NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 17 iunie 2011

VOTEAZĂ ÎN TURUL DOI!


Duminică e turul doi în alegerile pentru primarul Chişinăului. Chirtoacă şi Dodon se vor înfrunta în voturi şi nu în vorbe, ca pe timpul campaniei electorale. Apropo, m-am uitat destul de atent la cele două confruntări electorale. Au existat lucruri bune şi lucruri extrem de proaste, de ambele părţi. O anumită parte de campanie, extrem de bună, a avut-o Igor Dodon, în care am recunoscut aportul lui Iurie Muntean! Ştie Iura ce zic! Bine lucrat! Cu toate acestea, Dorin Chirtoacă a fost desemnat cel mai influent politician al lunii mai în Republica Moldova, în topul elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică, Politicon. Dorin Chirtoacă a obţinut 197 de puncte şi opt note de zece, devansîndu-l, în premieră!, pe primul-ministru Vlad Filat, aflat pe primul loc în cele cinci luni de monitorizare. „Chirtoacă este indiscutabil favoritul cursei. Alegerile s-au transformat în simbol politic, de rezultatul cărora depinde imaginea Republicii Moldova în exterior”, a spus Anatol Ţăranu, Preşedintele Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică Politicon. În top 50 cei mai influenţi politicieni se mai regăseşte şi ministrul apărării, Vitalie Marinuţă, care ieri a împlinit 41 de ani.

Să revin, însă, la alegerile de duminică. Presa moldavă scrie că cei doi favoriţi s-au bălăcărit "cu succes" în direct la ProTv. Dorin Chirtoacă a declarat că ar fi putut cîştiga alegerile din primul tur, în cazul în care AIE l-ar fi înaintat din start în calitate de candidat comun, ceea ce este o acuzaţie gravă la adresa partenerilor "democraţi" din arcul de guvernare, acuzaţie care ar putea pune sub semnul întrebării viabilitatea proiectelor pentru Capitală, promise de Chirtoacă! Dodon l-a acuzat pe contracandidatul său că nu a făcut nimic bun pentru locuitorii municipiului Chişinău în calitate de primar, ceea ce este un neadevăr dar "corect" pentru un opozant politic. Dodon a declarat că timp de patru ani cît s-a aflat în fruntea Primăriei, Chirtoacă a făcut doar show-uri politice, s-a victimizat şi a făcut-o pe poliţistul, procurorul sau judecătorul, iar probleme locuitorilor Capitalei aşa şi nu ar fi fost soluţionate. Şi Chirtoacă l-a acuzat pe Dodon de show-uri politice, domeniu bine-cunoscut de primarul Chişinăului de pe vremea cînd lucra la "Surprize, surprize!" „Trebuie să ne ocupăm de problemele chişinăuienilor şi nu de prostiile lansate de comunişti", spune Chirtoacă şi aici are mare dreptate! Pentru că, oricît de democratice ar fi aceste campanii de alegeri, ele bulversează puternic viaţa comunităţilor şi dă peste cap pe cel mai bun primar! Cu siguranţă, Chirtoacă poate fi acuzat de naivitate, nicidecum de rea-voinţă sau corupţie. Ori, e de preferat un primar cinstit decît unul care vine în spate cu un întreg tren de interese politice şi poliţe de plătit, cum este Dodon.

Cinstit să fiu, în administraţie nu ar trebui să conteze culoarea politică! Doar cinstea şi competenţa managerială. Pentru a cunoaşte aceste elemente e important ca locuitorii Chişinăului să voteze duminică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu