NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 26 iunie 2012

ASMA: SOŢUL MEU ESTE VICTIMA UNUI COMPLOT

În ultimii 10 ani, odată cu conflictele recente din Iraq şi Afganistan, multe lucruri s-au schimbat. Un impuls pentru producţia de noi tehnologii, dezvoltarea şi utilizarea de echipamente tehnice, precum şi proiectarea şi utilizarea de noi tipuri de armament individual a făcut din aceste teatre de operaţii un adevărat test general. Dar, nu numai atît! Guvernele au descoperit că pot utiliza "personal civil" fără a fi direct implicate. Au fost utilizaţi, pe scară largă, "operatori economici" militari care au excelat în intelligence şi în analiza de date. Că vrem, sau nu, contractorii de securitate există, literalmente, în centrul scenei, au "mînă" liberă şi uşurează activitatea militară mondială.

Statisticile sînt clare. Şi analizate cu atenţie, oferă o imagine a sectorului privat, în relaţia de parteneriat civil-militar care depăşeşte toate aşteptările. În timpul Războiului Civil american raportul de forţe a fost egal cu 1:6. Valoare care rămâne constantă, aproape, şi în Războiul mexicano-american, dar scade uşor (1:5) în Războiul Civil. Numai de la începutul războiului coreean, raportul de forţe se apropie de cel prezent. Raportul, în acest caz a fost 1:2,5 faţă de o valoare egală cu 1:1, astăzi. Războiul în care numai personalul privat a fost folosit, pe o bandă destul de îngustă, este Războiul din Golf din 1991, aparent, pentru că tipul de război pus în aplicare, nu s-a bazat pe menţinerea trupelor în zona de la sfîrşitul ostilităţilor. Piaţă a fost, însă, întotdeauna deschisă, spaţioasă şi accesibilă!  Astăzi, am ajuns la o valoare de 37,3%, procentul de contractori "non-militari", folosit în acţiuni de mare risc, de securitate privată. După unele statistici, între  2001 - 2011 au existat 175.000 de contractori în teatrele de operaţii. Unii dintre ei, astăzi sînt "veterani civili". Veteranii, în străinătate sînt respectaţi, amintiţi şi sărbătoriţi.  De cele mai multe ori, însă, guvernele nu-i acceptă, din raţiuni politice. Cum ar fi, de exemplu, contrabanda cu arme din Turcia, peste frontiera "poroasă" cu Siria, pentru rebelii care luptă împotriva regimului Al-Assad, operaţiune coordonată de CIA şi sprijinită de serviciile de intelligence arabe din regiune.

În urmă cu cîteva săptămîni, chiar Prima Doamnă a Siriei, Asma Al-Assad, declara unor publicaţii, că soţul său este victima unui complot internaţional. Potrivit "The New York Times", care citează "oficiali americani şi ofiţerii de informaţii arabi", opoziţia "democrată" este aprovizionată cu mine antitanc, grenade propulsate de rachete (RPG), şi puşti automate, pînă în prezent, întreaga operaţiune fiin girată de către guvernele din Turcia, Qatar şi Arabia Saudită, şi pusă în practică de contractori privaţi. Publicaţia americană remarcă faptul că sprijinul SUA pentru rebelii sirieni este minim, în comparaţie cu LIbia, asta şi din cauza sprijinului ferm acordat de Rusia forţelor guvernamentale siriene. Contractori americani, aflaţi sub oblăduirea CIA se află, potrivit unor informaţii, în Siria de mai multe săptămîni, pentru a ajuta rebelii să-şi constituie un nucleu rudimentar de serviciu de informaţii. Revista "Wired" a cerut Departamentului Apărării al SUA, să precizeze dacă arme americane sînt astăzi în mîinile rebelilor sirieni. Răspunsul a fost că "Pentagonul "nu oferă asistenţă letală opoziţiei siriene". Pe de altă parte, cel puţin "un batalion" al Fraţilor Musulmani luptă împotriva forţelor guvernamentale siriene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu