NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 20 ianuarie 2009

I HAVE A DREAM... (se făcea că Boc semăna leit cu Obama...)



Au spus-o, în 1963, Martin Luther King Jr., în urmă cu cîteva săptămîni, preşedintele Traian Băsescu şi o zîc şî io acu! În somn! Pentru că de astăzi, SUA vor avea primul preşedinte de culoare din istorie... (mă pregăteam să aberez pe acestă temă întocmai ca presa românească plină de piţipoance...)... mă deranjează bocăitul din calorifer! Cineva încearcă să-mi strice visul cu bocăială ieftină! Renunţ la reverie şi am să împroşc textuleţul de faţă cu citate, înţelepciuni şi constatări!

Iulia Timoşenko s-a lăsat pompată cu gazul lui Putin. Între două oftaturi şi un scuipat pus la valvă, să se asigure că nu răsuflă, presa internaţională a anunţat că tancurile Merkava s-au retras din Fîşia Gaza (pe care saudiţii o vor sponsoriza pentru reconstrucţie cu un miliard de dolari! Aşa se fac afacerile în construcţii!) pentru ca pacea să se aştearnă peste lume la investirea lui Obama... şi totuşi, dinspre Bucureşti nu e linişte... bocăie cineva... o fi rămas în lift?... o fi pe ţeavă?... Să revin! Obama va avea lîngă el în politica externă, femeia pe care nici un bărbat nu şi-o doreşte alături! ... Bocăilă o are alături în politica turistică pe femeia la care tot mîrlanul politic pofteşte... Opa! E linişte! E prea multă linişte în cafenele, pe holul blocurilor, în budoare... Intelectualii tace! De ce tace intelectualii, români fireşte, acum cînd feştila ne pîrleşte părul de pe cur? Cînd statistica spune că în spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic sînt tot mai mulţi şomeri intelectuali? Să-şi fi amintit brusc de Joseph Goebbels, care, în înţelepciunea lui, spunea: „Cînd aud de cultură îmi vine să scot pistolul”!? Sieg Heil!

Mă întorc pe partea cealaltă. Obama pare să promită un nou secol american. De pace şi prosperitate. Milioane de fani din întreaga lume cred în visul noului preşedinte. Nimeni nu mai pare dispus să-şi amintească cuvintele lui Troţki: „S-ar putea să nu te intereseze războiul, dar tu îl interesezi pe el”! Pentru că pe fondul euforiei Obamice, lumea se schimbă în pas alergător! Controlul spaţiului Orientului Mijlociu Lărgit, care include sudul fostei URSS, a rămas cheia marilor imperii de la Alexandru Macedon încoace. Jocul a rămas acelaşi. Marea politică şi marile războaie sînt doar dispute între grupuri de indivizi care, uneori, antrenează în aceste dispute „toţi copiii de la bloc” sau naţiuni întregi. Alteori, presa internaţională vorbeşte de conflicte inegale gen Israel – gruparea Hammas! Marile mize sînt interpretate de micii actori! Apropo de Hammas, sper că noul preşedinte american va fi conştient de faptul că în Orientul Mijlociu se vorbeşte pe propria voce. Iraqul afirmă opoziţia faţă de un eventual atac asupra Iranului şi încheie contracte comerciale cu China şi Rusia chiar sub ochii armatei americane de ocupaţie, e adevărat, în retragere. Israelul vorbeşte despre conflictul din Gaza ca de o repetiţie pentru atacarea unilaterală a Iranului, iar Afganistanul, prin vocea preşedintelui său jumătate american, nemulţumit de echiparea prea lentă a armatei naţionale de către NATO şi SUA, a cerut ajutor... Rusiei!

Iarăşi bocăne cineva... mai – mai să mă trezesc... Văcăroiu, trezit primul din amorţeală, rosteşte un mare adevăr (gura păcătosului...): „FMI e în criză şi are nevoie de România”! Corect! Asta am zis şi eu! Nu numai de România că nu e întîmplătoare criza asta internaţională... Boc, însă, o tot dă cu un acord stand-by, deşi Ariel Cohen, de la Fundaţia Heritage (nu, nu e fundaţia lui Pippidi...) ne avertizează că „SUA nu vor mai avea aceeaşi relaţie privilegiată cu Europa de Est, deci nici cu România”! Corect! Nu mai sîntem interesanţi! Conflictele majore se mută la graniţa cu China, ori România a dat cu piciorul în cur la tot ce a însemnat legătură tradiţională cu Siamul! Aud, în ziare, că şi Miron Cozma are un vis, un mare partid muncitoresc (mă înscriu, să moară mama!), cu aer iliescian, cu faţă umană, dar tot aplecat spre cei obidiţi, prea mulţi în România de azi, după părerea mea! De aceea, cred că dacă Cozma va reuşi va fi capabil să schimbe eşicherul politic de pe Dîmboviţa! Era şi timpul! Din păcate, coşmarul vine de pe Tamisa. The Observer şi The Guardian „prevăd” că în cîteva luni România va ieşi în stradă, cu violenţe şi dezordini publice. Corect, şi în visul meu se zăreşte ceva, dar asta nu înseamnă să ies pe balcon, în pijama şi să strig asta la vecinul de sub mine. Nici dacă e Luca Niculescu! Concomitent, ca să nu adoarmă, „Mişcarea tinerilor din cele 64 de comitate” a pornit într-o excursie prin Transilvania. Europa ne avertizează că va fi rău, şi mai rău, rău de tot! Boc cel harnic şi cel drept zice că nu e aşa! Pe cine să mai cred? Să fie vis sau coşmar? Se făcea că Boc semăna tot mai mult cu Obama... salvator... salvare... mesia... 112... dacă nu ar fi zgomotul ăla disperant... Bocăiala devine enervantă. Mai bine mă trezesc şi-i spun: GOD BLESS OBMA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu