NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 24 iunie 2016

TELEVIZIUNILE ROMÂNEȘTI AU VOTAT ÎMPOTRIVA IEȘIRII MARII BRITANII DIN UE

Mare supărare mare și istericale pe măsură, în acestă dimineață, la majoritatea televiziunilor românești de știri: cetățenii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au votat, la limită, ce-i drept!, PENTRU ieșirea fostului Imperiu din ACTUALUL imperiu, UE! 17 milioane de cetățeni britanici, frustrați și pauperizați de constrîngerile impuse de tratatele europene, dar și crunt loviți de criza economică din 2009 au dat un vot de blam conducătorilor iubiți exclusiv de marea fianță mondială, de multinaționale și transnaționale!

Dacă în tabăra pro-europeniștilor, sir George Iacobescu vorbea în numele City-ului londonez, ale cărui afaceri se mișcă precum peșetele în apa Uniunii, marcînd profituri uriașe pentru o lume mică, de cealaltă parte, zeci de mii de afaceri de familie, omorîte de UE sau de criză, și-au strigat nemulțumirea.

Multă ISTERIE în această dimineață! Lira s-a prăbușit pe piețele financiare mondiale. Britanicul care a votat BREXIT nu este afectat! El nu are bani pe bursă, nici afaceri listate. A avut, poate o mică fermă, un magazin de familie, un atelier, o făbricuță. Este britanicul din colțul străzii care salută din ușa prăvăliei, trecătorii, dimineața. E pensionar! Strigă pro-europeniștii, arătînd cu degetul spre o categorie ce începe să fie din nou demonizată în România! Atunci, să-l ardem pe rug, propun! Tot am ieșit din UE și nu mai trebuie să respectăm regulile comunitare! Nu, nu vine Apocalipsa! Există multe țări p această planetă care au evoluat fără să fie membre UE!

UE este o construcție centralistă, care a emis tone de legislație, a sporit birocrația și a sufocat antreprenoriatul, a sprijinit marea oligarhie corporatistă și, nu în ultimul rînd a luat un bir de 10 miliarde de lire anual. Rețeta creșterii economice este foarte simplă: ea nu ar trebui să țină de politică ci de POLITICI. Acumulare de capital și investiții deștepte plus sprijinirea antreprenoriatului! Adică, de ce ar fi supărat britanicul brexist? Că nu mai cumpără din Kaufland ci de la băcănia din colț, care are produse mai bune, mai ieftine și mai... locale? Esta e o mare problemă! Pentru supermarketuri și nu pentru antreprenorul local.

Revenind la isterici, rar mi-a fost dat să văd, la televiziuni, atîta panică și disperare în vocea comentatoarelor care așteptau numărătoarea finală a voturilor. Îngrijorare supremă pentru cei 200.000 de români care lucrează în Regatul Unit. Nu le-am văzut niciodată îngrijorate pentru 18 milioane d români din România. Asta pentru că NU CONTĂM! Noi, nu sîntem Marea Britanie! Sîntem o Colonie! Ei sînt imperiu! Avantaj Țiriac...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu