NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 29 octombrie 2010

UNIREA EXISTĂ!


Mă tot chinui, de ceva vreme, să scriu pe acest blog texte mai serioase, mai altele decît "agenda zilnică". Uneori, nu se poate! Nu am scris nimic despre moţiune pentru că am fost convins că nu trece şi s-au tot văicărit alţii pe acest subiect! Repet: istoria se scrie de BĂRBAŢI DE STAT, iar această categorie NU EXISTĂ în politica românească! Pe cine vedeţi "bărbat de stat" în Caraş-Severin? Pe Mocioalcă? Hai, sictir! Bărbaţii de stat sînt aceia care sînt gata să-şi facă sepuku în numele onoarei! Care onoare? Cea a consilierului judeţean Cojocaru-PNL care, la ultima şedinţă, după un discurs "limbos" adresat preşedintelui de judeţ, Sorin Frunzăverde, încheie patriotard: "Avem nevoie de un om de dialog în fruntea PDL. Să candidaţi la şefia partidului"! "Bine", a răspuns sec Frunzăverde la aşa un sifon oral! E clar, Sorin Frunzăverde ESTE omul care ar putea re-abilita PDL în ochii electoratului, după ce răul cel mai mic - evident Boc - ar arde în Tartarul Istoriei! Dar să-ţi facă o astfel de propunere un reprezentant al opoziţiei oficiale, asta e prea mult şi nu e kusher! După cîte ştiu, Coajă nu e grec, oricum, să te fereşti de el şi dacă-ţi face avansuri... perverse!

Textul din Moldova Suverană nu este unul pervers, ci un atac jegos. Ziarul de la Chişinău utilizează o manipulare grobiană a cititorului scuipînd în capul salvatorilor care au mincit din răs-puteri în egiunile inundate. Pe scurt, kktul ăla grafic spune că satele din Raionul Hînceşti au fost inundate de apele Prutului intenţionat, ca să fie salvat Galaţiul de la inundare! Nimic ma ne-adevărat! Cică au descoperit ei, specialiştii pulii moldave, că digul de la Nemţeni s-ar fi rupt dinamitat! Mai inserează şi nişte declaraţii ale lui Lupu, de la Apele Moldovei, cu ale cărui prostii m-am obişnuit în săptămînile în care am stat efectiv pe la Nemţeni şi Cotul Morii. Dar, cum pe Lupu îl ţine în braţe Partidul Liberal, nu pot să zic nimic, deşi eu l-aş fi demis a doua zi după prima evaluare greşită a situaţiei! Una peste alta, se lasă să se înţeleagă că inclusiv ruperea digului de la Nîrnova ar fi influenţat negativ situaţia din incintele de la Cotul Morii şi Nemţeni. Îi informez, cu respect, pe dez-informatorii de la MS, că Nîrnova e în aval de Cotul Morii! A doua creştere a debitului de pe Prut a creat probleme la Tudor Vladimirescu şi nu în raionul Hînceşti! Mare noroc au avut moldovenii cu echipele de salvatori, cu militarii Armatei Naţionale (Sîli, Sergiu, Mihai Bucliş ştiu foarte bine ce spun!) condusă de Marinuţă, sau cu detaşamentele IGSU, comandate de Marian Mihai sau Oleg Covaşniuc!

Ce legătură există între cele două întîmplări? Una singură: mîncatul de kkt, ajută uneori - îţi aduce noroc! - dar la noi, se pare, e practicat ca la Daciadă, la nivel de sport naţional. Pe ambele maluri ale Prutului!

2 comentarii: