NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 6 februarie 2009

SÎNT UN BOU!


Dar, unul liniştit! Nu pentru că Anul Boului are vreo influenţă analgezică asupra mea, ci pentru simplul fapt că cockteilul de ştiri Molotov aruncate de televiziuni şi ziare te fac imun, la un moment dat. Este ca atunci cînd, într-o zonă de conflict fiind, 276 de atacuri cu mortier de 82 mm ajung să-ţi risipească frica şi să nu mai reacţionezi la sunetul sinistru al alarmei. Sînt, totuşi, remarc rumegînd în tăcerea mirosului de căcat de la lacul de dejecţii, o fiinţă duală, în care boul şi vaca îşi dau mîna, împletindu-se armonios peste sinapsele intelectuale ale conştiinţei... (cu asta i-am băgat în ceaţă pe deontologi!).

Sînt liniştit că l-am auzit la televizor pe Mugur Isărescu spunînd că recesiunea economică ce a intrat în România prin 5 găuri, este în formă de V! Să-mi trag basca! Îmi vine să ţopăi de bucurie. În „V” de la VICTORIE! Victoria hoţiei şi tembelismului asupra unei naţiuni! Victoria minciunii, a demagogiei, suficienţei şi prostiei camuflate în beşini de Bruxelles. Isărescu zice că e de bine! De rău ar fi fost dacă recesiunea asta băgată ca un vierme în curul României ar fi fost în formă de „U”, de la URLAŢI (5 minuuutee!!!). Sau de la Urină. Sau, pur şi simplu, de la URĂ! O ură viscerală şi încrîncenată împotriva acestui popor care trage ca boul pentru mai-binele generaţiei următoare. O eternă şi fascinantă generaţie de sacrificiu! Dacă recesiunea ar fi fost în formă de „L”, era LATĂ rău! Şi cu mîinile alea două pe piept! Sau de la LABĂ, expresia populară a activităţii Guvernului Boc de la întronizare şi pînă în zilele noastre. Sau de la LĂTURI, zeama în care se scaldă societatea românească, sau chiar de la LIMBIŞTI (specie de pupători în cur, dar mult mai intelectuali), sau LĂTRĂI (un fel de lideri de opinie deosebit de vocali, virulenţi şi afoni). Sînt un bou liniştit ştiind că la ANRE, Găbudeanu, Mărăcineanu, Puleanu nu lucrează pentru ca resursele minerale ale acestei ţări să fie valorificate în interesul cetăţeanului, care cretin fiind şi deloc vizionar a acceptat şi unirea de la 1918, şi bîlciul din decembrie 1989, şi abţibilde cu Emil Constantinescu sau Traian Băsescu. Să nu mai vorbesc de Emil Boc sau Tăriceanu, care pot fi schimbaţi cu echipa Italiei sau Franţei?! Ei se străduiesc să belească de ultima piele acest teritoriu pe care, ulterior, îl vor putea vinde în săculeţi frumos coloraţi cu tricolorul, sau semiluna secuiască, japonezilor colecţionari de căcaturi diverse. Sînt un bou liniştit că la Antena 1 mă scuipă Nikita, la PRO TV nişte nulităţi zgomotoase sînt ude fleaşcă în chiloţi numai cînd povestesc cum IRI (personaj de basm şi chiar de legendă!) a vrut să rescrie Kama-Sutra, la Realitatea, francofoanfa... aşa, Chiriac, mare vedetă, tot timpul îi uit numele!, se îndeasă preţios constipată la orice subiect, iar la Antena 3, Dana Grecu, prinţesa prezentatoarelor isterice din România (recunosc, apelativul nu-mi aparţine dar îl împrumut, cesionez etc temporar!) nu înţelege nimic din ce i se întîmplă în emisiune. E linişte mare şi la Kanal D, la „Noră pentru mama”, unde nişte vaci adunate în staul se chinuie să facă rating!

M-am săturat! Am auzit o paraşută ştiristă vorbind despre presa de dinainte de 1990, că ar fi fost genul procuror. Da! Dar, atunci un articol de ziar îndrepta ceva. Repara un rău, schimba un tovarăş fără prea multă retorică şi dat pe după vişin. Presa democratică de azi, pune întrebări retorice, dialectice şi istorice, ne perpeleşte la foc mic, invocă instanţele pămînteşti şi divine şi chiar lipsa sulului de hîrtie igienică de la căcătoarea instituţiei unde prestează. Sînt neliniştit că de prea multe întrebări puse, ca la o olimpiadă naţională de vorbe goale, pinguinii prădători scapă la copcă şi abia peste ani ajung să fie pupaţi în bot, vezi foto! Dar, ce sînt? Pelican? Sau Midia? Ce se mai rotea pe după vişin Tăriceanu în loc să explice evidenţa contractului cu Streling... Ce mai ataca el, micuţu, ce gît făcea, cîtă indignare în buzunarul jiletcii sale nobile... Cînd situaţia e limpede ca vaca! Nimic nu e întîmplător şi coincidencios!!! Aceeaşi gaşcă de băieţi deştepţi ne-au mai făcut o dată şi ne-au pus la secret. Pentru asta, noi îl aducem pe vînzătorul de Citroen, în Audi, îl agresăm intelectual în lumina reflectoarelor, în loc să-i tragem un şut în cur de să-i sară proteza! Sînt neliniştit că în judeţul meu, la Caransebeş, primarul reales Marcel Vela m-a minţit cu gura plină într-o goală campanie electorală! Că m-a minţit pe mine, era previzibil, dar şi-a băgat picioarele sale lungi în cariera sportivă a doi mari piloţi de curse din România: Eugen Peteanu şi Andrei Precup, ultimul cu şanse certe de a fi campion absolut al României, un pilot de valoare pe care orice club l-ar vrea. Motor Sport Caransebeş, s-a născut mort. E drept, sub lumina reflectoarelor, cu presă, şampanie, emoţii şi multe speranţe. Deşi ştia că bugetul Consiliului Local nu va permite achiziţionarea de material sportiv promis, Marcel Vela a vîndut practic blana ursului din pădure, precum Tăriceanu parcelele petroliere. Veţi spune că nu e acelaşi lucru. Sînt de acord! Vela a făcut un rău imens la doi oameni, Tăriceanu la o ţară întreagă. Dar, dacă Vela ar fi avut puterea să facă rău unei ţări întregi? Sînt convins că nu ar fi stat pe gînduri. Prea mult! Sînt neliniştit că micuţul Boc îmi inspiră încredere atunci cînd îi declară prietenului meu Ilie Pintea, de la Radio România Actualităţi, la Deva, sau lui Dorin Corpade, cum va face el şi va drege şi cît de hotărît e el să se lupte cu balaurul ineficienţei şi al recesiunii, al creşterii salariale, al revendicărilor bugetarilor şi al demnitarilor nesătui. Mai ceva ca Prîslea cel Voinic. Numai că Zmeul de la Cotroceni e ventriloc şi vorbeşte el prin guriţa Bocului,/ slăninuţa porcului,/paloşul voinicului/ şi jegul buricului. În acest timp, ţara se scufunda încet, încet în cazanul cu smoală al profitorilor.

Asta e! Sînt un bou că mă doare ficatul de tot căcatul pe care trebuie să-l înghit şi să-l rumeg, apoi zile în şir... În loc să mă doară în cur!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu