NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 15 decembrie 2011

REFORMA GOALĂ A MINISTERULUI DE INTERNE


În 2008, cînd aproape 30.000 de civili s-au hotărît să îmbrace haina militară a Ministerului de Interne, au semnat CONTRACTUL DE MUNCĂ cu sînge, jurînd cu mîna pe Drapel să-şi apere ţara "chiar cu preţul vieţii", o cătană bătrînă, bun prieten de-al meu, cu stagii "neomologate", în tinereţe, prin Iran, îmi spunea: "Îi angajează acum ca în doi ani să-i dea afară"! Evident, valul de angajări a venit în urma hotărîrii pompieristice de a desfiinţa armata obligatorie! Evident, între cei aproape 30.000 de angajaţi au intrat foarte multe pile, cunoştinţe, relaţii, prieteni, soţii, fraţi, cumnaţi etc, dar au intrat şi exterm de mulţi civili valoroşi din punct de vedere profesional, care s-au dovedit un cîştig pentru REFORMA STANDARD NATO a Ministerului de Interne din România. Astăzi, după trei ani de la această recrutare, militarilor din MAI li se reproşează că sînt proveniţi din CIVILI după celebra vorbă cazonă a lui Moş Teacă:"Singurul defect al militarilor este că provin din civili"! Pe 2 august 2011, Ministrul Traian Igaş spunea că peste 60.000 de persoane au fost angajate în minister fără a avea o pregătire militară şi că jumătate dintre ei au fost angajaţi pe pile. "Cei care sînt slab pregătiţi depăşesc cifra de 10.000. Sînt oameni angajaţi din sursă externă“, declara Traian Igaş. Excelentă mostră de denigrare a propriilor colegi, expuşi acum în faţa oprobiului public, cu autoritatea ştirbită în faţa bandiţilor şi ticăloşilor, diminuînd considerabil efectul siguranţei naţionale. Pot spune, fără să greşesc, că acest debil ar trebui arestat şi anchetat pentru atentat la siguranţa naţională, numai şi numai din acest motiv, fără să mai pun haosul din Minister... Nici o vorbă despre o nouă viziune managerială! Genul de "reformă şi gata"!

Am scris de la începutul anului că NU CRED ÎN REFORMA MINISTERULUI DE INTERNE atîta timp cît ea nu este una profundă, structurală, ci doar una CONTABILĂ. Iată că, preşedintele Traian Băsescu pare să-mi dea dreptate! “Eu, ca preşedinte, vă spun că nu o să fac prima apreciere la televizor, deşi am scăpat puţin, ci întîi vreau să discut cu ministrul şi cu Ministerul de Interne. Oricum, va trebui la CSAT-ul din decembrie să se prezinte un raport legat de restructurarea personalului în MAI şi atunci va fi o discuţie. Pentru mine, ce am auzit azi a fost un semnal că de fapt restructurarea NU s-a făcut pe criterii de performanţă întotdeauna, deşi ştiu că au fost nişte examinări, dar că au fost şi destule interese de-astea de familie, de protejate. Am preluat semnalul din presă şi vă asigur că în analiza care se va face în CSAT-ul din decembrie voi încerca SĂ CORECTEZ acest lucru”, a spus Băsescu la postul B1 Tv, luna trecută, întrebat cum apreciază reforma din MAI. Iată că astăzi,Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va reuni în şedinţă, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, iar pe ordinea de zi figurează, printre altele: # Planul privind participarea forţelor armate ale României la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2012; şi # Derularea procesului de restructurare a personalului din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor! Abia aştept să aud paradigma noii organizări din gura lui Igaş, acuzat că ministrul de Interne a făcut reformă de ochii lumii, întrucît rudele generalilor au rămas pe funcţi, iar ale unor lideri politici au fost avansate din fundul provinciei, chiar în preajma Cabinetului 1 de la Minister, pe principiul simplu: "să facem reformă, dar să nu se schimbe nimic".

"Creatorii de reformă" nu au spus nimic de faptul că există, într-adevăr, structuri parazite în cadrul instituţiilor de forţă, încadrate cu oameni, uneori, incompetenţi, care încasează sume fabuloase fără să facă nimic, în timp ce angajaţii, militari sau nu, trag din greu pe salarii de mizerie, ameninţaţi zilnic cu concedierea. Inclusiv "criteriile" expuse de ministrul Igaş confirmă ce spun: "experienţa profesională"... adică pompieri tineri, de viitor, dedicaţi, unii cu Academie, doctoranzi, trăiesc zi de zi cu ameninţarea rămînerii fără loc de muncă, în timp ce colonei burtoşi, incompetenţi, şpăgari şi rău-voitori, se lăfăie în birouri, la căldurică, pe zeci de milioane de lei, fără să facă NIMIC! Dacă eşti de bună credinţă ştii sigur că NU efectivele aflate efectiv în slujba cetăţeanului sînt supra-dimensionate, ci structura malignă care sufocă MAI şi o stoarce de resurse! Dar, de aceştia e mai greu să te atingi şi să faci... reformă! Potrivit unei anchete realizate de ziarul Adevărul, 95% din cei picaţi la evaluare nu se regăseşte nici o nevastă sau copil de chestor ori colonel, adus în minister „din sursă externă”. Dar, Igaş nu a uitat judeţul din care a plecat şi angajează pe bandă rulantă rude şi prieteni. Şi ca totul să fie ca în filmele cu proşti, oficialii MAI spun că atîta vreme cît rudele ofiţerilor superiori nu le sînt direct subordonate acestora, relaţiile de familie nu au nicio importanţă!

Din aceste considerente, "nenorociţii" ăia de europeni, "nu ne vrea" în Shengen! Am sperat că Guvernarea aste portocalie, care se revendică de dreapta - dar care, constat, că e "făckută DIN dreapta! - va adopta măsuri de reformă structurală la nivelul acestui minister. Din păcate, NU! De aceea Nu cred în reuşita reformei în Ministerul de Interne nici după analiza de azi din CSAT şi nici după un al doilea val de concedieri care vor urma ca o "pedepsire" a nemulţumiţilor rămaşi în sistem, "pentru a face loc absolvenţilor de şcoli militare care nu au primit angajament", oficial! Moş Teacă din fruntea Ministerului, sau a unor inspectorate, gîndesc încă pe principiul: "Ţivilul ori e tîmpit, ori e şpion". Aplicarea acestui principiu şi absenţa unei reforme profunde nu va duce decît o altă ciopîrţire brutală a unui sistem menit să asigure SECURITATEA NAŢIONALĂ.

Un comentariu:

  1. Excelent!
    Trebuie mentionat, in afara de faptul ca nu a existat NICI MACAR UN CRITERIU care a stat la baza disponibilizarilor, faptul ca au fost unii din cei disponibilizati care nu au avut dreptul sa se inscrie la concurs deoarece au avut "functii unicat" care au fost desfiintate sau transformate, situatie in care nu au avut acces la examene...examene care in multe cazuri au fost absolvite cu formidabilele note de 3 sau 4 ceea ce arata rezultatul excelent al trierii facute de acel individ din fruntea MAI.Si ar mai fi multe de spus, dar ce folos!
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere