NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 17 februarie 2009

COMANDO PENTRU ROMÂNIA


Emisiunea OBIECTIV ROMÂNIA, difuzată de Radio România Actualităţi, de la ora 16, s-a dovetit a fi, de cele mai multe ori, cea mai complexă şi „puternică” emisiune din grila postului public de radio. Documentarele, anchetele, reportajele difuzate au lovit subiecte pe care, personal, le consider esenţiale pentru ascultătorii români. După succesul „caravanelor”, insuficient exploatate!, OBIECTIV ROMÂNIA a găzduit o serie de reportaje sub genericul REPORTER SPECIAL. Din punctul meu de vedere, subiectiv, evident, proiectul s-a dovedit un succes. Nu sînt de acord cu boul care a scris, la un moment dat, că RRA difuzează doar emisiuni vechi, de pe vremea comunismului, care să ne arate doar frumuseţile patriei! Cum libertatea cuvîntului este regină, înghit şi opinia „inteligentului” care dovedeşte că ne-a ascultat cel puţin o dată! Un cîştig pentru el!

Proiectul, ca orice proiect de succes, s-a oprit la Radio România Actualităţi unde orgoliile sînt mai presus de orice, iar dorinţa de audienţă încalcă, uneori flagrant, principiile şi misiunile unui post public de radio. Nu sînt de acord cu formatul de emisiune în care o armată de angajaţi se fac că ascultă problemele unei comunităţi după care le alină durerile cu un spectacol de muzică prăfuită, braţ la braţ cu autorităţile pe care, chipurile, le criticaseră anţărţ! Sînt, însă, total aproape de ideea de jurnalism cetăţenesc agresiv! S-a terminat cu perdeluţele şi funduliţele de limbaj! Vremurile de criză pe care le trăim cu toţii implică soluţii de criză şi un jurnalism de criză, militant şi nu ipocrit! E vremea să luăm atitudine, chiar dacă ar fi să revenim la stilul „procuror” pe care l-am practicat (cu succes!) înainte de 1990, dar care a schimbat ceva, omul de rînd a văzut un rezultat palpabil! A sosit timpul ca realizatorii care se ascund sub microfon atunci cînd spui ceva rău de „minister”, sau roşesc şi te întreabă: „vai, ai spus tu aşa ceva pe post”?, să se ascundă pentru totdeauna! În acest răstimp, posturi private de radio şi televiziune lansează emisiuni „responsabile”, bine primite şi bine realizate, ziarele şi publicaţiile naţionale „construiesc” echipe specializate de reporteri speciali care realizează materiale multimedia. Noi, Radio România Actualităţi avem nevoie doar de O DECIZIE RESPONSABILĂ ŞI ÎN TON CU VREMURILE PE CARE LE TRĂIM!

Pentru noul sezon de crize, sau „poze, proze şi nevroze”, cum bine titrează pe blogul personal bunul meu prieten şi un inegalabil reporter şi partener, Ilie Pintea, şi el „din zone miniere”, propun UN COMANDO PENTRU ROMÂNIA! O echipă complexă, cum numai Daniel Ruse şi OBIECTIV ROMÂNIA ştiu să adune! O echipă care să se deplaseze în diferite zone din ţară şi să pună sub microscop sistemul găunos şi famfaron! Sănătatea, educaţia, cultura, cercetarea, securitatea individuală, turismul, bogăţiile solului şi subsolului, poluare radioactivă şi de orice altă natură, defrişări şi terenuri degradate, agricultura, pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi cauzele acestora, sînt doar cîteva dintre temele ce pot fi disecate la microfonul Radio România Actualităţi. Un radio solidar cu problemele ascultătorilor săi şi nu paralel cu lumea în care trăieşte! Un comando pentru România, cu problemele reale ale României în obiectiv! O emisiune care să cauterizeze rănile unei societăţi bolnave de lepră şi care-şi pierde, pe zi ce trece, bucăţi din trupul măcinat de disperare şi neîncredere în autorităţi. Un vîrf de lance al jurnalismului responsabil. UN COMANDO PENTRU ROMÂNIA: REPORTER SPECIAL!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu