NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 26 februarie 2009

VICTOR PONTA PREŞEDINTE!



Îl susţin şi votez pe Victor Ponta la funcţia de Preşedinte al României! Îl voi sprijinii, după posibilităţi, dacă zvonul candidaturii sale la cea mai înaltă funcţie în stat se va dovedi realitate! Indiferent cînd de va întîmpla acest lucru.

De ce? Din consecvenţă şi convingere!

De ce, din consecvenţă: În vara anului 2007, după cursa de Viteză în Coastă de la Rînca, judeţul Gorj, am publicat, în revista rally-racing magasine, o fotografie a „debutantului” Victor Ponta, sub care scriam: „... de la scaunul de pilotaj la fotoliul de preşedinte al României?”. De atunci, am urmărit şi fotografiat atent evoluţia ca pilot şi navigator a politicianului Victor Ponta. La sfîrşitul sezonului competiţional 2007, în numele revistei rally-racing magasine i-am acordat lui Victor Ponta „Premiul pentru debut”. Diploma şi cupa, precum şi o colecţie pe întregul an al revistei plus anuarul editat, i le-am înmînat la Reşiţa, la sediul PSD, într-un cadru festiv! Victor Ponta nu m-a dezamăgit, sezonul următor, 2008, devenind Campion Naţional la Raliuri, în Cupa Logan, alături de pilotul Edwin Keleti. Victoria în raliuri îmi confirmă intuiţia sportivă (încă mă mai pricep la sportul cu motor!) şi face dovada că o bună colaborare româno-maghiară (Edwin este de naţionalitate maghiară) poate slujii interesul naţional (Dacia Logan este mîndria producătorilor români de autovehicole!). Prima previziune s-a adeverit! Aştept ca Victor Ponta să se mute la Palatul Cotroceni. Din consecvenţă!

De ce, din convingere? Pentru că Victor Ponta face parte din categoria tinerilor politicieni care pot schimba faţa hîdă a acestei ţări! Spre deosebire de alt tînăr de perspectivă, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta nu s-a cărat cu barca lui Soros! A fost preşedinte al Tineretului Social Democrat şi vicepreşedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Conferenţiar şi lector la Catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane, coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie - secţia Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică (specializat în domeniul infracţiunilor economico-financiare), ministru delegat pentru Controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării Acquisului Comunitar şi şeful Corpului de Control al Guvernului Adrian Năstase, iar din octombrie 2008 este ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul în Guvernul Boc. Victor Ponta este născut pe 20 septembrie 1972 la Bucureşti, este deputat de Gorj din partea PSD, căsătorit cu Daciana Sîrbu, europarlamentar PSD, fiica ministrului agriculturii Ilie Sîrbu (care a copilărit la Caransebeş uşă în uşă cu familia Stanca, în blocul IPEG). Împreună au un băiat, Andrei!

Victor Ponta este un politician rebel şi temperat, care afişează o imagine de normalitate în talk-showurile la care este invitat. Nu prea aduce rating pentru că nu se dă în stambă. „Încă din timpul când eram procuror am fost un răzvrătit revoluţionar. De aceea mi s-a pus şi ştampila de Che Guevara. Am făcut grevă pentru condiţiile de lucru, am făcut dosare grele la care nu voia nimeni să lucreze”, mărturiseşte Victor Ponta într-un interviu. Este un personaj echilibrat, raţional şi civilizat. A avut şansa să fie cel mai tînăr procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea Supremă de Justiţie, cel mai tînăr şef al Corpului de Control al Guvernului, cel mai tînăr ministru şi cel mai tînăr vicepreşedinte de partid, singurul în măsură, cred, să reformeze birocraţia de tip feudal care ne sugrumă. În Caraş-Severin, doar Claudiu Pasăre şi deputatul Ionuţ Chisăliţă îi calcă pe urme. Ei, alături de deputatul Vali Rusu, sînt sămînţa tînără şi viguroasă aruncată în mocirla politică populată de monştri, viermi şi lipitori. Poate, împreună putem schimba ceva! Ar mai exista patru variante, pe care le consider de bun augur, pentru fotoliul de preşedinte al României. De data aceasta, pentru experienţă şi prestanţă: Adrian Năstase, Petre Roman sau Sorin Frunzăverde.

Îl VOTEZ pe Victor Ponta pentru că el reprezintă adevărata schimbare în bine a acestei ţări! Un om politic tînăr, revoluţionar, CURAT, energic, ambiţios, inteligent, sportiv, luptător. Îl susţin şi votez pe Victor Ponta la funcţia de Preşedinte al României!

P.S. Un preşedinte competent are nevoie de un guvern pe măsură. În cazul în care nu se adoptă modelul american, în care preşedintele să fie şi şef al Guvernului, funcţia de premier i-ar reveni, de departe, lui Cristian Diaconescu (excelentul ministru de externe al României care, după vizita în Italia din 23 februarie 2009, m-a făcut să mă simt mîndru de reprezentantul meu, un ministru de nota 10 şi să cred că nu e totul pierdut în acest guvern de ciudaţi căruia mai mult de nota 7,62 nu le-aş da-o! Dar, asta e o altă discuţie... Ministrul culturii în „Ţara lui Mario Balint” ar fi diriguit de Mădălin Voicu. Şi generalul în rezervă Eugen Bădălan ar ocupa o funcţie importantă, încă nu m-am decis care, dar pot să asigur pe oricine că sub „pumnul său de oţel învelit în mănuşă de catifea” România nu ar mai fi sat fără cîini!


2 comentarii:

  1. Salutare "vaca mea draga" ...
    Ok, tu esti care va sa zica "indragostit" de "micutul, mititelul Titulescu" care din pacate, lansat fiind in politica "mare" de Adrian Nastase, nu a ezitat nicio secunda sa-l tradeze cand acestuia ii era mai "greu" pe pamant .... Ok, iti respect opinia, te cunosc de o viata, stiu ca nu vorbesti tampenii niciodata si ca esti un tip inteligent si ai motivele tale foarte serioase sa spui sus si tare ... Victor Ponta PRESEDINTE.
    Sigur avem valori si unitati de masura diferite cand este vorba de politica si politicieni dar sunt convins ca REZULTATUL FINAL conteaza la amandoi, amandoi avem copii pe care ii visam intr-o tara curata, civilizata si cu oameni politici carora chiar sa le pese de ei
    Am sa inchei cu ... " in tara lui Gogu Sorca il vreau presedinte pe CRIN ANTONESCU ... "
    PS. Te deranjeaza ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu drag ... esti "putin indragostit" de "mititelul, micutul, micul TITULESCU" ... care lansat fiind in lumea mare a politicii de protectorul sau, la vremea aceea, Adrian Nastase, pe care nu a ezitat de loc sa-l tradeze cand a avut ocazia ...
    Ok, te cunosc de o viata, iti respect opiniile si parerile deoarece te stiu un tip inteligent si cu o coloana vertebrala solida si dreapta dar te rog sa ai in vedere ca in " tara lui Traian-Gogu Sorca" presedinte este binevenit CRIN ANTONESCU ... Nu cred ca te "deranjeaza" deoarece finalul, rezultatul cred ca ar fi acelas .. amandoi avem copii si nu cread ca ne-ar deranja daca ei a-r duce-o mai bine intr-un final.
    Te salut si sa nu uiti ca ai toata dragostea si aprecierea mea ca om si ca ziarist

    RăspundețiȘtergere