NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 21 aprilie 2011

CARAŞ-SEVERINUL: ATAC ASUPRA CIVILILOR NEÎNARMAŢI. AUTORITĂŢILE SE MOBILIZEAZĂ CUM POT...


După ce că la buletinul meteo, Reşiţa este "sărită" sistematic, zona din sud-vestul României (geografic AICI e sud-vestul şi nu în Dolj!!!), doar Oraviţa mai salvînd, din cînd în cînd, cu maximele de temperatură "onoarea" prea-des pătată a acestui colţ de Românie, şi portocalii ne exclud! Ceva de genul: la omul sărac, nici boii nu trag! Personal, aş prefera să ne excludă de tot din aceste frontiere devenite, pentru tot mai mulţi con-cetăţeni de-ai mei, "privatoare" de libertate! Şi demnitate!

Dacă credeam că ultimul atac al portocaliilor asupra "civililor neînarmaţi" din Caraş-Severin, aflaţi în zona izolată la propriu, din Valea Almăjului, a fost să le desfiinţeze spitalul din Bozovici, care deservea 20.000 de locuitori ai unei zone izolate geografic, m-am înşelat amarnic. Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat oficial că unitatea specială de aviaţie care era propusă să se înfiinţeze pe Aeroportul Caransebeş va funcţiona la... Arad, locul de baştină al actualului ministru! Cu siguranţă, "reforma" instituţiilor de forţă din cadrul Ministerului nu vizează şi Caraş-Severinul, decît în ceea ce priveşte concedierile: aproximativ 20 de poliţişti, 30 de jandarmi, 46 de pompieri şi mai mulţi poliţişti de frontieră "corupţi", oricum, ce vor fi înlocuiţi cu "poliţişti francezi". Deci, unitatea SMURD ce, teoretic, trebuia amplasată la Caransebeş, şi-a luat zborul, evident, spre România, că aici, în Banatul de Munte, oricum e altă ţară, lăsînd autorităţile locale să se descurce cum pot, dacă pot!

Nemulţumit de cecizie, astăzi, primarul Caransebeşului, Ion Marcel Vela, are o întîlnire cu partenerii... sîrbi, din Banatul Sîrbesc, cu care, odată, eram aceeaşi entitate statală!, cu care municipalitatea de pe Timiş şi Sebeş mai derulează o serie de proiecte transfrontaliere. La discuţiile care se desfăşoară, însă, la Belgrad, la Ministerul Sîrb de Interne, participă, din partea sîrbă!, ministrul adjunct de Interne, şeful Inspectoratului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, un secretar de stat şi primarul Vârşeţului. „Încercăm să accesăm un proiect în valoare de două milioane de euro, din care un milion de euro pentru Ministerul de Interne din Serbia şi aceeaşi sumă pentru municipalitatea din Caransebeş”, a declarat, pentru colega mea din Caransebeş, Marcel Vela înainte de plecare. Banii ar urma să fie folosiţi pentru achiţionarea de material şi dotările necesare în vederea funcţionării unei unităţi speciale pentru siutuaţii de urgenţă, care să deservească judeţul Caraş-Severin. „Am avut o discuţie cu colegii din Consiliul Local din partea tuturor partidelor politice şi am ajuns la concluzia ca, în situaţia în care vom accesa fondurile, suma revenită nouă să fie folosită pentru achiziţionarea unui elicopter SMURD. În acest context, elicopterul SMURD al Primăriei Caransebeş va deservi judeţul Caraş-Severin şi tot ce ţine de salvarea vieţilor puse în pericol, pentru transportarea persoanelor accidentate spre clinicile universitare din Timişoara sau Bucureşti”, a mai precizat primarul Caransebeşului.

Este o măsură de salvare a civililor neînarmaţi asupra cărora Guvernul României - devenit "stat agresor", derulează un atac sistematic cu rme chimice, biologice, psiho-tronice, practicînd, pe scară largă, terorismul împotriva populaţiei din "regiunea" Caraş-Severin. Să cerem sprijinul NATO?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu