NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 7 iulie 2015

ARME ŞI DESTINE



Un gînditor cazon, pe care-l apreciez enorm, spunea că viaţa este ceea ce ţi se întîmplă în timp ce tu-ţi faci planuri! Şi aşa este! O viaţă trăită la maxim şi care, în jurul acestei zile contabilizează: 60 de ani de la absolvirea Şcolii Militare din Sibiu, 50 de ani de la absolvirea – ca şef de promoţie! – a Academiei Tehnice Militare, 40 de ani de cînd a devenit reşiţean, 20 de ani în fruntea fabricii de tunuri, 20 de ani – colonel şi, în acest deceniu zbuciumat, 20 de ani de cînd pe umeri poartă steaua de general al Armatei Române. A fost coleg cu Nicolae Labiş şi Marin Sorescu care au picurat în în firea sa sensibilă de moldovean otrava scrisului pe hîrtie. Scrie cu deosebit respect despre >Omul care a fost regretatul gen. Mihail Popescu, cel mai tînăr şef al Statului Major General din Europa intrării noastre în NATO, despre faceri şi tăieri de tunuri pe malurile Bârzavei.
Miercuri, 8 iunie 2015, orele 18:00, librăria Semn de Carte din Reșița, va găzdui lansarea cărții ARME ŞI DESTINE semnată de Generalul de brigadă (r) Adrian Marinescu, o carte despre o viață de Om, o parte de istorie recentă a Reșiței, trăită și mărturisită de unul dintre făuritorii ei. Cel al cărui destin s-a împlinit în Uzina de tunuri Arsenal Reșița și care, azi, și-a regăsit cadența scriind.
Vă invităm să-l cunoașteți pe oșteanul-făuritor care declară, cu vădită mîndrie: “Sînt mulțumit că n-am trecut prin viață degeaba: am sădit pomi drepți pe marginea drumurilor mele și mlădițe de gînduri pe o carte…”
Invitați speciali: criticul Ada D. Cruceanu, managerul Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Clara Constantin și preșesintele UZPR Doru -Dinu Glăvan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu