NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 5 iunie 2015

WERNER HENN, din Iran la Biblioteca germană



Aseară, nu foarte multă lume s-a înghesuit să vadă imaginea ne-prelucrată – în bine, sau rău! - a Iranului, adusă în spaţiul Bibliotecii germane „Alexander Tietz” din municipiul de pe Bârzava, de prietenul Werner Henn, trăitor din 1982 la Baden-Baden şi lucrător al excelentului canal European ARTE.
După ce mi-a făcut sînge rău cu călătoria în Iran, pe care am urmărit-o pe FB, Werner, un journalist de imagine pur singe, adduce în spaţiul fierbinte al bibliotecii judeţene – reprezentat de Clara Constantin, talonată îndeaproape de artistul complex Nicu Vlădulescu! – o lume a contrastelor care emană o forţă fără seaman. Cu o istorie oficială de peste 7000 de ani şi o populaţie de 80 de milioane de locuitori, Iranul este astăzi, îndrăznesc să spun, “Cheia Orientului”, gesturile sale fiind analizate atît în spaţiul suunit al Arabiei Saudite, sau în Yemen, dar şi în Afghanistan, Pakistan, India, Azerbaidjan, Turcia, China, Armenia, Rusia, Europa şi Statele Unite! Astăzi, Iranul este o oază de stabilitate şi putere într-un spaţiu în plină ebulaţie conflictuală.
Călătoria iraniană a reşiţeanului Werner Henn, prin intermediul imaginilor fotografice poartă privitorul de rînd, de la Teheran la Ramsar sau Qazwin, la Isfahan şi Shiraz sau Persepolis din vechea Persie.
Mi+a plăcut, în mod special, un set de imagini ce reprezentau un vechi pod peste un Dhari, un curs de apă, acum secat. Podul, transformat în loc de promenade nocturnă pentru localnici.
O ţară a surprizelor, a contrastelor, în plină evoluţie şi schimbare!
Mulţumesc, Werner!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu