NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 22 ianuarie 2009

I SWEAR PRESERVE, PROTECT AND DEFEND...

...the Constitution of the United State, au fost cuvintele de început ale jurămîntului celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite. Adică, în traducere, chiar dacă doreşte să inaugureze o nouă eră, el, primul „black american” din istorie care devine cel mai puternic om al planetei, nu doreşte modificarea Legii Fundamentale, scrisă şi impusă de Părinţii Fondatori în urmă cu sute de ani şi care a dat forţă şi strălucire naţiunii americane, după chipul şi asemănarea sa! O ceremonie fastuoasă, încărcată de simboluri, cu Abraham Lincoln şi abolirea sclaviei în plan central, dar şi cu Drapel, Imn şi Constituţie (o Sfîntă Treime cînd vine vorba de Naţiune!), punctată, în Iraq, de exemplu, de atacuri cu mortiere de 82 mm, exact în momentul în care vicepreşedintele Joe Biden Jr. Rostea finalul jurămîntului; „Aşa să-mi ajute Dumnezeu”! La Washington, în schimb, două milioane de oameni au dorit „să fie o parte din această energie”, după cum declara un vizitator, la AFN, care nu a reuşit, din cauza aglomeraţiei, să ajungă la ceremonia din faţa Capitoliului. Ce s-a întîmplat „la peluza” acestei ceremonii? Fiecare a făcut ce a ştiut mai bine.

În materie de mass-media, snoaba francofonă de la Realitatea TV, care nu-şi lasă invitaţii să vorbească numai din dorinţa de a debita cît mai multe prostii pe secundă, a găsit de cuviinţă să rîdă, la propriu de fostul preşedinte George W. Bush: „ce va face fostul preşedinte, care nu are talent de orator şi care nici măcar nu vorbeşte corect limba engleză, zice NUCLEER în loc de NUCLEAR! Ha, ha, ha”! Unde eşti tu, Dumnezeu al ziariştilor? Aceeaşi cucoană ne spune că Doamna Obama poartă o rochie creată de „o americancă”; „deşi mari creatori, în frunte cu Oscar de la Renta, Donatella Versace s-au oferit să o îmbrace în ziua ceremoniei, Doamna Obama a ales creaţia unei cubaneze”! „Maiami is not Cuba”, sună o replică dintr-un film celebru!

În materie de politică externă, clownul Europei, preşedintele Sarkozy de Nagy Bosca!, face cea mai amuzantă declaraţie din aceste zile: „Abia aştept să schimb lumea împreună cu Obama”! Propun să înceapă din Har-Cov dacă îl ţin talonetele! Mai puţin amuzant este faptul că entitatea Kosovo şi-a inaugurat cu mare fast armata proprie, Macedonia este ţinută în şah de singurul furnizor naţional de energie electrică, o firmă austriacă ce deţine monopolul, iar puternicii lumii au hotărît să se întîlnească într-un summit mondial al energiei, conştienţi de faptul că cine deţine monopolul resurselor şi coridoarelor de transport va răzbi în faţa provocărilor noului mileniu. Mileniu ce pare că va fi zguduit din temelii ca o consecinţă a dezastrului colonial britanic în Palestina, Iraq, India sau Afganistan.

În ţară, situaţia mi se pare şi mai îngrijorătoare, chiar dacă România se apropie, doar, de ochiul ciclonului. Ca la o comandă, presa corporatistă a început din nou campania de denigrare a serviciilor româneşti de informaţii. Nici o vorbă, însă, despre serviciile private, puse în slujba unor interese de grup, sau despre serviciile străine, interesate de sertarul cu bomboane al României. Balaurul este acum comunitatea românească de intelligence care monitorizează telefoanele tuturor, chiar dacă, în situaţii de criză profundă, cum este cea care spasmodiază societatea românească, traficul comunicaţional ostil se intensifică. România se află în plin război şi nea Gică de la Sculărie nu realizează acest lucru! Băncile din România repatriază lichidităţi şi obligă clienţii la rambursări anticipate de credite, punînd presiune uriaşă pe moneda naţională. ING ameninţă că 2009 va fi catastrofal pentru ţara noastră. Corul Casandrelor cer acord cu FMI! Ţara e în pragul unor revolte sociale, structurile naţionale de forţă, armata şi internele sînt ţinte ale unor tentative de destabilizare,iar Boc-ciii din fruntea bucatelor par să aibă alte preocupări. În aceste condiţii, serviciile naţionale de informaţii ar trebui să deschidă o celulă de criză, ca să nu zic un guvern paralel. Dar, nu! Tocmai ele sînt lovite acum cu furie de cei care le cunosc puterea şi competenţa!

Dar, dacă tocmai beneficiarii informaţiilor furnizate de structurile informative sînt cei ce luptă ÎMPOTRIVA intereselor naţionale? O întrebare la care aştept, retoric, răspuns în zilele următoare.

Un comentariu:

  1. Raspuns:
    Noi, clujenii, l-am trimis pe Boc la Bucuresti ca sa vada si aia cum e...Si l-am trimis la pachet cu inca cativa ca sa-i sustina ideea...ca are numai una! ...si nu-i a lui!
    Ca cica atunci cand vine un sef nou isi schimba prima oara soferul si secretara...

    RăspundețiȘtergere