NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 29 februarie 2012

ORWELL

Realitatea, precum zoaiele şi lăturile, în care ne zbatem disperat să nu ne înecăm, azi, este chiar mai mult decît "1984", celebrul roman al lui George Orwell, pseudonimul literar şi jurnalistic al lui Eric Arthur Blair, fost reporter de radio fără veleităţi de lider! 1984 e un coşmar de sistem, dus la cea mai abjectă limită, dacă vorbim din perspectiva populaţiei, sau la perfecţiune, dacă vedem situaţia din perspectiva celor din Inner Party, cei care modelează societatea şi-l promovează pe Fratele Mare, Big Brother, Unicul conducător! Cealaltă carte absolut remarcabilă, concepută ca o satiră la adresa stalinismului, „Ferma animalelor”, se dovedeşte înspăimîntător de actuală: Porcii se schimbă, animalele rămîn, însă aceleaşi. Şi totul începe, bineînţeles, cu o gramadă de promisiuni, aşa cum veţi asista peste mai puţin de 90 de zile. Animalele sînt supuse la munci tot mai grele, privilegiile sînt reduse (cu 25%!). În "ferma experimentală" din Dealul Moroasei extenuarea este vîndută ca privilegiu. În paralel, porcii se lăfăie în lux. Lucru firesc, ţinînd cont că ei ŞI NUMAI EI reprezintă forţa intelecutală a fermei, fără de care nimic nu ar merge. Uneori, stau şi mă întreb dacă în 15 ani nu au găsit, undeva, vreo găină, vreun papagal, pe care să-l controleze ca în "1984" prin Ministerul Adevărului, şi să nu reclame că „forţa intelectuală” îşi cam depăşeşte atribuţiile. Fără ştirea celorlalţi, legile sînt modificate, principiile încălcate, limitele depăşite, normalitatea călcată în picioare pentru a justifica noi şi noi abuzuri. Există voci care spun că porcii sînt importanţi şi pentru Ministerul Păcii şi pentru Ministerul Dragostei care au "investit" în Fermă "proiecte" cu bătaie directă spre Valea Timocului.

Zilele acestea, grohăiturile răguşite şi isterice ale porcilor din Marea Fermă au băgat în lături vecinii sîrbi acuzaţi că nu le pasă de "românii vlahi din Valea Timocului". PORCII AU DREPTATE! Dar, de ce nimeni nu i-a întrebat DE CE grohăie şi guiţă ACUM, în AN ELECTORAL şi nu au guiţat în ceilalţi opt, sau 15 ani de cînd se află în fruntea Fermei? De ce acum? Dar, cu românii din Ungaria, aflaţi pe cale de dispariţie cum rămîne? Dar cu cei din Croaţia, Albania, Macedonia, Grecia, Ukraina? Unde a fost Ministerul Dragostei, pînă astăzi? Doar pentru că olandezii i-au pocnit peste rîturile bune doar de piftii, şi-au adus aminte de "fraţii" de dincolo de gard? "Fraţii" reacţionează corect, ca atare: "Nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români", spune preşedintele Consiliului Naţional al Vlahilor din Serbia Radiša Dragojevic. Dragojevic a remarcat că facţiunea pro-românească, "încercînd să facă română comunitatea vlahă", a fost mică, formată din patru din cei 23 de membri ai Consiliului Naţional al Vlahilor. Un "adevărat succes" al Minsiterului Adevărului, care a pus şi preşedinte, şi premier şi, iată, acum l-a retras din politică, la 71 de ani, pe grohăitorul interesat de alegerile interne din Fermă şi nu de vlahi, moldoveni sau "averea gojdu"!!!

După cum se vede, „Ferma animalelor” nu este doar o satiră la adresa unor vremuri trecute, ci însuşi autoportretul unei ţări care refuză să se privească în oglindă.

Un comentariu:

  1. Sunt Tara Omar, locuiesc în prezent în Belarus. Sunt văduvă în acest moment cu patru copii și eram blocat într-o situație financiară din cauza pandemiei mondiale și trebuia să mă refinanțez și să-mi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut atât private, cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar vrea Dumnezeu, mi s-a prezentat unui om al lui Dumnezeu un ofițer de împrumut care lucrează cu un grup de investitori care sunt dispuși să finanțeze orice proiect la o rată de 2%, în schimb, dl Benjamin Lee mi-a acordat un împrumut de 150.000,00 USD și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la obținerea unui împrumut fără stres, fără verificare de credit, fără semnatar cu o rată a dobânzii de doar 2% și cu planuri și program de rambursare mai bune, vă rugăm să o contactați pe doamna Benjamin Lee (247officedept@gmail.com). El nu știe că fac asta, dar sunt atât de fericit acum și am decis să le spun oamenilor mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin intermediul aplicației sale whats: + 1-989-394-3740. .

    RăspundețiȘtergere