NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 15 august 2012

DE BĂSIFICAREA


Cînd a ajuns la Baghdad, în 2003, imediat după ce Generalul Gardner şi-a îndeplinit misiunea, Paul Bremer al 3-lea, a început procesul de „de baasificare”, adică de eliminare din structurile statale, cu riscul declanşării insurgenţei, a membrilor Partidului BAAS, aflat la putere în preioada preşedinţiei Raisului Saddam Hussein. Procesul a fost dureros, dar s-a făcut urgent. Statul român actual este o construcţie babilonică! De la căderea regimului comunist, vorbim extrem de mult şi, mai ales, TARE, despre igienizarea civică, despre selecţia negativă, despre igienizarea morală a politicii şi economiei româneşti. De făcut am făcut însă... nimic! Am perpetuat aceleaşi tipare, reguli şi practici incorecte, pe care le-am perfecţionat şi cizelat. Liderii tineri au "furat" de la cei bătrîni şmecheria, aroganţa, dorinţa de putere. Au aşezat întreg acest model pe... NIMIC! Nivelul intelectual al generaţiei de politicieni 70-80 este mult mai scăzut decît al celor născuţi în 1960, de exemplu! Şi acest lucru se vede! Am permis să ni se fure naţiunea de o gaşcă de nenorociţi. Am permis să plătim şpagă sau să copiem la examene, fără să vedem că, încetul cu încetul, nu mai semănăm demult cu un stat, cu un popor, ci cu o colonie şi o populaţie. Sîntem ORBI! Sîntem în culpă, noi, românii, care nu am reuşit să ne mobilizăm şi să reactivăm mişcarea intelectuală, civică şi profesională autentică care să mobilizeze mişcarea politică reformatoare. Din prea mult egoism am dat prea puţin acestei naţiuni din ştiinţa şi munca noastră. "Ce face statul pentru mine?", este întrebarea românească tipică. Cheltuim o energie enormă pentru a ne plînge de milă, adorăm chiar acest comportament tipic pentru Balcani şi Orientul Mijlociu, ne fascimează propria tragedie şi nu mai avem putere, timp şi resurse pentru a ne vedea fiecare de propria viaţă. Eu cred că viitorul trebuie să ni-l facem singuri. Nu văd cum altfel decît prin asumarea atitudinii nu doar prin înjurături în barbă, ci prin mult curaj, entuziasm şi acţiune fermă a specialiştilor, a societăţii civile, a cetăţenilor care îşi doresc un altfel de stat, altfel de politicieni.

E foarte clar că, din nefericire, actualii lideri ai USL NU au fost atenţi la ce făcea Domnul Bremer prin Iraq-ul anului 2003, astfel încît experienţa de acolo nu a folosit deloc la Bucureşti şi în acest moment, războiului politic continuă în vederea diluării autorităţii instituţiilor fundamentale ale statului de drept. Eu credeam că odată cu venirea la putere, USL va declanşa o campanie de „de băsificare” urgentă a principalelor instituţii de control: parchete, DNA etc. În loc de asta, ce vedem? Anchete ca pe vreme Anei Pauker – Makovei  coordonate de aceste instituţii care au demonstrat că se pricep cel mai bine la… palmares şi la dosare politice!. Ce se întîmplă în România ultimelor luni este imaginea clasică, academică, de dicţionar a terorismului de stat. Pentru că, terorismul de stat este atunci cînd instituţiile politice, fiscale şi de forţă ale statului exercită variate tipuri de presiune ce au ca rezultat terorizarea populaţiei respectivei ţări.

Conform cărţii, terorismul este: 1980 James Adams (IRA) – ameninţarea cu violenţa în scopuri politice de către indivizi sau grupuri de indivizi, indiferent dacă acţionează pro sau contra autorităţii guvernamentale existente, cînd aceste acţiuni au intenţia de a şoca, intimida sau consterna un grup ţintă mai larg decît victimele imediate. Nu, nu face referire la Referendumul din România anului 2012! Sau: Frank C. Carlucci III, Secretar al Apărării în timpul administraţiei lui G. Bush – terorismul este în mod esenţial o tactică, o formă de luptă politică destinată atingerii unor scopuri politice. Scurt pe doi şi, vă asigur, că nu se referea la manevrele din spatele lui Băsescu sau Antonescu! Sau: Vasile Simileanu – terorismul naţional este exercitat, de la caz la caz, de grupuri teroriste formate din cetăţeni ai statului în cauză, care acţionează împotriva instituţiilor de stat, sau, dinpotrivă, de către sistemul de stat care acţionează împotriva propriilor cetăţeni. Fără comentarii! Recunoaşteţi situaţia? Pentru că terorismul este acea manifestare menită să provoace teroarea. Teroarea, conform cărţii, poate fi definită ca fiind starea de teamă şi angoasă continuă! Cum caracterizaţi ultimele luni din viaţa Dumneavoastră? România are toate semnalmentele unui stat eşuat! Cu o clasă politică rapace, ruptă total de realităţile din teren, cu instituţii inerte şi ostile cetăţeanului


Astăzi, cetăţenii României sînt victimele terorismului de stat! Există un moment în care vine scadenţa. Acel moment a venit! Astăzi, plătim factura greşelilor trecutului. Copiii noştri vor plăti, în viitor, pentru erorile guvernării din prezent. Existenţa statului clientelar nu mai are nevoie să fie dovedită în justiţie, deşi personajele sînt reale, vieţuiesc printre noi, în posturi cheie! După declaraţiile interimarului Crin Antonescu (ales cu 7000 de voturi!), constat că mascarada se apropie de sfîrşit, Domnia Sa îşi pregăteşte bagajele pentru plecarea de la Cotroceni, sau chiar din fruntea Partidului care, mare lucru să-l mai nominalizeze ca prezidenţiabil pentru 2014! Momentul de Preşedinte al lui Crin s-a consumat!

Un comentariu:

  1. Suna cuvantul "debasificare" cam ca vindecarea de gazele intestinale...
    Asa cum un om, neluandu-si seama bine, mananca si traieste prosteste, asa si societatea romaneasca a fost dusa in acest stadiu...
    Cobai in experiment sau nu, romanii sunt vinovati de multe, in special inertie.
    Inerti fiind au fost si usor manipulabili sau -si mai usor- furati, la vot sau in "afacerile" tarii (care, teoretic, este bun comun. al intregii societati, actuale si viitoare, romanesti.
    Sunt de acord cu articolul. Felicitari autorului.

    RăspundețiȘtergere