creaţiei. Ai, însă, nevoie de oameni pricepuţi şi curajoşi pentru asta, care să nu fie prizonierii partidelor, găştilor sau găşculiţelor, gîştelor sau gîsculiţelor, sau ideologiei. Jurnalismul public se face EXCLUSIV ÎN SLUJBA CETĂŢEANULUI!!!

La radioul public, risc şi voi avansa un nume: Florin Bruşten, actualul Secretar General al Departamentului Studiourilor Teritoriale! Prietenii ştiu de ce, duşmanii vor face spume, cei apropiaţi vor ridica din sprîncene… Risc şi la TVR şi scriu: Dite Dinesz! Dar, eu nu am nici un cuvînt de spus. Haideţi, voi, puternicii zilei, faceţi voi ceva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu