NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 13 ianuarie 2009

ŢARĂ DE BANCURI PROASTE


Mia-m tot pus întrebarea, de la alegeri încoace, de ce a mers preşedintele Băsescu pe formula PD-L/PSD la formarea actualului guvern, într-un an electoral în care domnia sa mai vizează un mandat. Memoria (care este de genul feminin şi te lasă cînd ţi-e lumea mai dragă!) ne spune că în cei 20 de ani de democraţie sălbatică, jumătate au fost guvernaţi de executive minoritare. S-a speculat că Băsescu ar fi bătut palma cu Geoană pentru ca PSD-ul atras la guvernare să nu mai arunce în lupta pentru Cotroceni un candidat redutabil. Eu cred că motivul e unul mult mai lumesc, după chipul şi asemănarea preşedintelui. Ştiţi bancul acela în care un ţăran aduce la tîrg, la vînzare, un cal şchiop, chior, costeliv, ştirb şi surd pentru simpla dorinţă de a-l face de căcat? Dacă nu-l ştiţi, îl puteţi viziona la tv, în aceste zile. Băsescu a tîrît PSD-ul la guvernare pentru a-l face de căcat într-un an electoral important pentru domnia sa, prin prisma interesului personal.

Aaaaaa, daaaaa! Interesul personal este liantul guvernului patronat de maimuţa zîmbitoare şi scălămbăită Emil Boc. „Costel”, ascuns după uşa de la baie, cum l-a numit liberalul Tăriceanu. Prostul echipei, cum ar zice plastic creatorii reclamei cu pricina, sau prostul satului cum ar spune buna de la Apadia! Pentru că ce altceva pare acest guvern desprins parcă din execrabilul film Borat? Un guvern al oricui numai al României nu! Un guvern care nu este capabil să articuleze nici o măsură coerentă, într-un moment istoric, pot să spun, PERICULOS nu numai pentru România, care se apropie cu viteza unui avion F-16, neachiziţionat încă!, de ochiul ciclonului!

Românii au început să-şi piardă masiv locurile de muncă şi să iasă timid în stradă. Gazul pe conductele Ukrainei (o altă entitate care îşi caută identitatea şi se joacă de-a ţara mare putere!) nesimţite şi mafiote se opreşte la intrarea în România. Leul s-a muiat la 4,30, să nu spun cum... Scumpirile se ţin lanţ. FMI şi Banca Mondială încearcă să ne agaţe cu un nou împrumut împovărător. Speculatorii sînt iar în oraş şi ne fac la buzunare. În acest răstimp, analiştii care ne scad ratingurile sau ONG-uri de tip STRATFOR se uită ca capra la ceas la maimuţăreala guvernamentală care are cu totul şi cu totul alte probleme. Cum ar fi, generalul Oprea care este mult prea apropiat de Băsescu şi arogant cu Prostănacu! Ei, na! Programul anti-criză e înlocuit cu unul de criză de nervi!

Aaaaaaaaa, nuuuuuuu! Să mă scuze Cristi Diaconescu, pentru care am un respect deosebit şi nu face obiectul nici unui singur semn din acest text!, Guvernul Costel lucrează! A bîlbîit ceva cu stare de urgenţă, de era să pun mîna pe coasă şi să merg la Prefectură!, şi a schimbat procedura de achiziţie a combustibililor alternativi, ca să încarce tunurile la băieţii deştepţi! A schimbat metodologia de atribuire a licitaţiilor pentru drumuri şi autostrăzi, ca să plătească sprijinul din campania electorală cu gura plină de gogoşi. Şi a mai dat şi ordonanţa dementă care interzice cumulul pensiei cu salariul. Acuma, pentru că informaţiile se fac din informaţii, ştiu că un contra-amiral bărbos a iniţiat porcăria de act normativ numai aşa ca să plătească o poliţă. Vorba generalului Mihail Popescu, fostul şef al Marelui Stat Major General al Armatei Române, de cînd sînt eu nu am auzit ca un conducător al armatei să fie împotriva armatei sale! Prietenii ştiu de ce! Numai că ordonanţa loveşte în cîteva mii de militari obligaţi să iasă la pensie la 45 şi chiar la 35 de ani, odată cu decimarea Armatei Române, numită restructurare după standarde NATO. Acum, cele cîteva mii de foste cadre militare nu au decît să iasă în stradă, dacă nu au fost capabile în 1989 să impună o democraţie militară, ca în Israel, de exemplu. Micuţul Boc zîmbeşte! A zîmbit chiar şi cînd a anunţat că a trimis preşedintelui decretul de revocare din funcţie a lui Gabriel Oprea, care l-a numit în fruntea SIPI pe generalul Virgil Ardelean Vulpea, care în 2006 şi-a dat demisia odată cu plecarea din ţară a lui Omar Haissam, ca să facă credibil comportamentul terorist al sirianului, pînă la capăt. Mare domn, părerea mea! Problema e că noul scandal al ursului păcălit de Vulpe se traduce printr-o nouă încercare de stigmatizare a serviciilor secrete româneşti. Problemele vor fi reluate la numirea, sau nu, a şefilor SRI şi SIE, ca să nu mai vorbesc de DGIA, servicii cu lucrători profesionişti, oneşti, patrioţi şi... frustraţi de faptul că rapoartele transmise de ei nu au nici un ecou în rîndul politicienilor care se plimbă mînă în mînă, prin parcurile din ţară, întocmai ca la paradele gay, cu vînzătorii de ţară şi serviciile secrete străine. Asta e miza! Belirea noastră de tot!

Norocul nostru e că ne-am păstrat umorul. Vedem noul preţ la lapte, ne pufneşte rîsul. Privim ca boii eticheta la salam şi ne tăvălim pe pardoseala supermarketului care, probabil, stă să se închidă. Dar, să fim români, cu frică de Dumnezeu şi răbdători, pînă prin vară, că doar nu ne-a ajuns cuţitul, încă, la os. Şi dacă nu ieşim în stradă să le sucim gîtul ca la pui, ne merităm soarta şi putem privi liniştiţi cum un deltaplan se loveşte de balconul de la etajul opt. Vorba aia: ţară de căcat, atentate de căcat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu