NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 10 noiembrie 2010

MAŢELE LUI FRUNZĂVERDE ŞI PICIOARELE ÎN CUR


Politica e o afacere de maţe şi de cur! Adică, tre să ai maţe tari ca să rezişti în business-ul ăsta şi curul aşişderea ca să nu-ţi pese de şuturile pe care le primeşti! Sau, să te doară-n cur de ele! Depinde de ce parte a... şutului eşti! Părerea mea! Cert este că liderul democrat Sorin Frunzăverde are maţele extrem de tari şi e deosebit de rezistent la picioarele date "colegial", din propriul partid. Am mai spus-o şi o repet: mare parte din liderii care astăzi îl faultează politic îi datorează, de fapt, cariera de parveniţi. Şi preşedintele marinar şi răul cel mai mic al României actuale. Exilat în Caraş-Severin, judeţul căzut de pe harta României, asta după ce a fost "utilizat" cu succes ca ministru de serviciu, demonstrînd că Apărarea, de exemplu, e bine să i-o laşi, Frunzăverde, declarat peste noapte dizident şi aproape indezirabil în propriul partid, nu are decît să ducă o luptă de hărţuire a adversarului.

"Trebuie să ne gîndim foarte serios..., iar după 1 noiembrie, după ce vom vota Legea Educaţiei, prin asumare guvernamentală, Partidul Democrat Liberal va trebui să-şi asume o construcţie politică importantă, care să rezolve provocările ce ne stau în faţă în acest moment", a afirmat Sorin Frunzăverde la sfîrşitul lunii octombrie! Ieri, liderul democrat s-a aflat la Bucureşti unde s-a discutat despre Roberta Anastase şi nu despre reformarea partidului. După cîte ştiu eu! De fapt, seria declaraţiilor considerate virulente la adresa propriului executiv au început din ianuarie 2010, cînd liderii PD-L din teritoriu au cerut puteri sporite în partid, în condiţiile în care, la alegeri, "la Bucureşti am pierdut, în teritoriu am cîştigat". Iniţiatorul acestei mişcări a fost, evident, Sorin Frunzaverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi liderul filialei judeţene PD-L, care susţinea că partidul nu mai trebuie condus de cercul de la centru din jurul lui Emil Boc. "Din nefericire, partidul este confiscat acum de cîţiva de la Bucureşti", reclama cu amărăciune Frunzaverde. Ce a urmat? Evident, amînarea organizării alegerilor în interiorul PDL pentru ca nu cumva garda veche şi nemulţumită de profitorii portocalii să pună mîna pe conducerea formaţiunii.

Frunzăverde este primul PDL-ist care a vorbit deschis despre criza politică: România traversează o criză politică, ''indiferent cît încearcă unii să o cosmetizeze într-o formă sau alta'', şi, de multe ori, justifică faptul că această criză nu ar exista, prin obţinerea unui ''vot chinuit'' în Parlament. În vară, Frunzăverde era de părere că trebuie să existe un Guvern care să se bazeze pe o majoritate confortabilă, solidă, în Parlament, iar acest lucru se poate face prin două modalităţi: ''Prin alegeri anticipate, ori acest lucru nu este posibil acum. A doua variantă, însă, eu cred că, dacă ne gîndim la responsabilitatea clasei politice, ar putea să fie fezabilă. Este vorba de un Guvern de largă reprezentare naţională sau un Guvern de uniune naţională".

După mişcările de bielă-manivelă din această toamnă, Frunzăverde a declarat că susţinătorii măsurii de micşorare a pensiilor trebuie să îşi dea demisia şi că votul privind scăderea TVA la principalele produse alimentare este primul lucru bun pe care legislativul îl face pentru români. Două declaraţii care nu au produs reacţii în gura "comunicatorilor Flutur-Olteanu", efecte cu atît mai puţin. Cert este că lupta politică din PDL e o chestiune de maţe şi de cur. Mă aştept ca în următoarea perioadă muşcăturile de cur, prin presa de partid, la adresa lui Sorin Frunzăverde să fie declanşate. Mai ceva ca o durere de hemoroizi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu