NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 10 august 2009

Net-ul e mai genial decît Boc!


VAL DE CONCEDIERI IN AL-QAEDA

(analiză www.goarna.go.ro)

Kabul, 23 ian 2002 – Vocea Shari'ei – Ca urmare a reacţiei globale la atacurile teroriste din ultimele luni, reţeaua teroristă internaţională Al-Qaeda a anunţat vineri că va concedia peste 5000 de luptători islamici.
Corporaţia Al-Qaeda, lider global al pieţei războiului sfânt, şi-a explicat decizia într-o declaraţie difuzată de postul radio "Vocea Shari'ei" din Afghanistan, prin reducerea cu 20% în plan global a producţiei de fatwah (condamnări la moarte luate de lideri religioşi musulmani cu privire la duşmanii Islamului) şi creşterea costurilor metodelor de eludare a noilor măsuri de securitate a aeroporturilor şi de siguranţă a imigraţiei în Occident.
"Aceasta este, fără îndoială, cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau în cei peste douăzeci de ani de activitate a mea ca terorist", a declarat liderul şi coordonatorul Al-Qaeda, Osama bin Laden, într-o scrisoare către angajaţii săi.
"Unii din aceşti oameni sunt prietenii mei, alături de care am luptat cu infidelii încă de pe vremea când trăiam în peşteri în Afghanistan în timpul ocupaţiei sovietice. Deşi locuim în continuare în peşterile din Afghanistan, cred că momentul critic a trecut şi în curând vom vedea o întoarcere a situaţiei, cu condiţia să ne păstrăm un bilanţ financiar pozitiv şi motivaţia intactă", a adăugat bin Laden.
"Am declarat starea de urgenţă în Al-Qaeda", a mai spus acesta. "Această declaraţie, deşi e greu de făcut, este recunoaşterea oficială a faptului că însăşi existenţa reţelei noastre depinde de o restructurare dramatică a operaţiunilor noastre, a Jihadului şi, nu în cele din urmă, a personalului nostru." Concedierile, a menţionat bin Laden, vor afecta atât mujahedini (luptători islamici), cât şi ullemas (clerici musulmani) din Afghanistan, Pakistan şi Irak.
O parte a mujahedinilor disponibilizaţi vor fi notificaţi imediat, restul urmând a fi anunţaţi de decizia conducerii reţelei pe măsură ce finalizează atacurile deja planificate sau în curs de desfăşurare, a comunicat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Wakil Ahmed.
Reducerile de personal în sectoarele de piloţi sinucigaşi, atentatori cu maşini-capcană, predicatori islamici şi alte categorii de luptători Al-Qaeda vor fi efectuate cu păstrarea acelora cu vechime superioară în muncă, a precizat Ahmed, în conformitate cu un plan pus la punct de bin Laden şi lideri sindicali ai F.I.J.I. (Frăţia Internaţională a Jihadului Islamic).
Conform comunicatului Al-Qaeda, mujahedinii şi alţi membri ai reţelei care vor fi disponibilizaţi nu vor primi nici un fel de compensaţii, dar pot fi sancţionaţi prin tăierea unor membre dacă protestează faţă de măsura concedierii.
De asemenea, O.E.P. (Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei) a anunţat că îşi va reduce în întreaga lume, până la finele lui 2002, numărul de angajaţi cu 200 până la 300 de agenţi sub acoperire, din sectoarele de atentatori cu bombe în autobuze şi restaurante.
Afghanistan, care găzduieşte Al-Qaeda şi gruparea talibană subsidiară acesteia, este în prezent cea mai întinsă ţară din lume cu cultură şi justiţie pre-medievale. Potrivit ultimului raport trimestrial goarna.go.ro asupra aceste ţări, diverse sucursale Al-Qaeda şi ale grupării talibane, inclusiv madrasse (şcoli în care, de mai multe decenii, copii normali sunt transformaţi în luptători islamici) aveau în Afghanistan peste 30.000 de angajaţi, în consecinţă reducerile de personal anunţate de conducere reprezentând peste 16% din totalul acestora. Decizia Al-Qaeda este cea mai recentă într-un val de decizii similare luate de organizaţiile teroriste islamice, aducând totalul concedierilor în acest domeniu la aproape 10.000 în ultima lună.
În plus, având în vedere masivele deplasări de trupe S.U.A., implicând trei grupuri de portavioane în Mediterana şi Oceanul Indian, la consiliul Shari'a de urgenţă, ţinut săptămâna precedentă într-o peşteră neprecizată din munţii Asiei Centrale, ullemas afgani îngrijoraţi au raportat liderului spiritual, mollah Mohammed Omar, că cifra ar putea depăşi 20.000 în săptămânile următoare, prin dezertări, fără perspectiva unor soluţii pentru ocuparea posturilor vacante.
O.C.I. (Organizaţia Conferinţei Islamice) şi bin Laden studiază în aceste zile posibilitatea acordării către reţelele teroriste a unor ajutoare de urgenţă în valoare de câteva miliarde de dolari, distribuibili printr-o vastă filieră de emiri saudiţi corupţi, proxenetism internaţional şi traficanţi de droguri.
În fine, un mujahedin intervievat despre disponibilizările de personal a declarat, sub protecţia anonimatului, că "liderii noştri au arătat din nou că au un IQ cât un naan (plăcintă afgană tradiţională). De ce să concediezi 5000 de luptători islamici acum, când, oricum, cât de curând americanii şi englezii vor elimina un număr dublu?" Clătinând din cap, mujahedinul a mai adăugat: "Loialitatea a dispărut. Cei mai mulţi lideri recurg la concedieri imediat cum constată că unii terorişti nu le mai sunt necesari o săptămână-două. Asta e "loialitatea" lor. Asta e faţa Jihadului modern: pe termen scurt, ieftin, zgârcit - într-un cuvânt, falimentar. Orice mujahedin care luptă într-un asemenea Jihad e un idiot, ca şi mine."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu