NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 9 august 2009

Xe – Blackwater linşată de concurenţă!


În România există o vorbă: am înlocuit faliţii lor cu faliţii noştri! E valabilă şi în Imperiul american care, de curînd, a schimbat garnitura! Mii de multinaţionale şi firme abţibild au aşteptat salivînd opt ani să se înfrupte din „stîrvul” denumit pompost „Stat”, adică o entitate golită de substanţă, din care a mai rămas doar simbolurile puterii, clădirile adică. În rest, totul este diriguit din birourile luxoase ale multi-naţionalelor, acum democrate! Şi, ca pe Dîmboviţa, sau la Chişinău, preluările de portofolii se fac mai mult sau mai puţin zgomotos. În cazul Blackwater, preluarea se face cu spectacol pentru că, compania lui Prince era un spectacol în sine! Majoritatea covîrşitoare a companiilor de securitate din Iraq pot relata incidente similare! Linşajul mediatic trebuie observat prin prisma celui care ia locul companiei pe piaţa securităţii. La fel cum în Bucureşti, BGS-ul a fost linşat mediatic, „băieţii buni” din cea mai temută companie din Iraq au aflat că presa te ridică, presa te îngroapă! Dacă este comandă de la „seniorii războiului”! Iată, însă, ce scriu ziarele despre Blackwater: Firma americana de securitate Blackwater este acuzata de doi dintre fostii sai angajati (n.red. - fosti membri ai US Marine numiti, pentru protectie "John Doe No. 1" si "John Doe No. 2") ca a ucis oameni nevinovati in Irak, scrie CNN.com. Acuzatiile se refera in principal la fosta conducere a firmei, printre care si fondatorul Erik Prince. Din declaratiile lor reise ca "militarii" Blackwater au fost trimisi in Irak sa ucida in mod deliberat oameni nevinovati, afirmand despre seful firmei ca se considera un crestin misionar, care doreste eliminarea musulmanilor. Potrivit Agerpres, doi fosti angajati ai concernului de securitate Blackwater Worldwide au declarat ca fondatorul firmei, Erik Prince, a ordonat personal omoruri si a trecut sub tacere in mod repetat abuzurile comise in Irak de angajatii pe care ii lasau nervii. Aici se adauga faptul ca Prince si-a folosit avionul privat pentru a transporta ilegal arme si munitie in Irak. Guvernul irakian a cerut retragerea firmei americane din Irak, dupa ce un convoi Blackwater a impuscat la Bagdad, la 16 septembrie 2007, 17 irakieni nevinovati. Sub guvernul Bush, circa o mie de angajati bine inarmati ai firmei s-au ocupat de protectia personala a diplomatilor americani, firma incasand din 2003 un total de un miliard de dolari.
Blackwater a mai fost acuzata si de alte infractiuni. Mai precis, crime, distrugere de dovezi audio si video, trafic cu substante interzise, evaziune fiscala, prostitutie cu minori si trafic ilicit de arme.
La ora actuală, în Iraq acţionează cîteva sute de companii de securitate care au angajaţi peste 100.000 de luptători. Dintre aceştia, cîteva sute sînt români, foşti militari sau poliţişti, foarte bine pregătiţi, care au părăsit sistemul românesc din cauza aberaţiilor legislative şi incoerenţa politicilor din domeniu! Succes băieţi şi nu mai puneţi la suflet tot ce scriu ziarele! Au şi ziariştii ăia patroni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu