NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 18 mai 2009

PAŞOL TÎ NAHÎI!

După părerea mea, evenimentul cel mai important al sfîrşitului de săptămînă îl reprezintă semnarea, la Soci, a acordului pentru începerea construirii conductei SOUTH STREAM, o alternativă a Gazprom, la mult mai dezbătutul şi analizatul proiect european NABUCO, ce ar fi permis o oarecare independenţă energetică a Europei faţă de Rusia. Numai că, la Soci, premierii Vladimir Putin şi Silvio Berlusconi, împreună cu oficiai ai guvernelor Bulgariei, Greciei şi Serbiei, au parafat alternativa la Europa, deşi, cu excepţia Serbiei, toate celelalte semnatare sînt membre ale Uniunii Europene care, nu-i aşa, „vorbeşte pe o voce comună” şi „reprezintă interesele tuturor cetăţenilor săi, în mod egal”, ba, pe deasupra, se mai şi pregăteşte de alegeri euro-parlamentare!

După cum se poate vedea, noua rută de transport energetic va lega Rusia de Bulgaria, pe sub Marea Neagră, iar de undeva, din zona Europei Centrale, posibil din Kosovo!, Ungaria, Austria, Germania, Croaţia, Bosnia, Albania, vor beneficia de gazul rusesc. România a rămas DIN NOU pe lîngă! La guiţurile repetate şi vorbăria fără noimă a preşedintelui Traian Băsescu, ruşii ne-au spus scurt, şi foarte serios: paşol tî nahîi! Cît a strigat Băsescu la Europa să pună mîna şi să finanţeze Nabucco, ca nu care cumva să mai stea, vezi Doamne, Cancelarul Germaniei (care nu l-a primit pe marinar în vizita lui prin Berlin!) în frig atunci cînd Putin închide robinetul! Cum mai bătea el din „ciocane” la ciocănelul lui Baroso să se implice Comisia să facă NABUCCO praf, numai aşa, pentru că geniul din Carpaţi are o păsărică fugită în turism! Cum au mai fost ele iniţiate reuniuni pe tema securităţii energetice la Marea Neagră, încălzirea producîndu-se brusc după jde şpriţuri, carcalaci şi gogomîrle... Cum mai încerca preşedintele nostru jucător să-l lămurească pe antrenorul de fraieri G. W. Bush că Marea Neagră nu trebuie să rămînă lac rusesc... Cum se mai răţoia el, la comuniştii moldoveni şi o ţine leaura că Moldova e provincie românească, deşi nici cei mai patrioţi dintre patrioţi nu mai crede acest lucru! Cum mai invoca el „modelul german” de acordare a cetăţeniei, deşi „sudett-ul” enervează rău de tot Cancelaria de la Berlin. La tot acest bruiaj permanent, şi dovedit păgubos pentru România, ruşii, cu calmitatea şi liniştea date de spaţiul nemărginit al Siberiei, de tactul molcom şi precis al sondelor de gaz şi limpezimea votcilor, au spus, din nou, paşol tî nahîi!

Se pune întrebarea: dacă toată această politică agresiv-prostească a preşedintelui faţă de Rusia, ce a culminat cu expulzarea a trei diplomaţi ruşi din ambasada de la Bucureşti, pe burtă, fără să spună la nimeni (potrivit unui „document” pus în circulaţie de Ambasada Austriei, nu prima dată! – deşi pare mai mult o acţiune clasică de humint potrivită pentru un şef de serviciu şcolit la Viena pe banii lui Soros, crescut şi prelucrat la Viena în sînul unor organizaţii trans-naţionale! -), se soldează cu pagube enorme pentru România, o dată, de două ori, de trei ori, de ce preşedintele e consecvent şi persistă în „greşeală”? Interesele CUI le slujeşte Preşedintele României, Traian Băsescu? Jocurile CUI le face locatarul de la Cotroceni? Ale ţării, în nici un caz! Şi atunci? Este el „o sulă americană” în coasta Rusiei? Puţin probabil. Cele două mari puteri au nevoie de o cooperare liniştită pentru a rezolva problemele Afganistanului şi nu numai. Este el vocea conştiinţei europene? N-aş crede! După cum s-a dovedit, de fiecare dată, Europa a condamnat gesturile şi declaraţiile belicoase ale fostului comandant de vas, la adresa Rusiei, cu care se doreşte o bună cooperare şi vecinătate, atît pe ansamblul Uniunii, dar şi între state individual, vezi Germania şi Italia, în detrimentul, chiar unor state de pe Continent, precum România şi Polonia! Poartă Băsescu un război personal cu Rusia? Atunci e foarte grav şi e cazul ca DNA-ul, atît de băgăreţ ca musca în curul calului, prin Poliţie, SRI, SIE, IGSU, să se autosesizeze şi să declanşeze urmărirea penală împotriva şefului statului. În acest timp, să i se taie sporurile şi să ia salariul de bază! Dar, dacă Băsescu e agent rus? Dacă e plătit să facă jocurile Moscovei la frontiera NATO-Rusia şi să întreţină o stare de tensiune permanentă pe acest aliniament? Declaraţiile şi bruiajul continuu al preşedintelui se explică mai uşor! Chiar cu preţul sacrificării României, care arată ca o cucoană în curul gol în mijlocul oraşului. La fel de vulnerabilă şi..., de ce nu, ispititoare (prietenii ştiu de ce!)! Spune Băsescu PAŞOL TÎ NAHÎI RUMÎNIA!?



Un comentariu:

  1. Mario, frate, de cîte ori să îţi repet - Paşol tî nahui! Vine de la haihui :)

    RăspundețiȘtergere