NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 4 mai 2009

JURNAL DE CHIŞINĂU. Ziua a 13-a. BOMBĂ!!!


Trei alarme false cu bombă, în această dimineaţă, în capitala Republicii Moldova. Aeroportul internaţional, Primăria Municipiului şi Casa Presei au fost evacuate, în jurul orei 10, din cauza unei ameninţări anonime la telefonul Comisariatului General de Poliţie. Galina Telpiz, şefa serviciului de presă al Aeroportului Internaţional Chişinău a declarat că alarma cu bombă de la aeroport este o aplicaţie programată din timp. „Este o simulare a unei situaţii excepţionale”, a spus Telpiz, clarificînd situaţia la primul obiectiv.

La Primăria Chişinău, primarul Dorin Chirtoacă, împreună cu aproximativ 100 de angajaţi au fost evacuaţi de urgenţă într-un perimetru sigur, în timp ce geniştii căutau explozibilul. Angajaţii Primăriei Chişinău au fost evacuaţi din clădire, după un apel anonim. O persoană a anunţat că în spatele imobilului sînt cîteva kg de trotil. Ulterior, primarul Dorin Chirtoacă ne-a confirmat faptul că alarma cu bombă a fost falsă, însă, conform legii, activitatea instituţiei se reia după 24 de ore, adică mîine!

Şi aproximativ 200 de jurnalişti din redacţiile găzduite de Casa Presei au fost evacuaţi într-un perimetru de siguranţă. Nici la Casa Presei nu a fost găsit exploziv. Teritoriul din perimetrul Casei Presei şi Primăriei Chişinău a fost securizat. Circulaţia pe str. Vlaicu Pârcălab, tronsonul între str. 31 August şi bd. Ştefan cel Mare, a fost interzisă cîteva ore. Preşedintele Uniunii Ziariştilor din Republica Moldova, Valeriu Săhărneanu ne-a spus că aceste alarme pot fi o acţiune de intimidare, mai ales după mitingul de ieri, organizat de presa liberă din Chişinău. La miting au fost prezenţi jurnalişti şi reprezentanţi ai opoziţiei, adică tocmai cei vizaţi astăzi de aşa zişii atacatori. „Situaţia nu este nouă. Puterea s-a folosit de acest tertip şi în 2004, cînd a întrerupt protestul jurnaliştilor de la TeleRadioMoldova, şi în 2006, pe cel al reporterilor de la Radio Antena C. De data asta, cred că vor să ne intimideze pe toţi”!

Şefa serviciului de presă al MAI din Republica Moldova, Ala Meleca, a spus că poliţia desfăşoară investigaţii pentru a stabili autorii alarmelor false cu bombă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu