NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

sâmbătă, 18 iunie 2011

REGIONALIZARE CU CÎNTEC


Personal, am fost martor la ruperea Yugoslaviei şi apariţia noilor state. Marea, uriaşa problemă în războaiele de independenţă ale Croaţiei, Bosniei sau Kosovo, a fost că noile state s-au format pe fostele frontiere interne administrativ-teritoriele! De aici, şi problemele cu minorităţile aflate fără voia lor în componenţa noilor state „independente”.

La noi, Emil Boc şi grupul al cărui purtător de cuvînt este „neapîrstocul” de la Răchiţele pregăteşte un război similar, fără violenţă! Opt judeţe mamut, cu opt voievozi locali, fără nici o fundamentare ştiinţifică, sociologică, socială… socialistă mi se pare un episod prost din emisiunea „by Monica Columbeanu”. În BPN-ul unde, cică s-a discutat serios regionalizarea ţării, Sorin Frunzăverde a votat împotriva proiectului susţinut de Emil Boc. Cinci „voturi” s-au abţinut, iar 18 au fost în favoarea planului propus de „acela micu” (…la litru?). Motivaţia lui Frunzăverde, prezentată la Reşiţa într-o conferinţă de presă, respectiv votul „împotriva” aceastei diversiuni, a fost că nu este de acord cu desfiinţarea judeţelor, astfel de unităţi administrativ-teritoriale aflîndu-se, tehnic, şi pe documentele Uniunii Europene. De asemenea, politicianul din Banatul de Munte spune că doreşte modificarea Constituţiei şi Referendum pe această temă. Păi, ca să modifici Constituţia ai nevoie de un grup de experţi care cu asta să se ocupe, altfel, vine Traian Băsescu şi iar dă cu prora în dană, pe principiul „cacă-te şi dă cu palma”, transformînd un lucru serios, într-un banc prost, de crîşmă sordidă, fără nici un viitor credibil. Acest grup, nu există! Ca să existe, putorile astea de politicieni (7% în încrederea populaţiei!!!) ar fi trebuit să-l numească… etc.

Din punctul de vedere al bănăţenilor, ar fi ok dacă am vorbi, în continuare, de Banatul Istoric şi Independent! Un fel de mică Elveţie a Estului, guvernată, ca în vechime, pe „meritocraţie” şi nu pe legi idioate date de unii ca Boc sau Igaş. Propun un cîntec de lebădă pentru actuala organizare administrativ teritorială a României şi un concurs pentru Imnul Banatului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu