NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 25 iulie 2012

TRAIAN BĂSESCU - O AMENINŢARE LA ADRESA SIGURANŢEI NAŢIONALE

Securitatea politică se referă la stabilitatea organizaţională a ordinii sociale (Buzan, 1998). Scopul poate varia de la presiuni asupra guvernului, pÎnă la dezorganizarea sistemului politic al statului. În traducere, "securitatea politică se referă la acele ameninţări care subminează statul, din interior sub forma dezorganizării instituţiilor şi a ordinii publice, decredibilizarea Parlamentului, de exemplu, şi din exterior sub forma nerecunoaşterii internaţionale, cum ar spune Conferenţiar Universitar Dr. IONEL NICU SAVA (TEORIA ŞI PRACTICA SECURITĂŢII, 2007). Dar, ceea ce se întîmplă acum, în România, este de natură să genereze un puternic sentiment de insecuritate.

Am să revin la o afirmaţie pe care am făcut-o în urmă cu doi ani, cînd era deja vizibil că Traian Băsescu începe o distanţare de partidul care l-a format şi l-a adus în cea mai înaltă demnitate. Spuneam atunci că Preşedintele va muri cu partidul de gît, iar cînd mandatul acestuia, de 10 ani, va fi la final, şi PDL va fi istorie pe scena politică românească. Acum, spun că Traian Băsescu are un comportament de faraon ce va fi îngropat (politic, fireşte, în sensul de ieşire din scenă!) cu toţi "supuşii lui", dar şi cu poporul pe care l-a umilit! Preşedintele, departe de a fi un furnizor de securitate politică internă, reprezintă un RAV (risc - ameninţare - vulnerabilitate)! Dilentantismul şi impostura au invadat întreaga viaţă publică, de la Deconcentrate, la Parlament, Preşedinţie, instituţii de forţă. Din fericire, cunoscînd destul de mulţi români patrioţi, ştiu că marile acte de subminare economică a resurselor de subzistenţă a naţiunii sînt cuantificate şi documentate. Din nefericire, DECIDENTUL POLITIC este DUŞMANUL NAŢIUNII!  Statul român, aşa cum este el sub preşedinţia lui Traian Băsescu, a ales să cheltuiască tot mai puţin cu proprii săi cetăţeni şi tot mai mult cu pedeliştii, uneperiştii şi ceilalţi obedienţi ai puterii. Au fost închise numeroase spitale, şcoli, cheltuielile cu salariile au scăzut semnificativ atît prin reducerea numărului de salariaţi ai statului cît şi prin diminuarea salariilor. Pensiile au fost reduse iar taxele majorate. Toate astea s-au întîmplat după ce ne împrumutasem cu vreo 20 de miliarde. Avem de-a face cu UN CAZ UNIC ÎN ISTORIE, cînd, din punctul de vedere al analizei de securitate, O ÎNTREAGĂ CLASĂ POLITICĂ SE ÎNTOARCE ÎMPOTRIVA PROPRIEI SALE ECONOMII! Exact invers faţă de ceea ce ar fi trebuit să facă! Adversitatea dintre Traian Băsescu şi USL a depăşit limitele unei posibile coabitări. Băsescu şi-a dorit mereu oameni suficient de obedienţi pentru a nu-i crea nici o problemă. Mitul "omului politic Traian Băsescu" s-a spulberat! I-am ascultat discursul, i-am urmărit privirea: nimic despre Oameni! Poporul rămîne ceva abstract în viziunea preşedintelui care i-a şmecherit de nenumărate ori! Traian Băsescu NU e om politic, e UN Şmecher de Coiciu! În ipoteza în care regimul Traian Băsescu va fi restaurat, va exista, pe o durată de timp de doi ani, un pustiitor război româno - român.

Şi totuşi, într-o regăsire a identităţii batjocorite constant de Preşedinte pe perioada celor două mandate, Parlamentul îl poate demite pe Traian Băsescu pentru înaltă trădare. Scriam pe acest blog, pe 22 IANUARIE 2011, că soluţia “rezolvării” multiplelor probleme generate de situaţia din ţară şi incoerenţa conducerii politice din România, pare a fi cea aplicată la 12 septembrie 1980, în Turcia, de către Generalul Kenan Evren: după o guvernare de dreapta, anti-socială şi coruptă, care a decimat pătura mică şi mijlocie de comercianţi şi a scăpat inflaţia de sub control, Evren a dat o lovitură de stat, a desfiinţat partidele politice şi Constituţia din 1961, a luat măsuri radicale de reformă economică şi în justiţie şi a redresat situaţia ţării care astăzi este cea mai puternică economie de la Marea Neagră! Este aproape ce propune locotenentul Gheorghe şi, fiţi convinşi, ARMATA are capacitatea şi CAPACITĂŢILE de a gestiona mult mai bine situaţia din ţară, fără imixtiunea politicului! Protejarea suveranităţii statului, a integrităţii sale teritoriale şi a independenţei nu poate fi realizată fără protecţia individului, a cetăţeanului şi a drepturilor sale. Pentru că securitatea naţională poate fi ameninţată în cazul în care instituţiile statului nu reuşesc să asigure protecţia cetăţeanului. Ne explicăm în acest caz de ce probleme precum şomajul, sărăcia sau lipsa unor resurse devin de o importanţă majoră pentru securitatea unui stat.

Sigur, m-am resemnat deja cu ideea că cvorumul de la referendum nu va fi realizat. Românii nu sînt nici sîrbi, nici unguri. Ei nu ştiu ce e solidaritatea şi demnitatea naţională. Preferă loviturile de stat şi frauda electorală. Clamate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu