NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 19 aprilie 2011

APOCALIPSA ANUNŢATĂ, PARIUL PE CALUL ŞCHIOP, VARZA DE BRUXELLES ŞI OUL DE PAŞTI


Textul e aşa cum se desprinde şi din titlu: o varză de Bruxelles, dar încearcă să ilustreze cît mai fidel lumea în care trăim şi care nu depăşeşte marginile vasului pus la cuptor, la foc mic. Poza e mişto şi i se datorează lui Nicolas Paul Stéphane Sárközy Nagy Bócsa, cel care a interzis vălul islamic în Franţa, sub ameninţarea unor amenzi. De altfel, tot "buricul lui Napoleon" s-a bătut cu "ea" pe piept cînd spunea că intervenţia din Libia va fi una exclusiv aeriană. Astăzi, cere insistent o intervenţie terestră fără de care planurile sale în Nordul Africii rămîn la nivelul unui chanson d,amour al Carlitei! Se vorbeşte de intervenţia forţelor speciale franceze, însă, mai mult ca sigur, cei ce vor intra primii în luptă, vor fi, ca întotdeauna, Legionarii, cantonaţi în Mali, cei care îl cunosc bine pe Colonel şi care au mai avut de-a face cu trupele libiene în "Războiul Toyota". "Spectacolul" din Libia abia acum începe! Interesant este că Nordul Africii nu interesează strategii de la Pentagon, iar "soluţiile" sînt considerate "afaceri interne" ale UE şi Franţei care se profilează lider regional autoritar în Bazinul Mediteranei, pe fondul unei Europe în care cuvîntul de ordine pare să fi devenit cel de austeritate bugetară. Mai ales în zona apărării. Pe termen lung, pericolul este ca NATO să-şi piardă capacitatea de a manageria mai multe crize, ba chiar credibilitatea garanţiei de apărare colectivă! La 13 aprilie, şi preşedintele american Obama a anunţat că pentru reducerea deficitului bugetar, va tăia chiar şi cheltuielile Departamentului Apărării. Însă, consecinţele unei eventuale diminuări a amprentei militare globale americane nu sînt lipsite de importanţă. Ba dimpotrivă, sînt foarte riscante! Creşte probabilitatea curselor de înarmare regionale şi a zonelor cu risc crescut de instabilitate şi criminalitate. O astfel de zonă este Transnistria, pe care, după ce au acoperit-o - în diverse beneficii! - americanii, prin Trezorerie, o pun la colţ şi avertizează în legătură cu cîteva bănci "neautorizate de Chişinău": * Banca Republicii Transnistria “ din Tiraspol; * Banca Sberbank din Tiraspol - care, potrivit informaţiilor publice nu este afiliată celei din Rusia; * Banca Elektronny Regionalny LAMINAT din Tiraspol; * Banca Ipotechny din Tiraspol; * Banca de Dezvoltare Socială din Bender , Benderysots; * Businessinvestbank din Tiraspol , cunoscută anterior drept Gazprombank care , potrivit informaţiilor publice nu este afiliată celei din Rusia; * Tiraspol Tiraspromstrojbank din Tiraspol; * CJSC “Agroprombank” Tiraspol. În această situaţie, problema nu se reduce doar la un simplu calcul matematic. Tăierile nu pot fi doar contabile, ci ar trebui ancorate într-un registru strategic. În acest context, mai general, putem spune, exagerînd, fireşte, că România, ca membru NATO, se află, acum călare pe un cal şchiop, e adevărat, condus de un călăreţ chior, tractînd o căruţă demnă de "Zbor deasupra unui cuib de cuci"!

Uniunea Europeană pare că şi-a găsit "prostul clasei" pe care îl ameninţă, îl scuipă şi îl pune la colţ oricînd pofteşte. E adevărat, o merită din plin, dar atunci, nu te ambiţiona să îl păstrezi în a III-a A, ci mută-l la şcoala ajutătoare, frecventată de cei cu retard! Că aşa zicea şi preşedintele! Cert e că, am mai spus-o, noi sîntem defazaţi rău de tot, sîntem din alt film, şi nu putem să fim afectaţi de evoluţiile secolului 21 pentru că noi avem probleme de secol 19! O sectă a anunţat pe internet că sfîrşitul lumii vine, în sfîrşit, pe 21 mai 2011. După calcule matematice savante, cam la fel ca acelea făcute de Guvernul Boc în legătură cu profesorii, "pinguinii" ăia apocaliptici au anunţat pe toată lumea că, mai curînd decît ne aşteptam, "ne va fi bine", adică, vom merge cu toţii (mă rog, majoritatea...) în Paradis. Noi, Românii, iar am pariat pe calul şchiop. La noi, (n)apocalipsa vine pe 14-15 mai. Zeus aruncă deja cu fulgere şi tunete grozave în direcţia "muritorilor" luaţi la ochi pentru tărîmul lui Hades, iar "ăla micu... la litru" seamănă groază pentru tot ce îşi asumă. În timpul ăsta, zeii fac p--- mare pe spatele fraierilor anesteziaţi de Oana şi Moni!

Dincolo de aberaţia vălului islamic, instituţiile globaliste, menite să promoveze identitatea globală, în detrimentul celei locale şi tradiţionale, nasc mereu semne de mirare, deşi, lecţia Yugoslavă - criză de identitate! - nu pare să fi avut vreun ecou în cancelariile europene (se va supăra, din nou, cititorul meu deontolog de la Londra!). În şcolile europene şi americane, OUL DE PAŞTI, creştin, a fost înlocuit cu "sfera de primăvară"! Adică, acelaşi lucru, dar în "jargon" care să "nu lezeze identitatea spirituală a altui individ". Adică... mai bine nu spun că sînt slobod la gură!

Mie, această "varză de Bruxelles informaţională" îmi pare un haos generalizat. E adevărat că "din chaos", vorba poetului, se naşte o nouă lume, însă, debandada asta durează deja de prea multă vreme şi încep să mă lase nervii! Şi cînd mă gîndesc la România...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu