NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 3 august 2011

ROMÂNIA - O PUŞCĂRIE IMENSĂ

Igaş: 30.000 de oameni din Ministerul Administraţiei şi Internelor sînt angajaţi pe pile

În lipsa unei strategii coerente, "reforma" Ministerului de Interne generează, săptămînal, teme false de măcinat pentru presă şi analişti. Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi, la Realitatea TV, că aproximativ 30.000 de oameni din MAI au intrat "pe pile", iar în ultimii 13 ani au fost angajate 63.500 de persoane care nu au pregătire militară, 10.000 dintre aceştia urmînd să plece pînă la sfârşitul lunii septembrie. Traian Igaş a precizat că jumătate dintre cei peste 63.000 ocupă o funcţie pentru care nu au o pregătire sau experienţă şi au fost angajaţi din aceste "surse externe".

Ce să înţeleg eu de aici?

1. În primul rînd că li s-a pus gînd rău TUTUROR angajaţilor din surese externe care nu au trecut prin şcolile militare sau Academia care se cerea restructurată în urmă cu o lună! Înlocuirea se va face chiar dacă angajaţii din surse externe sînt specialişti necesari în sistem şi pe care şcolile militare NU aveau cum să-i pregătească! Apoi, în ultimii ani s-a dovedit că "angajaţii din surse externe sînt mai specialişti decît "militarii" cu diplomă! Nu pot să dau exemple concrete de ofiţeri-specialişti, şefi de structură de specialitate, care nu au auzit de Scara Mercalli, sau habar nu au ce înseamnă precipitaţii! Prietenii ştiu de ce!
2. Să spui că 30.000 de angajaţi din ministerul pe care îl conduci sînt vai mama lor, iar tu, ministru, pregăteşti 18.000 de concedieri în 2011, pe mine mă duce gîndul la un nou val de "restructurări", în anii viitori, poate printr-o comasare "regională" a ministerului, despre care se tot vorbeşte, intens, în ultimul timp! O regionalizare "pilot" pare că se va derula pînă la sfîrşitul acestui an în Regiunea Vest. Acesteia îi va fi, însă, dificil să funcţioneze fără o legislaţie adecvată şi fără constituirea, tot "de probă" a unei regiuni...
3. 30.000 de "piloşi" numai în Ministerul de Interne, ministerul care ar trebui să Aplice Legea la nivelul întregii societăţi româneşti, este o dimensiune care îţi dă fiori! Ce se întîmplă, cu adevărat, la nivelul celorlalte ministere? Dar în teritoriu? În aceste condiţii, ŢARA ar trebui transformată într-o uriaşă puşcărie!!! INDUSTRIA puşcăriilor ar trebui să devină motorul care să scoată România din marasmul economic, moral şi de ce mai vreţi voi! Cu siguranţă ACEASTA ESTE ADEVĂRATA REFORMĂ A MI! Dar, şi a societăţii în care trăim!

"Am făcut o analiză pe ultimii 13 ani de zile din surse externe, 63.500 de oameni care nu au o pregătire militară. Au fost angajaţi oameni care nu erau familiarizaţi şi a doua zi l-au instalat la birou şi l-am pus să facă muncă poliţienească. Unii au dat un examen corect, dar au fost şi oameni intraţi sprijiniţi de x sau y, care nu aveau experienţă, dar care nici nu vor să acumuleze şi să se dedice profesiei. Avem o problemă majoră. Pe o parte nu îi vom regăsi în structurile MAI de la sfîrşitul lunii septembrie, dar după toate criteriile de evaluare, cei care sînt slab pregătiţi depăşesc cifra de 10.000. Au intrat în ultimii 13 ani 29.000 pregăţiţi în şcolile noastre şi 63.000 din sursă externă. Oare cîţi au intervenit pe ici pe colo? Din ceea ce cunoaştem, cred că undeva către jumătatea cifrei au beneficiat de anumit sprijin. Mi-e teamă că aici ajungem. Sînt oameni angajaţi din sursă externă", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Ministrul a declarat că pînă la sfîrşitul lunii septembrie cei 10.000 de angajaţi care nu mai sînt în plată vor fi reorientaţi spre alte domenii. El a adăugat faptul că deja o parte din posturi au fost vacantate prin demisii. Traian Igaş a mai spus că 5.000-6.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi într-o lună şi jumătate cît a mai rămas pînă la sfârşitul lunii septembrie. El a precizat că disponibilizările se vor face, în primul rînd, din structurile de suport, dar vor pleca şi angajaţi din sistemul operativ.

Ministrul Internelor a mai spus că îi place să creadă că disponibilizările nu au fost făcute "pe pile". Ce înseamnă expresia "îi place să creadă"? Dacă în cîteva zile a făcut o analiză pe 13 ani, ar trebui să ştie că restructurările s-au făcut cît s-a putut de corect! Igaş a precizat că toţi absolvenţii de anul acesta ai şcolilor de poliţie vor fi încadraţi în structurile operative, deoarece trebuie corectată situaţia înregistrată în ultimii ani, când au fost angajaţii mii de oameni din sursă externă, care nu erau familiarizaţi cu munca de poliţist şi au ajuns să muncească într-un birou. Adică, treptat, angajaţii din sursă externă vor fi înlocuiţi...

În ce priveşte calificativele foarte bune ale angajaţilor, ministerul Traian Igaş a spus că ele nu au fost date pe merit, ci "din burtă". Această afirmaţie are darul de a scoate din sărite toţi angajaţii loiali structurilor în care-şi desfăşoară activitatea! Ce să înţeleagă ei de aici? Că dacă anii trecuţi au renunţat la casă şi familie DOAR ca structura în bcare lucrează să facă din rahat bici, şi să şi pocnească, începînd din acaeastă toamnă FB-urile vor dispărea? Nimic nu poate fi mai frustrant decît o astfel de perspectivă!


2 comentarii:

  1. http://www.max-media.ro/administratie/scrisoarea-unui-pompier-disponibilizat-”evaluarea-nationala-…-o-mascarada-sinistra-in-ale-carei-furci-caudine-au-intrat-doar-cei-fara-protectia-cuvenita”.html
    Un fost pompier din Prahova a ales să-și spună oful, în mod public, în legătură cu modalitatea în care s-au făcut disponibilizările în structura IGSU din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Vă redăm integral mesajul venit pe adresa de mail a redacției
    ”Văd că nimeni din presă nu este interesat să detalieze cum s-au făcut ”lichidările” la Pompieri, adică oamenii pe care românii îi prețuiesc cel mai mult . În România, 95% din populație are încredere în pompieri. Au detronat Armata ( 88%), Biserica și Poliția (55%). Este o jignire la adresa celor dați afara. Se întreabă cineva cum au fost dați afară acești băieți ? O sumă însemnată de oameni au terminat definitiv cu sistemul (55 subofiţeri din judet/2.100 la nivel naţional. Unii dintre ei chiar erau meseriași buni, oameni pe care te bazai. Ce au făcut ei de sunt stigmatizați în halul ăsta? Cum s-au făcut aceste restructurări?
    Dumitrescu Lucian Alexandru (subofiter operativ principal) D I S P O N I B I L I Z A T
    “Cariera la pompieri... vorba asta... o glumă bună!!!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă numesc Savu Alexandru şi sunt unul dintre jandarmii disponibilizaţi ILEGAL de ministrul numit şi ,,branconierul ,, în persoana traian igaş
    PE ACEASTĂ CALE VĂ ANUNŢ CĂ PE DATA DE 09 IANUARIE 2013 AM PROGRAMAT PICHETAREA GUVERNULUI ROMÂNIEI CU PARTICIPAREA A APROXIMATIV 100 DE JANDARMI,POMPIERI ŞI POLIŢIŞTI DE FRONTIERĂ !
    Vă salut cu respect
    Alexandru
    tel. 0784022776

    RăspundețiȘtergere