NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 23 mai 2011

SIMT, IARĂŞI, NIŞTE URME DE DINŢI PE CUR!


Băi, fraţilor, m-am cam săturat! Prietenul meu, Dacian Iucu, comenta un link aruncat pe FB, cu amărăciune: în timp ce în Europa oamenii iau atitudine faţă de nedreptate, greşeli structurale, erori grave de guvernare etc, noi, în Românica - DANSUL PINGUINULUI! Eu aş spune că sîntem prea ocupaţi să ne muşcăm de cur unii pe alţii pentru a mai avea timp de probleme chiar importante.

Nu am să dau exemple de la locul de muncă în legătură cu muşcatul de cur! În instituţia intelectuală în care lucrez, aşa ceva este "inimaginabil"! Nu te muşcă nimeni de cur că ai proiecte, că vrei să spargi tiparele zilnice, că vrei să ai mai mult decît subiect şi predicat, sau că nu te "laşi în pedală" pe sindrofii, chefuri, nunţi, botezuri, înmormîntări, parastasuri, "Zilili Gălbinării" etc. Dar, în urmă cu ceva vreme, un alt prieten, Nelu Iordache, m-a "tîrît" într-o chestie foarte frumoasă şi foarte interesantă, pe care eu am considerat-o, şi o consider, foarte utilă: ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A SPECIALIŞTILOR ÎN SECURITATE. Un ONG care-şi propune SĂ RIDICE STANDARDELE PROFESIONALE în industria securităţii private, o industrie extrem de importantă pentru mine, pentru care învăţ la doctorat! Am avut naivitatea să cred, atunci, că O COLABORARE între ONG-urile din branşă ne vor aşeza pe toţi cei implicaţi, într-un fel sau altul, în această industrie, pe o linie europeană, cu standarde specifice şi încasări pe măsură! Cunosc o parte, importantă, din reprezentanţii industriei de securitate care acţionează în Iraq şi Afganistan. Sute de companii care, dincolo de rivalităţile contractuale inerente, se înţeleg şi conlucrează în interiorul Asociaţiilor profesionale! Aceste asociaţii le aduc un plus de prestigiu şi de "voce" în corul contestatarilor. Ei bine, NU E AŞA! Muşcătorii de cur din industria românească de securitate NU LIPSESC! Şi ne mai mirăm şi ne simţim deranjaţi, atunci cînd mass-media vorbeşte despre agenţii noştri de securitate că fac parte din bande interlope, sau sînt bătrîni, burtoşi şi neîngrijiţi, total în afara oricăror standarde!

ARSS-ul, încă de la înfiinţare, a căutat să colaboreze cu toate ONG-urile de profil. Chiar dacă sediul social al asociaţiei este la Reşiţa! S-or fi gîndit asociaţiile din Bucureşti că le pică ceva dacă NU BOICOTEAZĂ activitatea ARSS? O fi! În calitatea de mebru şi purtător de cuvînd al ASOCIAŢIEI ROMÂNE A SPECIALIŞTILOR ÎN SECURITATE (ARSS), un ONG cu o viaţă scurtă, dar cu realizări importante!, invit, totuşi, la colaborare TOATE organizaţiile profesionale din ţară! Fără "tradiţionalele" muşcături de cur. În folosul public şi al nostru, al industriei, în primul rînd!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu