NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 30 noiembrie 2010

GUVERNARE MILITARĂ FĂRĂ PARTIDE POLITICE


Fluidă situaţia dincolo de Prut. Dar, previzibilă! Dacă nu făceau greşeala să se retragă în propria carapace şi să nu apară la diferite emisiuni televizate, comuniştii lui Voronin luau mai multe voturi. Moldoveanul, ca şi bănăţeanul votează pe ăla care apare mai des pe micul şi bulbucatul ecran! Scria cineva azi că alegînd comuniştii, moldovenii au ales, din nou, Rusia. Greşită asociere, din punctul meu de vedere. Dacă vă uitaţi în urmă, Vladimir Voronin a fost el care l-a jignit pe Vladimir Putin, iar Vladimir Filat a făcut eforturi disperate de a-i reintra în graţii! Din punctul meu de vedere, privind în perspectiva evoluţiei statelor în contextul globalizării, Moldova ar putea să devină o ZONĂ VERDE, pentru care are toate premisele. Privind evoluţiile de mai sus, mă tem că doar PCRM şi adepţii "statalismului" sînt pregătiţi cu adevărat să trăiască şi să muncească într-o astfel de zonă, neutră din punct de vedere politic, dar cu un stat puternic. Adică, AL LOR! Înclină balanţa spre Rusia? Evident, în acest moment, România NU mai reprezintă modelul de viitor al cetăţenilor moldoveni, fie ei români sau de alte naţionalităţi! România este o zonă destructurată, cu o societate anomică, dar în curs de reformare, o adevărată ZONĂ ROŞIE, în care haosul şi anarhia sînt anti-productive. De ce s-a ajuns aici? În primul rînd din lipsa unei culturi de securitate din partea cetăţenilor, lucru despre care latru de doi ani în pustiu, dar care se regăseşte în documentele de aderare la NATO, semnate de România. Apoi, din faptul că acest ultim guvern Boc, incapabil şi ticălos, a renunţat la conceptul de SECURITATE UMANĂ, dacă aceşti diletanţi l-au avut vreodată! Semnalele sînt evidente, pe toate canalele!

Astăzi s-a încheiat perioada alocată unui sondaj, pe acest blog. Întrebările erau: "Credeţi că o guvernare militară provizorie ar scoate România din criza multiplă în care se află? Aţi vota pentru desfiinţarea partidelor politice? 61% dintre repondenţi au răspuns DA. 35%, NU, iar 2% nu s-au gîndit la această situaţie. Nu sînt nici sociolog, nici Vasile (a)Dîncu, dar am să comentez şi eu aceste rezultate. În primul rînd, se vede cu ochiul liber că repondenţii s-au săturat de haos şi impredictibilitate. Ei vor o societate cu reguli, cu legi care să fie respectate, iar cei care le încalcă să fie pedepsiţi cu adevărat, nu neapărat regulamente militare. Apoi, ce mai înţeleg eu de aici: armata continuă să fie o instituţie de maximă încredere pentru cetăţeni. Apoi, din nou: partidele din opoziţie nu sînt credibile, iar internauţii care navighează pe acest blog ar opta pentru varianta desfiinţării partidelor politice în România. Cele actuale, evident, şi pe o perioadă determinată, la fel de evident, pînă la reformarea din temelii a conceptelor şi clasei politice.

Ascunşi în spatele unui click, sau a unui vot, dezbrăcaţi de constrîngeri, românii votează. În ultimul timp, soluţii extreme ca un remediu la nenorocirea politică abătută asupra lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu