NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 1 februarie 2012

FUNDAMENTALISM, RADICALIZARE, JIHAD

Trei termeni uzitaţi de analiştii, consultanţii şi luptătorii împotriva terorismului, din întreaga lume. I-aţi întîlnit, cu siguranţă, frecvent, timp de mai mulţi ani, pe acest blog.

Fundamentalismul se poate considera un curent radical fanatic, intolerant, un ataşament strict la o doctrină anume.
Radicalizarea, conform DEX, este starea de intransigenţă a unei persoane sau a unui grup, în raport cu o acţiune, o opinie etc.
Jihadul (jihād جهاد), este un cuv]nt de origine arabă, din rădăcina jahada, care înseamna „a (se) lupta, a se strădui, a se zbate“. Sensul fundamental al cuvîntului este străduinţa musulmanului, în particular, şi a comunităţii, în general, de a se lupta cu propria fiinţă în vederea desăvîrşirii spirituale. Acest Jihad este înlăuntrul fiinţei şi este baza Jihadului profund, adică aducerea Maruf (dreptăţii) şi înlăturarea Munkar (răului) din viaţă şi din societate. Şi ortodoxia creştină are o astfel de luptă cu ispitele vieţii, doar că aceasta nu este la fel de celebră. Rădăcina cuvîntului – JHD – înseamnă „a se strădui, a se zbate, a se sili”! Potrivit Dicţionarului religiilor - "djihád subst. Războiul sfînt islamic, obligaţie a comunităţii musulmane de a lupta cu necredincioşii şi de răspîndi islamismul, cei morţi într-un astfel de război mergînd direct în rai. – Cuv. arab". Şi va fi aşteptat de 40 de fecioare! Este principala "explicaţie" a atentatorilor sinucigaşi musulmani, alături de dorinţa de a "trage după ei, în Paradis", pe cît mai mulţi necredincioşi.

Una dintre componentele semnificative ale sistemului lor de convingeri este imaginea duşmanului. Dezumanizarea acestuia este tema dominantă, el (duşmanul) fiind văzut în termeni depersonalizaţi drept capitalist, comunist, burghez sau imperialist. Sau mogul, opoziţie etc. Cel împotriva căruia luptă nu e fiinţă umană ci mai degrabă un „monolit dezumanizat”. Conform studiilor unui grup de cercetători, pentru astfel de personaje, duşmanul nu este destul de bun, de uman, nici erou şi nici prieten cu eroul. Inamicii acestor terorişti lor pot fi jurnalişti, avocaţi, studenţi, intelectuali sau profesori care sînt priviţi de terorişti ca fiind de stînga sau comunişti (Iliescu Sorina, "Elemente de psihologia terorismului suicidar", Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, 2006). Conform cercetătorilor terorismului, acţiunile teroriste nu sînt guvernate de motivaţii bazate pe perceperea clară a realităţii ci sînt fundamentate pe o interpretare subiectivă, personală, diferită de cea reală şi a societăţii. Unul din multitudinea de scopuri urmărite de către terorişti este acela de a convinge publicul, societatea, pe aceia care iau la cunoştinţă, direct sau indirect, de acţiuni, să îşi însuşească modul lor de gîndire.

Deci, conform tiparului specialiştilor în domeniu, expus în rîndurile de mai sus cît mai curat şi fără expresii licenţioase, TRAIAN BĂSESCU ESTE TERORIST, FUNDAMENTALIST RADICAL care a declanşat JIHADUL în Partidul Democrat!

Fundamentalismul lui Traian Băsescu a ieşit la iveală în momentul în care l-a învins pe Petre Roman la şefia Partidului DEmocrat, excluzîndu-l, apoi, din cărţile unei formaţiuni politice pe care acesta a fondat-o! La fel s-a întîmplat şi cu "locotenenţii" care nu credeau orbeşte în linia roşie trasată de fostul comandant de navă. De radicalizat, Traian Băsescu s-a radicalizat în timp, la fel ca Anders Behring Breivik, tînărul care a comis atacurile sîngeroase din Norvegia. Pericolul RADICALIZĂRII şi AUTORECRUTĂRII în Europa a fost dezbătut la Bruxelles, la sfîrşitul lui 2010, de comisarul european Cecilia Malmstrom... Prea tîrziu pentru Traian Băsescu, care s-a auto-recrutat la momentul "dragă Stolo" şi s-a radicalizat cînd Călin Popescu Tăriceanu nu a vrut să-i facă pe plac şi să demisioneze! Asaltat şi criticat din toate părţile, cu o societate care altădată îl adula, strigînd în pieţele publice BĂSESCU AKBAR, iar astăzi cerîndu-i capul, cu un partid de suflet, văzut astăzi ca sursă principală de insatisfacţie, Traian Băsescu a declanşat Jihadul şi prin atentatul sinucigaş politic pe care-l derulează îşi doreşte să tragă după el cît mai multe feţe politice, altădată prietenoase, astăzi neutre, dacă nu ostile. 40 de fecioare îl vor aştepta în Paradisul post-guvernare portocalie!

Potrivit GHIDULUI PRIVIND ABORDAREA COMUNĂ ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA TERORISMULUI "terorismul este una dintre cele mai importante provocări comune cu care se confruntă comunitatea internaţionala. Lupta împotriva terorismului rămîne una din cele mai mari priorităţi ale Uniunii Europene", deci şi a noastră, a României şi a românilor! "Terorismul constituie o ameninţare la adresa securităţii interne... Uniunea Europeană consideră actele teroriste ca fiind acte infracţionale săvîrşite în scopul intimidării grave a populaţiei, sau în scopul obligării ilegale a unui Guvern să îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui act, sau în scopul destabilizării grave sau a distrugerii structurilor politice, constituţionale, economice sau sociale fundamentale ale unei ţări". Lupta împotriva terorismului necesită o acţiune concertată! Dacă admitem că Traian Băsescu manifestă un comportament terorist, radical şi fundamentalist "în scopul intimidării grave a populaţiei şi a destabilizării sociale sau a distrugerii structurilor politice constituţionale", prin atacurile repetate la Parlament şi la alte instituţii fundamentale ale Democraţiei, atunci, lupta împotriva acestui FLAGEL are nevoie de o acţiune concertată!

Toată problema este să nu-l dăm jos pe Draku şi să-l punem pe Ta-su! SUCCESURI ("Ve-zi" Traian Igaş!!!)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu