NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

sâmbătă, 27 aprilie 2019

“TRESPCE” ZOAIE

O instituţie publică de media e străbătută, din cînd în cînd, în momentele esenţiale, de o grupare insurgentă care poartă diferite nume: ARMATA SALVĂRII BUNULUI SIMŢ, GRUPUL PENTRU HÎRTIA DE TOALETĂ, MIŞCAREA OM-ULUI DIN BURIC şi, mă rog, în funcţie de cine se află la conducerea instituţiei, sprijină “efortul conjugat” pentru “bunăstarea şi neatîrnarea”, sau, precum Subcomandante Marcos din EZLN (nu mai detaliez că, degeaba…), îşi acoperă feţele blonde şi “fac lucruri”.

Aşa lucruri fac, că au împînzit artileria de neurotoxină, din media on-line şi vizuală, cu o făcătură, o potriveală cu mîna, care nu face decît să împroşte cu lături o instituţie din care Gruparea pentru Apa de Toaletă a cîştigat sute de milioane de lei pe lună! Jurnalistul şi Omul Lucian Mândruţă s-a interesat, recent, pe FB, de cazul de la Bucureşti. Răspunsul meu este clar: cele trei graţii au profitat de starea Danei să mai arunce o catapultă de rahat în instituţia care şi-a permis să-l debarce pe cel mai cheltuitor, arogant şi incorect PDG din istorie. Numai că, vezi, Lucian, PDG-ul a plecat au rămas “îngerii lui Charlie”! Decăzuţi, ce-i drept, de la masa cu bunătăţi…

Lucian Mândruţă, te întreb ca jurnalist cu ştate vechi: cît de sub 0 (zero) să ai IQ-ul să crezi că un redactor şef, cu 30 de ani de experienţă, uns cu toate alifiile, poate să-i spună unei subalterne că PSD-ul nu o mai doreşte, nu o mai pofteşte?! Cît de cusută cu aţă albă e acestă poveste?! Sigur, îi poate atrage atenţia să nu mai pronunţe ŞRI Lanka, sau TRESPCE, pentru că LEGEA ne obligă să fim păstrătorii Graal-ului Limbii române corecte, nu englezite ŞRI, London, Maskva, Pari, etc. Parcă mi-aduc aminte de un interviu cu un PR-ist important care a nenorocit spaţiul ex-yugoslav, şi care declara nonşalant: “noi nu sîntem plătiţi să fim morali”!

Cît despre cealaltă poveste, “bufniţele nu sînt ce par a fi”.

Cît priveşte gruparea insurgentă Grupul de Luptă pentru Cacao cu Lapte, VEORICA, CERASICA, LAURICA… CĂ nu mai ştiu care mai sînteţi pînă la TRESPCE, măi, baclavalelor, prea-s la fel textele, peste tot... mai răspîndite, mai răspîndite… rămîne cum am stabilit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu