NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 7 februarie 2012

MITURI SPULBERATE ŞI CONFIRMATE

Vreau să spulber, întîi, primul mit: nu sînt un apropiat al prim-vicepreşedintelui PDL, Sorin FRunzăverde, chiar dacă, am apreciat, întotdeauna, public, calităţile acestuia şi gesturile sale, fapte interpretate părtinitor de unii colegi! Dacă aş fi fost un apropiat, nu aş fi fost singurul din presa locală care NU a ştiut că liderul PDL NU se află la BUcureşti, la BPN, cum ar fi fost normal, şi cum am crezut, ci la Domnia Sa în biroul de la etajul 2 al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, făcînd declaraţii confraţilor mei despre soarta lui Boc & Co. Liderul PDL NU mi-a oferit, niciodată, vreo funcţie, nici cînd a condus "apărarea" şi nici cînd conduce judeţul. Ba, dinpotrivă, mi-a spus clar, bărbăteşte, că NU MĂ SUSŢINE într-unul din demersurile mele profesionale, spre deosebire de unii confraţi! Apreciez bărbăţia cu care m-a informat! Niciodată, Frunzăverde nu m-a privit ca pe un "partener" (spre deosebire de alţii!) ci, mai degrabă, ca pe un personaj exotic, care îi împărtăşeşte unele pasiuni legate de arme, politică externă şi... mai era ceva... Din acest motiv, fruntaşul democrat mi-a susţinut demersurile publicistice şi acţiunile dedicate colegilor de breaslă! Deci, Frunzăverde NU m-a susţinut profesional, NU "m-a făcut om", cum se spune celor ce deţin posturi călduţe pe căciuli de bani, şi NU am o relaţie atît de apropiată încît să-mi permit să-l deranjez la telefon! Cu toate acestea, îl cunosc suficient de bine ca să CRED că locul Domniei Sale NU este în Caraş-Severin, ci la BUcureşti, în fruntea unui minister sau chiar a Guvernului! Îmi asum aceste cuvinte!

Al doilea mit spulberat ieri este cel al unităţii de monolit în jurul partidului. Obţinerea unor funcţii de conducere a "aripii Blaga" din PDL nu a îngropat securea războiului în partid. Acceptat ca părinte al popularismului în fostul Partid Democrat, Frunzăverde este, de ieri, cel mai vocal opozant al unui guvern de operetă, marca Traian Băsescu! După ce săptămîna trecută a propus majorarea salariilor şi pensiilor, prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor a declarat aseară, la Antena 3, că banii pentru aceste măriri se pot lua de la ministere şi agenţii guvernamentale, propunînd "diminuarea drastică a resurselor financiare" la dispoziţia ministerului Dezvoltării condus de Elena Udrea. "Nu pledez pentru desfiinţarea Ministerului Dezvoltării Regionale, ci pentru dimunuarea drastică a atribuţiilor şi a resusrselor financiare la dispoziţia acestui minister", a declarat Frunzăverde, la Antena 3, adăugînd că a propus şi în partid "descentralizarea atribuţiilor administraţiei centrale spre autorităţile locale", un alt mit al democraţiei cocoşate româneşti! Frunzăverde a mai spus că Elena Udrea NU ar mai trebui să facă perte din noul guvern, spre disperarea lui socru-meu care aşteaptă ca drumul Brebu-Apadia să fie refăcut anul acesta, din fondurile promise de Elena Udrea! Frunzăverde l-a atacat şi pe ministrul apărării, Gabriel Oprea, despre care a spus că este "uşor atipic" ca într-o democraţie, funcţia de ministru al apărării - care revine unui civil! - să fie deţinută de un general de armată. Fie el şi intendent! Aceste două nominalizări îl plasează pe Frunzăverde în război deschis cu preşedintele TRAIAN BĂSESCU, fiind SINGURUL pedelist care deschide gura public la şeful statului! Şi Udrea şi Oprea sînt personajele de casă ale lui Băsescu, folosiţi cu iscusinţă şi şmechereală!

Şi mitul "omului politic Traian Băsescu" s-a spulberat ieri! I-am ascultat discursul, i-am urmărit privirea: nimic despre Oameni! Poporul rămîne ceva abstract în viziunea preşedintelui care i-a şmecherit de nenumărate ori! Traian Băsescu NU e om politic, e UN Şmecher de Coiciu care aseară, îi trasa sarcină premierului desemnat, să îmbunătăţească viaţa românilor de rînd, ca şi cum acest lucru ar fi posibil fără o schimbare radicală de paradigmă guvernamentală! O şmecherie ieftină!

Mitul confirmat este cel al animozităţii între preşedintele Traian Băsescu şi Sorin Frunzăverde. În urmă cu cîţiva ani, cînd Tăriceanu era premier, căpitanul de la Cotroceni a cedat funcţia de ministru al apărării, ce revenea PDL-ului, liberalilor, numai ca acest portofoliu să nu fie ocupat de Frunzăverde! Săptămîna trecută, cîn prim-vicepreşedintele portocaliilor vorbea de o creştere a salariilor şi pensiilor, Traian Băsescu îi dădea replica la televizor: "cei ce vorbesc de măriri, să le facă de la ei din buzunar"! Aseară, Băsescu vorbea de măriri! De la el din buzunar? Sau din alte buzunare ministeriale, gestionate de şi în favoarea unei clientele politice tradiţionale, de grup (de interese) moştenit de la Primăria Bucureşti, care NU este capabil să privească în jos, la poporul pe care Traian Băsescu îl invoca în trecut! Fără Elena Udrea, fără Gabriel Oprea... Frunzăverde e naiv! La fel ca Boc, "ultimul naiv din România". Băsescu nu!

2 comentarii:

  1. Mario! Nu stiu daca inseamna prea mult dar vreau sa precizez ca in ceea ce ma priveste sunt intru totul de acord cu cele mentionate de tine! Deasemenea, cred ca anvergura politica a lui Sorin Frunzaverde este mult peste cea de presedinte a Consilului Judetean! Faptul ca accepta aceasta izolare nu este bine nici pentru el nici ptr CS! Si inca ceva....te inteleg perfect atunci cand vorbesti din perspectiva nevoii unei abordari corecte, netributare unui vre-unui interes sau prietenii ascunse! Incerc acelasi lucru si stiu cat de greu suntem intelesi!

    RăspundețiȘtergere