NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 7 decembrie 2009

UN VOT, DOUĂ VOT...CI!


Aşa cum scriam deja pe 28 noiembrie, Traian Băsescu e preşedinte pentru încă cinci ani! Mai greu decît aş fi crezut şi cu mai puţină violenţă, dar... preşedinte! Remarcabil mi se pare votul din străinătate! În Republica Moldova au votat 13.000 de alegători, dintre care 95% cu Traian Băsescu, de unde deduc că prezenţa primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şoldăr bai şoldăr cu Teodor Stolojan la confruntarea televizată nu a fost întîmplătoare. Chirtoacă, acuzat de presa de la Chişinău că a transportat votanţii cu autocarele, este reprezentantul singurului partid pro-românesc, pe faţă, Partidul Liberal, condus de actualul Preşedinte al Parlamentului de la Chişinău, dizidentul Mihai Ghimpu!
Va fi foarte interesantă evoluţia evenimentelor viitoare: probabila tăcere a primarului Sibiului (care, în cazul în care Geoană ar fi obţinut victoria ieri, l-aş fi văzut drept viitorul preşedinte al României, peste 5 ani – consistenţă a discursului, seriozitate etc!), debarcarea din fruntea partidelor a lui Geoană şi Antonescu, refacerea unei noi majorităţi parlamentare.
Interesant mi se pare şi votul de astăzi de la Chişinău, unde, unicul candidat la funcţia de preşedinte, Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat(stînga modernă!), fost preşedinte comunist al parlamentului, se confruntă cu al doilea tur de scrutin pentru funcţia de şef al statului. Pe 10 noiembrie, Marian Lupu NU a fost votat de Partidul Comuniştilor, care ar fi trebuit să contribuie cu cel puţin 8 voturi la victoria acestuia. În cazul în care Lupu nu va fi votat nici astăzi, Moldova va merge în alegeri anticipate, în vara anului viitor. Dar, din informaţiile pe care le am, se pare că o parte a comuniştilor moldoveni vor vota pentru Marian Lupu. Acest vot se va decide în plenare CC a PCRM chiar la ora la care scriu acest text! Există şansa ca PCRM să dea dovadă de înţelepciune şi să evite alegerile anticipate şi o posibilă rupere a partidului.
Este posibil ca în această seară să se bea o votcă mică pe ambele maluri ale Prutului! Se pregăteşte Ukraina!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu