NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 12 octombrie 2010

MÎLUL ROŞU ŞI ANALIZA DE GANG

# sau: ce avem de ascuns?

Situaţia poluării Dunării la Baziaş cu parte din şlamul deversat accidental din Ungaria, ieri, arăta ca în fotografia de mai sus. Unii îmi reproşează că ataşez textelor pe care le public "fotografii cu tentă sau explicit erotice". Alţii se bucură şi nici nu mai citesc! De ce? Pentru că de cele mai multe ori, situaţiile în care ne aflăm se află la marginea porno-erotismului deşănţat: toată lumea ştie că sîntem futuţi, dar nimeni nu vrea să recunoască! La fel şi ieri: toată lumea ştie că ministrul mediului a spus o prostie, dar toţi oficialii - şi nu numai! - au încercat să acopere această prostie, destul de transparent, ca aceasta, cică, să nu se mai vadă. Cam ca în poza de sus, cum spuneam!

Conform informaţiilor primite de la partenerii sîrbi, lentila, sau UNDA, de poluare a intrat pe teritoriul Serbiei sîmbătă spre duminică noaptea. Segmentul sîrbesc măsoară 400 de km, iar aici fluviul creşte în debit datorită vărsării celor trei mari afluenţi ai săi: Tisa, Sava şi Morava. Debitul creşte de la 2.500 mc/s - măsurat pe teritoriul Ungariei - la 6.000-6500 mc/s, debit cu care Dunărea intră şi în România la Baziaş. Debitul fluviului NU ESTE DE 9000-10.000 mc/s cît a debitat Pisoiul Ilie, de la apă-canal Drobeta Turnu Severin, la Jurnalul de seară la RRA (ora 18 şi 18 min) într-o înregistrare a colegului MIhai Bădescu, pentru că la un astfel de debit am fi avut mari probleme cu inundaţiile. Ideea e că şi la 6.500 mc/s diluţia ionilor de mercur, de crom, arseniu şi ionului de plumb, metalele grele aflate în şlamul unguresc, este aprope totală, iar PH-ul este în limite normale.

Din acest motiv nu înţeleg de ce ministrul Borbely a anunţat că unda de poluare a intrat aseară în România. Un calcul de bun simţ ne arată că la debitul actual al Dunării, distanţa de 400 km pe teritoriul sîrbesc este străbătută în 4 zile, cu 100 km/zi, nicidecum în 24 de ore! În aceste condiţii, miercuri, odată cu marcarea Zilei Mondiale de luptă împotriva dezastrelor, mîlul roşu ar intra pe teritoriul românesc. Aşa a sunat şi comunicatul oficial al prefectului de Caraş-Severin, dat după ce s-a consultat cu specialiştii Apelor Române Banat, pe care îi cunosc şi pe care îi apreciez total pentru profesionalismul de care au dat dovadă în ultimii 25 de ani de cînd lucrez cu ei! Aşa suna şi o declaraţie oficială a Apelor Române Mehedinţi, preluată ieri de Gazeta de Sud, şi chiar un comunicat oficial emis pe data de 7 octombrie de Administraţia Naţională Apele Române. După anunţul ministrului, ieri, ce să vezi? Prefectul de Caraş-Severin şi-a retras comunicatul - că nu dă bine să te pui strîmb cu ministrul! -, cei de la Apele Române Mehedinţi au utilizat formula: "aţi primit informaţia oficială dela ministru", la Apele Române Bucureşti răspunsul a fost: "nu se ştie exact cînd intră în ţară", iar declaraţia purtătoarei de cuvînt - în cazul ei expresia "mîlul roşu" poate fi o chestie perversă şi sexistă! -, în Radiojurnalul de 18, prezentat de maestrul Radu Dobriţoiu, a fost stupefiantă: "Nu poate nimeni să spună exact cînd va intra în România, noi facem măsurători, deci dacă nu am depistat nici o modificare, înseamnă că nu a intrat"! Extraordinar, o armată de plăpumari, care SUG banii contribuabilului degeaba, pe principiul: "Ioaneeee, ai băgat-oooo? Atunce iiioooooaaaiiiii ce biiiineee-iiiii"! În acelaşi context, marii realizatori şi producători de la Radio România nu au avut curajul să emită informaţia că 400 de km de Dunăre nu se poate face în 24 de ore nici cu trenul! Au folosit aceleaşi: să vedem, de unde ştim noi, dar dacă, dar oficial spune, nu avem noi de unde să ştim....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu