NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 22 ianuarie 2010

DNA TIMIŞ A PUS RAHATUL PE VENTILATOR


Am spus că nu voi scrie despre hărţuiala ISU de către DNA, din motive bine întemeiate. Cum am mai scris că într-un stat cu „democraţie consolidată”, întreprinderi de genul DNA nici nu ar avea ce căuta la un metru de gardul unităţilor militare! Dar, asta e o altă poveste, iar România nu e „democraţie consolidată”!
S-a întîmplat, însă, nenorocirea de la Dorohoi în care a fost implicat un sergent major angajat în 2007, despre care tabloizii deontologi ai presei autohtone îşi dau cu părerea-n gard! Adică tocmai în 2007, an de masive angajări în sistem, angajări puricate de DNA, de mai bine de doi ani, doar ca să-şi justifice salariile babane încasate din taxele şi impozitele înrobitoare plătite de MINE! Era să cad din fotoliu cînd am auzit o fătucă toată udă la fofo de importanţa cuvintelor rostite stîngaci şi cu emoţie: „Cel mai grav caz de falsificare a concursurilor a avut loc la Constanţa... bla-bla...dar, poate cel mai grav a fost la Caraş-Severin...”! Nici nu e de mirare, din moment ce DNA Timiş, în luptă cu balaurul corupţiei din ISU Caraş-Severin cercetează de ceva vreme cîţiva ofiţeri, buni profesionişti, nu pentru că ar fi încasat MITĂ (MITĂ egal CORUPŢIE egal DNA!), ci pentru că ar fi modificat timpii obţinuţi de unii concurenţi la probele sportive! DNA pune această informaţie „bombă” pe internet şi aruncă rahatul pe ventilaror! Evident, acesta e prins din zbor de „necruţători” şi o instituţie vitală pentru societate e mînjită de sus pînă jos cu vorbe goale, dar puturoase!, fără să încerce să înţeleagă ceva. Ba, unii posesori de gazetă de perete mai vorbesc şi despre „şoferii burtoşi” de la ISU!
Păi, măi copii, dragă DNA, nu puteaţi să vă scărpinaţi mai mult în cur să vă daţi seama cum stau lucrurile? Să vă ajut. Întîi cu Dorohoi: la încadrare, subofiţerul a susţinut un examen psihologic care a dovedit că este apt pentru funcţia de servant. Examenul trebuia repetat, sau recrutul ar fi trebuit monitorizat psihologic, din motive de stres, pe timp îndelungat de către psihologul unităţii, care nu există! Nu există pentru că psihologi militari sînt foarte puţini şi nu vin la concursuri pe salarii destul de mici. Nu există pentru că posturile sînt blocate, de reformă şi criza de nervi a guvernanţilor, incapabili să vadă problemele astea minore de situaţii de urgenţă...
Acum cu Caraş-Severin. S-au măsluit timpii la sport pentru unele cadre angajate NU pe funcţii de servanţi şi luptători cu focul? Habar nu am! Ce ştiu exact este că, de exemplu, s-au cerut, pe anumite funcţii, studii superioare de specialitate, iar candidaţii nu au fost testaţi pe specialitate. Ştiu că nu a existat o departajare între bărbaţi şi femei la probele sportive, cum este firesc în orice armată din lume (aţi auzit de NATO?), şi nici pe grupe de vîrstă. Mai ştiu că „şoferii burtoşi” sînt singurii profesionişti care reuşesc să conducă maşinile încărcate cu apă pe străduţele din Reşiţa şi tot ei repară cele 70% hîrburi cu care pompierii reşiţeni îşi fac treaba în folosul comunităţii nu să-i ude grădina lui Ilarie Buşe, sau Domnului Trandafir, cum insinuează DNA! Ştiu că reformatorii de căcat ai societăţii româneşti au lăsat subunităţile de pompieri din întreaga ţară fără personal, deşi apelurile pe 112 continuau să curgă. În aceste condiţii ai avut nevoie urgentă de pompieri angajaţi. Cîteva mii, la nivel de ţară! Este normal ca din cîteva mii, să ai cîteva zeci cu probleme de genul Dorohoi! Este normal să iei meseriaşi, chiar dacă le mai dai „burtoşilor” o secundă în plus sau în minus la proba sportivă. Sînt curios cum va evolua reforma peste 10-15 ani, atunci cînd aceşti subofiţeri angajaţi nu vor mai avea 20 de ani, iar performanţele fizice nu vor mai fi la fel. Dar, poate vor mai fi şi atunci fătuci ude la fofoloancă să plesnească peste faţă nişte oameni care, cu micile lor greşeli, sînt 24 de ore din 24 în slujba comunităţii! Băi, DNA Timiş, se aude? Şi mai opriţi ventilatorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu