NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 16 octombrie 2022

ADÎNC(U)

 

Aşteptat să îşi lămurească situaţia din guvern după declaraţiile legate de războiul din Ukraina, pentru care a fost criticat şi chiar i s-a cerut demisia, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a făcut o postare în urmă cu puţin timp pe pagina sa personală de Facebook. Dîncu a ataşat cîteva fotografii cu el dintr-o librărie şi a scris ADÎNC(u)că în acest loc "'nu se aude vocea idioţilor nici răcnetele proştilor şi nici şoaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund pînă aici. Aici este un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii şi mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. De aici îţi poţi lua energia pentru a ignora tembelismul solemn şi puţinătatea de minte"'. Slalom printre cretini, zi de zi, cum ar zice PARAZIŢII!

Sigur, “decidenţii politici” ar fi trebuit să asculte de PARAZIŢII încă dinainte de numirea în funcţia de ministru de război a domnului de la Cluj, care s-a dovedit că nu are nici în clin, nici în mînecă, cu armata, dar despre “afinităţile” Domniei Sale cu cazoneria de serviciu ar fi trebuit să raporteze, în detaliu, serviciile, în speţă SRI-ul hell-vigian atît de drag locatarului de la Cotroceni! Dacă nu a făcut-o, înseamnă că serviciul cu pricina reprezintă o serioasă vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale, iar dacă a făcut-o şi omul cu şapcă s-a pişat cu boltă pe raport, atunci, ţărănoiul arogant de la Sibiu este cea mai mare ameninţare la adresa siguranţei naţionale!

De fapt,referindu-se la personajul toxic de la Cotroceni, istoricul Radu Preda are dreptate într-o postare din 7 octombrie, în care scrie: “REGELE CAROL I ȘI JOHANNIS: două ipostaze complet contrare ale germanității. Primul, total dedicat țării de adopție, în vreme ce al doilea dă în adopție țara”. Tragic, nu trist! Dar, da, adevărat pînă la lacrimi! Şi, dintr-o dată, am aflat răspunsul la întrebarea veche, de 8 ani şi mai bine, legată de izolarea acestui nemernic în spaţiul public diplomatic şi oficial de la reuniunile internaţionale, unde NIMENI, dar absolut NIMENI nu schimbă o vorbă cu el, la fel cum voi nu schimbaţi o vorbă pe trotuar cu un kkt de cîine. Toţi preşedinţii şi liderii care apar în fotografiile de grup CITESC şi IAU ÎN CONSIDERARE rapoartele serviciilor proprii de informaţii. Cu siguranţă, TOATE serviciile ştiau despre individul plasat cinic în fruntea României, ceea ce psiholog dr. Iulian Laurenţiu Ştefan, purtător de cuvînt și director juridic la Colegiul Psihologilor din România, fost președinte al Institutului de Psihologie Judiciară, repezentant al Federației Asociațiilor Europene de Psihologie și membru al Asociației Psihologice Americane, acreditat pe lîngă Comisia Europeană, a spus cu ceva vreme în urmă despre personajul malefic de la Sibiu: “Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat. Lipsă totală a autoironiei, a umorului, a empatiei, înlocuite cu stări de absență și indiferență afectivă brutale, justificate de o falsă decență, îi dezvăluie sărăcia afectivă. Arogant, cu o morală contrarie alimentată de megalomanie, cinism și iresponsabilitate. Dominat de senzația superiorității sociale, devine adesea ridicol și disonant. Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat”! Numai bun de pus vătaf peste o ţară de oi, pentru care el, oricum, nu ia nici o hotărîre de capul lui! Cu o astfel de caracterizare, e clar că nici un lider occidental nu acceptă să schimbe două vorbe cu “nemuritoru şi recele”, vorba poetului nepereche.

Deci, constatarea lui Dîncu din bibliotecă, este corectă! Cum corectă este şi declaraţia referitoare la negocierile de pace între Ukraina şi Rusia, „singura șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia” declaraţie contrastantă, evident, în raport cu cele promovate de aţîţătorii de război de pe toate meridianele. Pace prin negocieri? Ejnebun?, zice Iohannis, şi dă cu Dîncu de toți pereții, deși ăla chiar n-a greșit de data asta! Premierul e obligat să mimeze supărarea, la rîndul său, dar Ciolacu, Ciolacu, două clase mai mult ca motoru de Gătaia, sare și el să-l critice pe Dîncu, subliniind că a greșit cu pacea aia și cu negocierile. Eu zic că e bine pentru nea Ciolacu! Dar, n-am terminat cu filozoful purtător ilegal de vipuşcă: presa care primeşte pe tavă informaţii “sensibile” începe să scoată la lumină tot felul de “nepotriviri” din mandatul lui Dîncu: Kerosen nașpa. Cei 8 militari morți în martie la bordul elicopterului de salvare. Celor de la Recorer le cad din cer stenogramele înregistrărilor cutiei negre a elicopterului Puma. Tolontan, în Libertatea, preia iute, adaugînd înregistrările turnului de control Kogălniceanu, plus grămadă de detalii din anchetă. Antena 3 bubuie cu acuze spre Dîncu.

Toate cele trei scandaluri au venit în bandă rulantă. Și nu cred că nu vor mai urma și altele. Toate mirosind a Dîncu tras pe linie moartă. Nu că n-ar merita, repet! Repetatele dovezi de incompetență și prostie justifică din plin o astfel de decizie! Firesc ar fi să vină la pachet cu nişte întrebări adresate lui Eduard inimă de leu!

Din păcate, nu cred că incompetența și prostia ministrului apărării sînt cele care ar fi deranjat pe cineva. Cred că este vorba despre mize mult mai mari, cum ar fi, de exemplu implicarea României în război, alături de NATO, sau de “partenerul strategic” cu şapcă. Sincer, după declaraţia lui Putin de la ceremonia anexării celor patru teritorii şi după deciziile total iresponsabile şi belicoase ale lui Zelensky din aceeaşi zi, am avut emoţii sincere. Declaraţiile lui Stoltenberg m-au mai liniştit şi m-au făcut să cred că pe perioada în care acesta mai deţine funcţia de secretar general al NATO, NU va fi un război mondial între NATO şi Rusia! Pentru aceasta, e nevoie fie de un clown dezaxat cum este Boris Johnnson, fie de un cretin dezaxact cum este Klaun Iohannis!

Numele ambasadorului George Maior se vehiculează din plin, în toată “presa” ca înlocuitor al lui Dîncu. Şi deloc întîmplător! Pentru că, dacă se adevereşte, George Maior va fi şi următorul premier din partea PSD, la “rotaţia” de anul viitor! În jocul acesta, Maior are cel puțin trei atuuri majore: experiența, ca secretar de stat în MapN şi unul dintre artizanii aderării României la NATO, funcţia de şef al SRI și relațiile cu americanii! Alt pedigree în comparaţie cu Dîncu, nu mai vorbesc de Ciolacu… Pe de altă parte, cred că aducerea lui George Maior în aceste funcţii grele, nu înseamnă vremuri bune pentru liniștea țării în actualul context războinic. Poate, doar mai multă coerenţă…

Deocamdată, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale vrea să cumpere: 3.246 corturi, 293.137 paturi, 285.955 pături, 135.679 saci de dormit, 430.787 saltele pat, 830.691 cearșafuri, 402.586 feţe pernă, 430.928 perne, 152.000 treninguri și 152.000 tricouri, conform anunțului de licitație, pentru un Acord-cadru de furnizare Pachet de campare pentru intervenții operative.Toată povestea asta va costa statul român 82 de milioane de euro! „În contextul conflictului armat din Ukraina și al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie este posibil un aflux de cetățeni străini și apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din aceste zone”. Pentru alţii sînt paturile și saltelele și sacii de dormit și treningurile și restul.

Apropo: datoria externă a României a crescut în primele opt luni ale anului cu peste 5 miliarde de euro, ajungînd la aproape 142 de miliarde! Ceauşescu ar muri de inimă rea! Deficitul de cont curent a crescut şi el cu peste 6 miliarde, ajungînd la aproape 17 miliarde de euro, după cum a anunţat Banca Naţională a României. Cel mai mare deficit s-a înregistrat la bunuri, urmate de servicii. Datoria guvernamentală a depăşit 628 de miliarde de lei, dar s-a menţinut şi în luna august la 48% din Produsul Intern Brut (PIB), la fel ca în luna anterioară sau sfîrşitul anului trecut. Aşa că, ce mai contează nişte bani de treininguri…

Trădătorii drakului! 



Un comentariu: