NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 25 ianuarie 2012

DOAR MOLDOVA ŞI IRANUL ÎL MAI SALVEAZĂ DE PROTESTE

L-am văzut aseară pe preşedintele jucător la depunerea jurămîntului, în calitate de ministru de externe, a lui Cristian Diaconescu. Un diplomat extrem de competent care, dacă vă amintiţi, a gestionat impecabil "criza" românilor-ţigani din Italia. Evident, Diaconescu era soluţia "externelor" din primul moment - excluzîndu-l pe Bogdan Aurescu, "un tehnician" de excepţie care a scăpat, încă, nemînjit de vreo culoare politică! - Baconschi fiind un fel de cărător de geantă pentru acesta. Din păcate, în ultimele luni, de cînd deţine şi o funcţie de preşedinte la UNPR, actualul "externist" pare că suferă de ulcer, sau de o greaţă perpetuă.

Să revin la preşedintele-jucător. Aseară am crezut că "ne bagă" o arie de operă, sau se pune pe plîns cu sughiţuri, aşa tremollo-uri răzbăteau din vocea prezidenţială. Ascultînd, însă, cuvintele, mi-am dat seama că acestea erau provocate de o furie abia stăpînită. Iliescu, securiştii, puşcăriaşii viitori, hahalerele sînt categoriile sociale care-l contestă. În rest... Oamenii simplii au dreptate şi el ştie din 2009, dar l-a cam durut în curul său prezidenţial de ei care l-au votat ca proştii! Dacă vă amintiţi, criza economică a avut grijă să nu se abată asupra României pînă cînd preşedintele-jucător nu a intrat pe teren în a doua repriză din meciul împotriva românilor! Să spui tu că la 20 de ani de la căderea sistemului comunist eşti atacat de securişti - aceiaşi care l-au înfrînt şi pe Constantinescu! - este ca şi cum ai da mereu vina pe perioada fanariotă! Dar, astăzi, "va avea o clarificare cu românii". Nu ne-a spus dacă ne-o trage, sau vorbeşte frumos! Oricum, din discursul rostit ieri, în plină baie de mulţime la Cotroceni, am înţeles că acest preşedinte nu are de gînd să dea nici un pas înapoi şi e gata de luptă!

De luptă pare gata şi strada care strigă de 13 zile JOS BĂSESCU, în principal, şi apoi jos guvernul. Cu certitudine, dacă Moldova NU se uneşte cu România, în vara asta, sau dacă nu intervine vreun război în Iran, Traian Băsescu va fi alungat din fruntea statului cu picioare în fund, aşa cum numai Nicolae Ceauşescu a mai păţit. E drept, acum mulţi îl regretă pe Ceauşescu. Să dea Dumnezeu să-l regretăm şi pe ăsta! Peste 20 de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu