NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 13 martie 2016

O NOUĂ FLEGMĂ ÎNTRE OCHII ROMÂNILOR

Au trecut ceva zile de cînd Guvernul Tehnocrat își lua România înapoi pentru plutocrația care a belit țara asta 26 de ani! Inițial, acest spațiu publicistic ar fi trebuit să fie neutru și consistent. Din păcate, sînt om și multe dintre gesturile, faptele și declarațiile aleșilor noștri îmi bombardează ficatul mai ceva decît două sticle de Rom Havana Club de șapte ani!

Am înțeles că Cioloș and Co. au ca misiune principală de a spolia economia românească, de a facilita ultimele tunuri economice masive în spațiul acesta administrativ-politic-teritorial ce se numește încă România – în 2018 acest proiect tînăr împlinește doar 100 de ani! - . Nu înțeleg însă, de ce trebuie ca această gașcă tehnocrată (!?) să umilească această populație de manevră care a devenit poporul român, atunci cînd vine vorba de reprezentarea noastră în străinătate.

Trei exemple de sub Cupola Cotroceniului.

Consilierul Somnorosu pleacă ambasador la Londra! La Londra! Ar trebui să fiu mîndru de asta! Personajul a fost un fel de președinte al PSD Caraș-Sevrin, s-a învîrtit de niște bani, mașină etc de la o firmă de produse petroliere din Reșița. Am fost cu el chiar și la o nuntă, la un prieten comun! Deci, ce mai contează imaginea și trecutul personajului, cînd la Londra orice român deștept se poate căpătui!

Al doilea, vine din Der Spiegel care-l face praf pe neamțul Iohannis: "Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook", scrie publicaţia germană. El ia act cu îngrijorare, sau urmărește...

Al treilea exemplu aparține tot familiei prezidențiale: Deşi programul oficial al preşedintelui s-a încheiat la ora 14.30, în Palestina, unde a avut loc o ceremonie de rămas bun, delegaţia prezidenţială a decis să mai petreacă puţin timp la Tel Aviv, pe malul mării, informează bn24.ro. Adică, încă o mostră de turism prezidențial.

Aceste trei mojicii prezidențiale par să nu mă mai mire. Însă nesimțirea cu care ministrul de externe, Lazăr Comănescu, jignește două doamne – cel puțin – reprezentante ale României la ONU, este strigătoare la cer.

Actualul secretar general al ONU Ban Ki-moon își termină mandatul la finalul lui 2016 și căutarea succesorului său a început deja în culise. Potrivit unei tradiții a rotației geografice, postul ar urma să revină de această dată Europei de Est, iar viitorul secretar general ar trebui să fie... femeie! IRINA BOKOVA, DIRECTORUL GENERAL UNESCO, este propunerea Bulgariei pentru funcția de Secretar General, iar Natalia Gherman, fost ministru de externe la Chișinău, fiica fostului președinte Mircea Snegur, este propunerea Republicii Moldova.

ROMÂNIA NU PROPUNE PE NIMENI!!!!! Deși, două Doamne excepționale servesc de ani buni sub drapelul ONU: Simona Miculescu, fost ambasador al țării noastre la forul mondial, actualmente reprezentant special al Secretarului general ONU pentru Balcani, cu sediul la Belgrad. Am întîlnit-o în 1992, la Forumul Crans-Montana, unde răspundea de 1800 de jurnaliști, din partea Ministerului român de Externe. Miculescu ocupă astfel cea mai înaltă poziție în care s-a aflat vreo femeie din România vreodată, la nivel diplomatic internațional. Numele său a fost vehiculat în diverse articole din presa internațională, iar recent presa sârbă a scris chiar că Miculescu ar fi susținută de Serbia. Și Simona Marinescu, Chief Development Impact al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. A lucrat la Ministerul Muncii, apoi am întîlnit-o în Iraq și în Iordania, unde a dat dovadă de un devotament exemplar. După mulţi ani de Orientul Mijlociu, a făcut o escală la Istanbul, de aproape trei ani, pentru a coordona centrul global al Naţiunilor Unite pentru parteneriatul cu sectorul privat (Istanbul International Center for Private Sector in Development), iar în prezent deține postul de Chief Development Impact al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în sediul central al organizaţiei, în Statele Unite.

Două profesioniste de excepție extrem de competente și devotate, aflate de mai bine de 13 ani în slujba Națiunilor Unite. Dar, NU! Lazăr comănescu spune că un astfel de post trebuie pregătit cel puțin un an! Lazăre, ia patul tău și umblă! Cele două doamne au mai multă experiență și competență decît poți inventa într-un pretins CV!

Cel mai firesc ar fi să spui că România și-a pierdut de mult și instinctul strategic. Printre alte motive ale acestei situații este și acela că ea s-a plasat la remorca aliaților săi mai puternici, uitînd în cele din urmă de interesele sale naționale și acceptînd un statut de cvasi-colonie. Or, o colonie nu poate gîndi strategic și în consecință nu are imboldul intern pentru a rîvni spre funcții strategice la nivel internațional.

Potrivit unor surse apropiate lui Klaus Iohannis, se pare că nu vom avea nici o nominalizare și că vom sprijini Bulgaria!

2 comentarii:

  1. Hector Moreno.Vorbele ,de după fatidicul an 1989 ,ale marelui literat Marin Sorescu,s-au adeverit:„a venit timpul când n-o să ne mai mirăm de nimic... acum ne-a fost extirpată mirarea” !... Așadar,de ce ne miră reacția unui individ aflat sub „acoperire”la șefia redacției fostului oficios al defunctului Partidului Comunist Român „SCÂNTEIA”!?...„Tehnocrația” salvează România,în frunte cu Dracian „Cholo” și Kraut Ciolannis !...Apropos,ce are în comun neamțul ăsta cu poporul român,cu datul nostru ontologic,cu cutumele ,cu datinile,cu tradițiile și cu interesele fundamentale ale neamului ăsta românesc!?...

    RăspundețiȘtergere