NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 2 februarie 2009

PĂPUŞARII CRIZEI MONDIALE ŞI PAIAŢELE DE LA BUCUREŞTI


Albert Einstein avea dreptate! Două lucruri sînt infinite: universul şi prostia umană şi, totuşi, în privinţa universului nu sînt chiar atît de sigur! Evenimentele care se precipită acum, sub ochii noştri îi dau dreptate. Ziarul "The Guardian" a realizat un top ce cuprinde numele celor 25 de personaje aflate în spatele crizei financiare mondiale, cea mai gravă de la Marea Depresie, din anii '30 din SUA. Fostul premier Adrian Năstase îi pomenea şi el pe blogul personal cu cîteva zile în urmă. Printre numele prezentate figurează Alan Greenspan, fost preşedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed) , Mervyn King, guvernatorul Băncii Angliei, Bill Clinton şi George W. Bush, foşti preşedinţi americani, Gordon Brown, premierul Marii Britanii, dar şi oameni de afaceri precum Warren Buffet şi, din nou!, George Soros.

Omul de afaceri, George Soros, deseori acuzat de speculă financiară, declara încă din 2006, în Singapore, că economia americană e la apogeu şi trebuie „să ne pregătim de recesiune şi de o aterizare forţată", după care, tot el a îndemnat americanii să îşi reipotecheze locuinţele, în ciuda faptului că s-a referit la această criză ca fiind „cea mai mare din istorie". O responsabilitate la fel de mare o au, susţine The Guardian, Abby Cohen, directoarea strategică de la Goldman Sachs, Kathleen Corbet, ex-director executiv la Standard & Poor's, Dick Fuld, preşedintele de la Lehman Brothers, adică tocmai acele instituţii care şi-au arogat drept de viaţă şi de moarte asupra unor economii, prin acordarea ratingului de ţară, şi finanţatorii marilor proiecte guvernamentale de investiţii, împovărătoare şi aproape imposibil de rambursat.

Potrivit ultimei prognoze lansată de FMI, creşterea economică mondială se va reduce pînă la 0,5% în 2009, cel mai scăzut nivel de la al Doilea Război Mondial, iar producţia şi comerţul se vor prăbuşi. Mai mult, în ciuda măsurilor anti-criză adoptate de guvernele din întreaga lume, presiunile asupra pieţelelor financiare se vor menţine, trăgînd şi mai mult în jos economia. Estimările pentru evoluţia Produsului Intern Brut (PIB) au fost coborîte drastic pentru toate marile economii. Zona Euro va fi cea mai grav afectată, cu o comprimare de 2%, mult mai accentuată decît cea de 0,5% anticipată.

FMI susţine că guvernele lumii trebuie să inţeleagă adevărata amploare a pierderilor şi să se concentreze asupra salvării instituţiilor viabile, adică a băncilor proprii, că doar nu se referă la staţiunile balneare! Adică, împrumuturile de la instituţiile financiare globaliste, aflate într-o profundă criză în ultimii ani, să reînceapă în pas vioi. Vreau să remarc un interviu al fostului premier Nicolae Văcăroiu, din Adevărul, care spune tranşant că FMI este în criză şi are nevoie de România! Constat, nu cu surprindere, că nea Nicu Văcăroiu este singurul care mai citeşte şi altceva decît „fata de la pagina 5”! Dacă pe malurile Dîmboviţei sau pe Dealul Feleacului s-ar fi luat în serios „zicerile” lui Soros din 2006, criza nu ne-ar fi luat prin surprindere. Pentru că Soros nu vorbeşte în pungă! Pentru că Soros nu este analistul economic tînăr, doritor de faimă, este chiar Dracul bătrîn care mişcă toate aceste furtuni financiare mondiale şi crize de nervi planetare! Din păcate pentru noi, vulgul, păpuşarii crizei mondiale au luat pe nepregătite paiaţele de la Bucureşti!

Cum pe nepregătite (!?) au fost luate de dispariţia(?!) din depozitul aviaţiei (!) de la Ciorogîrla a unui număr neprecizat de puşti de asalt! Asta, deşi în ultimul timp, toate raportările serviciilor secrete avertizează asupra unor posibile revolte de stradă în acest an, în România. Iată de ce, la toate întîlnirile importante cu premierul, preşedintele senatului, guvernatorul BNR, preşedintele Traian Băsescu a atacat şi această problemă. Aşa stînd lucrurile, mi-e greu să cred că nimeni din MapN nu a cerut întărirea vigilenţei la obiectivele 0 şi 1! Şi pentru păstrarea adevărului, nu MapN a inventat, acolo unde e cazul(!) paza cu firme militare private, ci fostul secretar american al apărării Donald Rumsfeld! Firma privată de securitate Blackwater USA, de exemplu, a asigurat paza ambasadei USA din Iraq, a înalţilor demnitari, dar şi a unor campuri militare, pînă de curînd. E la fel de adevărat că aceste contracte sînt cu cîntec. Potrivit unui raport redactat de eurodeputatul Claudio Fava, Blackwater USA, companie privată, ar avea legături directe cu Departamentul de Stat şi cu Agenţia Centrală de Informaţii, fiind implicată în controversatul program CIA de „extrădări extraordinare“, scandal care a afectat şi România. Blackwater USA face deja obiectul mai multor anchete asupra incidentului de la Bagdad, cînd agenţi ai companiei care escortau un convoi diplomatic au ripostat la un atac insurgent deschizînd focul la întâmplare. Conform documentului, „baza operaţională a companiei Blackwater USA este în Malta”. Raportul citează mai mulţi congresmeni americani, care, după incidentul de la Bagdad, l-au audiat pe directorul Blackwater USA, Eric Prince. După audieri, congresmanul republican Darrell Issa a vorbit de legături directe între directorul Blackwater şi administraţia americană, adică, mai pe româneşte, compania făcea treaba murdară a fostei administraţii. Dovada vie a legăturilor companiei cu administraţia George W. Bush este Cofer Black, fost director al Oficiului CIA pentru Combaterea Terorismului. În 2004, Cofer Black s-a transferat de la CIA la Departamentul de Stat, în scurt timp devenind şi vicepreşedinte al companiei Blackwater. Potrivit surselor citate în raportul lui Claudio Fava, cît timp a lucrat pentru CIA Cofer Black a fost responsabil de programul de “extrădări extraordinare”, prin care suspecţii de terorism erau transferaţi în ţări care practică tortura pentru a fi interogaţi. În trecut, raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, a acuzat Polonia şi România că au găzduit închisori secrete ale CIA. Potrivit Malta Independent, Marty a aflat că firma Blackwater USA are două filiale subsidiare - Presidential Airways şi Aviation Worldwide Services - care s-au ocupat direct de cursele aeriene ale CIA în ţări europene. Şi astăzi, perimetrele bazelor militare din Iraq este asigurat de o companie de securitate... ugandeză! Jambo-Jambo Rafiky!

E clar că furtul, dacă e real, nu a fost făcut de găinari care ar dori să atace o casă de schimb valutar. Acele arme, pe de altă parte, la dimensiunea traficului pe piaţa neagră nu reprezintă vreo afacere. Unele surse au spus că armele sustrase sînt PM cu pat rabatabil, 50, 70 sau 100 de bucăţi. Alte surse vorbesc de 15 PM, 30 TT şi pistoale Carpaţi, „pachet” care ne duce cu gîndul clar la o manipulare. S-a făcut precizarea că armele sînt calibru NATO, 5, 45 mm şi nu 7,62 mm calibrul preferat, datorită muniţiei!, pe pieţele negre. Aşa că, sau ele sînt destinate unei grupări interne care se pregăteşte de ceva, sau e o mare cacialma, instrumentată chiar de unii generali care-şi plătesc acum poliţe. Dovada că varianta aceasta este corectă, amiralul Gheorghe Marin, şeful Marelui Stat Major General, a vrut capul generalului Croitoru, comandantul Aviaţiei şi cel mai posibil contracandidat al său la şefia SMG ! Să fi fost Croitoru împotriva achiziţionării unui anumit tip de avion de luptă, preferat de gruparea care domină acum MApN? E foarte adevărat că e vorba şi de o subfinanţare cronică a armatei române, dar şi de un asalt asupra ei a contractorilor care vor să stoarcă şi ultimul bănuţ. Vezi modelul „sănătăţii”! Prost gestionată situaţia armatei prin prisma relaţiilor publice! Toată această dramolettă, grefată şi pe asasinatul de la Braşov, lasă senzaţia (poate voit?) a unui stat dezarticulat, cu instituţii de paradă, incapabile să asigure securitatea ţării şi cetăţenilor ei! Replierea urgentă a Ministerului de Interne, cu trei lovituri de imagine în cascadă, cu o gestiune de PR excelentă, induce senzaţia că POLIŢIA îşi face datoria şi cetăţeanul este în siguranţă! Bugetul şi personalul ar trebui să fie pe măsură! La toate aceaste imagini contribuie şi cofetarii de la televiziuni care au disecat cazurile în aceste zile. Poate fi doar o senzaţie indusă? O informaţie agresoare? Un motiv de a schimba ceva în societatea românească? Ceva îmi dă cu virgulă! Nu-mi dau seama CINE se află în spatele acestor poveşti şi, mai ales, DE CE? Vorba aia: „Lumea arde şi românii se piaptănă”!

P.S. Blackwater USA a fost retrasă din Iraq!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu