NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 23 februarie 2011

NIKE ŞI REFORMA IDENTITARĂ


Cine a ascultat discursul lui Traian Băsescu, la şedinţa festivă de bilanţ a Ministerului de Interne, a fost tentat să-i dea dreptate şefului statului. "MAI este cea mai mare structură de securitate naţională... Puteţi fi convinşi că sînt mulţi oameni pe care îi apreciez pentru activitatea pe care o desfăşoară... Toate restructurările din MAI din ultimii ani s-au limitat la învîrtirea unor căsuţe în organigramă, o păcăleală servită oamenilor politici. Nu mai putem să spunem că restructurăm şi eficientizăm doar învîrtind căsuţe în organigramă. Nici la nivel central, nici teritorial!... Prima oară, trebuie să fie reforma calităţii oamenilor". Foarte corect! Însă, Traian Băsescu nu este reprezentantul extratereştrilor aterizat printre pămîntenii corupţi. El este o creaţie a sistemului "ticăloşit" pe care acum doreşte să îl reformeze, sătul, probabil, de putregaiul care sufocă această construcţie fragilă numită România. Din nefericire, nici Traian Băsescu şi nici PDL, din a cărui structură Emil Boc şi Traian Igaş sînt chemaţi să pună osul, nu reprezintă REFORMA. Pentru că aceste personaje nu cunosc termenul!

PDL este o structură hibridă. Născut ca un partid social-democrat, s-a desprins de eternul "loc 2" prin geniala ideie a lui Frunzăverde de a se transforma în Partid Popular. PDL se revendică popular, dar este socialist în fiecare fibră a sa! Este un personaj nefericit pe scena politică românească, în interiorul căruia se dă o veşnică luptă pentru identitate. Este precum o locatară de la "Crucea de Piatră", care nu ştia exact ce este: domnişoară de pension sau curvă! Din păcate, nu se ştie exact nici cine este Ion Căcat: Emil Boc, acest Ion Căcat cu acte, adică preşedinte, sau Traian Băsescu, fostul Căcat rămas să tragă sforile din umbră! În aceste condiţii, cum să reformezi societatea românească?

Traian Băsescu a cerut REFORMA MINISTERULUI DE INTERNE care, alături de Ministerul de Finanţe, nu a fost reformat în ultimii 20 de ani. Şi are mare dreptate! La Finanţe au rămas aceleaşi mentalităţi, care tratează omul de afaceri ca pe un infractor sugător de sînge al poporului. La Interne, acelaşi imobilism, corupţie şi şpagă ordinară! STOP! Vedeţi ce uşor e să dai cu rahat la modul general? Aşa cum a făcut şi ieri Traian Băsescu? A vorbit de corupţia din minister - în timp ce televiziunile arătau imagini cu asistenţi SMURD sau cu luptători DPIR! - fără să personalizeze, ca şi cum corupţia ar fi ceva supranatural, dincolo de puterea noastră de înţelegere! Dacă s-ar fi uitat cu bună credinţă în "curţile" diferitelor Inspectorate din Minister, ar fi văzut că cea mai mare realizare a unui pompier este un trening Nike şi o maşină "bengoasă", la mîna a doua, luată cu rate la bănci, în timp ce poliţiştii vin la servici în costume şi la volanul unor maşini noi, iar poliţiştii de frontieră ies din vile supravegheate electronic de firme private de securitate! La fel se întîmplă şi cu alocarea de resurse bugetare în cadrul ministerului: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, care sînt chemate şi atunci cînd arde Palatul Cotroceni, casa din colţ, sînt inundaţii, cutremure, accidente rutiere, dar şi cînd pisica nu se mai dă jos de pe acoperiş sau un cal cade într-un canal uitat de primărie, primesc cele mai puţine fonduri! Asta în timp ce Poliţiile şi Frontiera se lăfăie cu maşini noi de zeci de mii de euro. "Poliţia nu-şi face treaba", striga, ieri, ministrul Igaş! De acord! Pentru că, dacă şi-ar fi făcut-o cum trebuia şi nu ar fi luat şpagă, bişniţarul Traian Igaş ar fi trebuit să fie în arest şi nu în fotoliul de ministru! Sigur, au şi pompierii corupţii lor! Însă, ei provin dintr-un sistem al Internelor, total haotic, care a permis unor profitori, să ajungă din militar angajat, ofiţer superior, la apelul bocancilor, ba mai mult, să deţină funcţii de conducere la care ofiţerii dedicaţi, cu Academie, doar visează. Aceste personaje au timpul necesar pentru "mici învîrteli"! Cît despre Emil Boc, acest Ion Căcat cu acte, încă, la PDL, a bolborosit şi el ceva, după ce stăpînul său oficial a trimis fulgerele din Olimp!

Ce NU s-a spus? Nu s-a spus nimic despre Administraţie? O şleahtă de funcţionari, plimbători de hîrtii, mare consumatoare de resurse, care nu fac altceva decît să paraziteze activitatea celorlalte instituţii, solicitînd mereu raportări, raportări, raportări, ca şi cum poliţiştii nu ar avea un eşalon superior care să-i tragă la răspundere! Dacă PDL ar fi un PARTID DE DREAPTA, atunci REFORMA ar trebui să fie DE DREAPTA! Şi, în aceste condiţii, PREFECTURILE AR TREBUI DESFIINŢATE! Prefecturile sînt un instrument administrativ moştenit din administraţia franceză, de stînga, care, în România, după ce Consiliile Judeţene au devenit principalii adminsitratori teritoriali, nu-şi mai au rostul! Ori, Desfiinţarea prefecturilor, cu dispariţia întregii cohorte de funcţionari, înseamnă, cu adevărat reformă! Nu s-a mai spus nimic nici despre "salariile nesimţite" din sistem. În timp ce un subofiţer de poliţie, care patrulează zi de zi, în zona de proximitate alocată prin consemn, ia la sfîrşit de lună cel mult 1500 de lei, o contabilă colonel duce acasă 7000!

Cum reformă ar însemna să desparţi inspectoratele responsabile cu gestionarea legitimă a violenţei - Poliţie, Jandarmi, Poliţie de Frontieră - de ISU, care are o cu totul şi cu totul altă treabă, care, în momentul de faţă, este tratat la "şi alţii" în minister, dar a cărui importanţă va creşte tot mai mult în următorii ani. În aceste condiţii, REFORMĂ ar însemna crearea unui Minister al Situaţiilor de Urgenţă, sau o Agenţie (precum FEMA), care să plaseze IGSU în locul pe care-l merită! Dar, aceasta înseamnă REFORMĂ DE DREAPTA, pe care un partid în criză identitară nici nu o poate gîndi! Mimează reforma, cu pătrăţele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu