NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 1 martie 2011

CRINUL CU GHIMPI

Astăzi, sondajul de opinie de pe acest blog, s-a încheiat. Am întrebat, cu ceva vreme în urmă, pe cine ar vota vizitatorii mei, la funcţia de preşedinte al României. Nu mică mi-a fost mirarea cînd am văzut că fostul preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a condus detaşat acest clasament. Asta şi pentru că o parte dintre cititorii mei se află dincolo de Prut. Mihai Ghimpu rămîne, la final, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI DODOLOAŢE pe acest blog, cu 26% din preferinţele cititorilor! De ce? Pentru că Ghimpu este perceput în România ca un român adevărat, sincer, cinstit, onest, cu dragoste de neam şi ţară "ingrediente" pe care românii nu le-au mai perceput demult acasă! Pe de altă parte, Mihai Ghimpu s-a declarat în permanenţă PENTRU reunificarea ţării, iar la întîlnirile cu Traian Băsescu a afişat întotdeauna o poziţie sobră şi demnă, chir dacă populară, în comparaţie cu popularul preşedinte "glumeţ" de Dîmboviţa şi şmecher (cu J!) de Constanţa!

Surpriza vine din partea cititorilor liberali ai blogului. După ce o lungă perioadă de timp a stagnat la 4% din preferinţe, de la crearea Uniunii Social-Liberale, Crin Antonescu a crescut brusc la 25% din preferinţe, ceea ce dovedeşte că aparent "electoratul" îi acordă o mai mare credibilitate liderului liberal, în comparaţie cu Victor Ponta care a obţinut, în acelaşi sondaj, doar 4% din voturi, la egalitate cu Preşedintele-Televizor, Dan Diaconescu!

Liderul PDL Caraş-Severin, SORIN FRUNZĂVERDE, este al treilea în acest clasament pentru PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI cu 16% din voturi. Asta şi pentru că vizitatorii au apăsat pedala "mîndriei locale", dar, mai ales pentru faptul că Frunzăverde este perceput de către cititori, drept un lider care NU agrează derapajele Partidului Democrat "minus Liberal", după cum singur se exprima! Părintele doctrinei de dreapta în PDL, autorul aderării partidului la Partidul Popular European, Frunzăverde a ocupat fotoliul de ministru al apărării în perioade în care NU puteai să conduci armata aliată americanilor fără să ai o "binecuvîntare" atît de la Washington, cît şi de la... Moscova! Iar modul său de a fi l-au cucerit pe Robert gates, chiar la Pentagon! Pe de altă parte, Frunzăverde este perceput ca ne fiind în graţiile lui Traian Băsescu, iar depunerea candidaturii sale la preşedinţia PDL a stîrnit destul "deranj" la vîrful formaţiunii politice. De altfel, din punct de vedere al marketingului politic, schimbarea denumirii partidului, a siglei şi a conducătorului său este formula unică de supravieţuire politică a unui PDL prăbuşit în preferinţele electoratului. Lucru perfect realizabil dacă moţiunea lui Frunzăverde trece. Dacă nu, rămîne acelaşi SF (Sorin F.!)!

Cu schimbarea liderilor în PDL par să fie deacord şi cititorii care au votat cu cîte 5% pe Elena Udrea şi Teodor Baconschi! Udrea a dovedit în mai multe cazuri că poate fi un lider de succes şi chiar a "pozat" într-o perioadă în primul-ministru al României. Nu a fost rău! Baconschi, un ministru de externe execrabil, dar fidel lui Traian Băsescu şi lui... George Soros, a vorbit de o posibilă candidatură la o funcţie de conducere în partid, dar pentru că nu are vechime... a lăsat tripleta Macovei & Co să ceară, şi să obţină!, dispensă de vechime!

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a obţinut 11% din voturi şi este al 4-lea în preferinţele cititorilor! Isărescu, perceput ca un tehnician, s-a făcut vizibil în ultimul timp, dar este asociat cu negocierile cu FMI, destul de impopulare între cititorii acestui blog. Pe locul al 5-lea, cu 7% din voturi, se află... Adrian Năstase, care îl depăşeşte pe Victor Ponta. Deşi aflat într-un con de umbră şi acoperit mereu cu etichete reale sau nu, fostul prezidenţiabil social-democrat a reuşit să convingă o mare parte a electoratului din România că a greşit amarnic atunci cînd a pus ştampila pe Traian Băsescu!

Evident, ultimul pe listă, cu 2%, este Emil Boc. El rămîne "răul cel mai mic" şi în sondajul de pe acest blog!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu