NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 14 iunie 2012

TICĂLOŞII


2003, Baghdad, Iraq. După 24 de ani de conducere dictatorială, Sadam Husein Abd al-Majid al-Tikriti este înlăturat de la putere de către o coaliţie ad-hoc. Considerat întemeietorul Iraq-ului modern, Saddam Husein a transformat ţara dintr-o colonie a BP într-o putere regională considerabilă. Costurile interne au fost, însă, fantastice! Sclavia, umilinţa şi opresiunea majorităţii poporului iraq-ian au atins cote greu de imaginat sau povestit. Dorinţa sa personală de înavuţire, opulenţa afişată, sfida chiar statutul colaboratorilor apropiaţi. Din afara graniţelor, aceste "detalii", care defineau caracterul acestui dictator, răzbăteau mai greu. Regimul instaurat era unul al fricii şi terorii. Nimeni nu putea vorbi în afara sistemului, iar cei ce vorbeau erau aspru pedepsiţi. Opresiunea a ajuns atît de puternică, încît "Sindromul Stockholm" era la el acasă. Cei ce-l cunoşteau îl caracterizau pe loc ca o personalitate remarcabilă, bun profesionist, chiar religios, devotat ţării sale, de pe urma căreia cîştiga lunar zeci de milioane de dolari! A trebuit să dispară de la putere pentru ca un AUDIT EXTERN să dovedească jaful în interes personal al FAMILIEI! Saddam nu a reuşit să lase urmaşii la tron să constituie o dinastie după modelul Nord-Coreean, însă s-a pregătit pentru asta, urmaşii săi fiind, uneori, mai cruzi decît capul familiei.

2012, Reşiţa, România. După 17 ani de conducere dictatorială, Doru Dinu Glăvan este înlăturat de la putere de către o coliţie ad-hoc. Considerat întemeietorul radioului în Reşiţa, Doru Glăvan a transformat instituţia, dintr-un post de provincie, într-o putere regională considerabilă. Costurile interne au fost, însă, fantastice! Sclavia, umilinţa şi opresiunea majorităţii angajaţilor şi colaboratorilor au atins cote greu de imaginat sau povestit. Dorinţa sa personală de înavuţire, opulenţa afişată, sfida chiar statutul colaboratorilor apropiaţi. Din afara graniţelor, aceste "detalii", care defineau caracterul acestui dictator, răzbăteau mai greu. Regimul instaurat era unul al fricii şi terorii. Nimeni nu putea vorbi în afara sistemului, iar cei ce vorbeau erau aspru pedepsiţi. Opresiunea a ajuns atît de puternică, încît "Sindromul Stockholm" era la el acasă. Cei ce-l cunoşteau îl caracterizau pe loc ca o personalitate remarcabilă, bun profesionist, chiar religios, devotat instituţiei sale sale, de pe urma căreia cîştiga lunar mii de euro! A trebuit să dispară de la putere pentru ca un AUDIT EXTERN să încerce să dovedească posibilul jaf, suspectat, în detrimentul banului public, în interesul personal al FAMILIEI! Glăvan nu a reuşit să lase urmaşii la tron să constituie o dinastie după modelul Nord-Coreean, însă s-a pregătit pentru asta, urmaşii săi fiind, uneori, mai cruzi decît capul familiei.

CE spuneţi? Seamănă? Eu spun că da, deşi alăturarea - forţată, evident! - este net în favoarea lui al-Tikriti! Aceste abuzuri nu se puteau întinde pe o perioadă atît de lungă de timp, dacă cei doi nu ar fi avut "un spate" asigurat! Amestecul politicului reprezintă întotdeauna cancerul societăţii democratice, iar cînd intervenţiile, sacoşele, portbagajele cu vodkă Cardinal şi icre negre, blănurile şi cojoacele de Orăştie, sau cincizecile de mii de euro şpăgi, dau greş, "pupilele" pot cere desfiinţarea chiar a unor job-uri. Cum a fost în urmă cu ceva vreme cînd prea-cucernicul DDG umbla să desfiinţeze frecvenţa Radio TImişoara, sau postul de corespondent local...

Aceste anomalii genetice sînt posibile datorită unor indivizi de teapa lui Traian Băsescu (şi a sugătorilor de pulă prezidenţială, precum R.T. de LABEUNU), care ieri, a atacat extrem de dur Televiziunea Publică, cerînd desfiinţarea acesteia, odată cu pierderea controlului politic asupra ei! Băsescu recidivează. Nu demult spunea că dacă doctorii nu sînt mulţumiţi de România, ar trebui să plece. Şi a desfiinţat unele spitale! Urmînd aceeaşi logică, mîine-poimîine, ticălosul ăsta de la Cotroceni va dori să desfiinţeze şi România!

Mulţi ticăloşi! Tuturor le vine vremea, mai devreme sau mai tîrziu...

3 comentarii:

  1. Doamne ajuta ,o schimbare mai mult decat binevenita ...trimiterea la Saddam intr-adevar fortata .
    Alunecarea eleganta a condeiului de la Saddam la Basescu cu scrasnetele consacrate fara o analiza a influentei politice ce a permis aceasta lunga perioada de decrepitudine radiofonica locala mi se par lipsita de o oarecare impartialitate jurnalistica ba mai mult, uni mai rautaciosi ar putea sa te zugraveasca cu aceiasi tusa grosiera.Aeste tipuri de manifestari mediatice sunt mult mai nocive decat manelisti de pe Cartea fetei sau de pe canalalele tv comerciale sau m ai stiu eu de pe ce unde radiofonice si la fel de nocive precum manifestarile media staliniste create de ddg si famiglia.
    Sa nu uitam ca ddgul era propunerea la Primaria Resitei din partea PDL din vremuri apuse deacum .
    Totusi ,victoria Laurei este un mare pas inainte (sunt sceptic ca nu a beneficiat de acelasi sprijin politic ) care sper sa fie urmat si de altii .
    te saluta cu simpatie ,Gagea( pt conformitate Lucian d. Cimpean

    RăspundețiȘtergere
  2. După ani şi ani s-a întâmplat şi ceea ce nimeni nu mai credea.
    Îmi amintesc cu nostalgie de anii de început ai radiofoniei locale, când mulţi vedeau în acest început o ieşire din închistarea unui radio ce nu avea nimic din ce ascultam, o dată pe an, la Radio Vacanţa, sau pentru cei mai norocoşi la Radio Contact.
    Evident a fost o amăgire, pentru că din(u)ozaurul a avut grijă să facă din dragostea lui un fel de feudă anchilozată în dogme comunist oportuniste.
    Mult prea mulţi oameni ce se vroiau cu vocaţie, ea ţinând doar de coloana vertebrală moale şi acceptarea tratamentelor din spatele uşilor mereu închise oricărei idei de nou.
    Mulţi ani cu o grilă de programe fără pic de flexibilitate sau noutate, făcută de aşa manieră încât să se potrivească capacităţilor fiicei şi ginerelului ce pe bani publici au făcut o ucenicie din care nu au mai ieşit nici acum.
    Aşchia nu sare departe de trunchi, deci era normal ca deja tinerii bătrâni din familie să nu schimbe nimic din ceea ce au învăţat de la padre, adică răutatea, oportunismul şi pupincurismul celor câţiva ce nu pridideau să-i mulţumească ddg-ului pentru actul de cultură oferit.
    De unde act de cultură nu prea ştiu, pentru că cine a avut ocazia să stea vreodată cu personajul a constatat că în afara unor informaţii despre câteva discipline sportive, restul era un hău.
    Îmi amintesc cu nostalgie că un grup de entuziaşti rebeli, au evadat din fortul aproape proprietate personală a băţosului atoateştiutor şi au reuşit în scurt timp să demonstreze că se poate şi altfel, că reşiţenii au nevoie de mai mult decât nimicul avorton al R.R.
    La fel îmi amintesc spumele la gură şi scrâşnelile din dinţi ale pseudo jurnalistului ori de câte ori vreun vasal îi raporta despre ce pot face alţii, pe care avea tupeul să-i numească ac ucenicii lui în ale microfonului.
    N-a înţeles că în munca asta nu e suficient să vrei, mai trebuie şi ceva de la Dumnezeu, ori măcar în cazul lui chiar n-a reuşit să treacă de nivelul unui eventual reporter de teren ce să transmită într-un limbaj limitat despre măreţe realizări ale economiei naţionale din alte vremuri.
    Încerc să cred că Mario are dreptate când spune că mai devreme sau mai târziu, temelia aparentului piedestal se erodează şi-ţi dai în nas de la înălţimea creată patologic.
    Noua conducere radio va avea o mare problemă pentru a da altfel în eter, pentru că, cum e turcul şi pistolul, oamenii menţinuţi de ddg acolo au stofă de oameni radio ca şi surdul de cântăreţ de operă.
    E un fel de alt început, ce depinde şi de ceea ce se vrea; un post radio aerisit şi nepartinic, sau un acelaşi loc unde câteva persoane, voalat să facă politica "întâi stătătorului"

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare acest "dictator"- "dornic de inavutire"CE AVERE A FACUT ?? sTIE CINEVA CE AVERE ARE?? pOATE SA FIE FOARTE SARAC MATERIAL,POATE CHIAR CEL MAI SARAC(dintre cei care au lucrat cu bani publici dupa 89)DAR FOARTE BOGAT SPIRITUAL.E usor sa scri palavre fara acoperire dragi "blog"-eri, mai cautati sa verificati cand faceti acuzatii .

    RăspundețiȘtergere